Terugblik op The Office: Pranks (deel 2)

Na negen seizoenen zwaaide The Office negen jaar geleden af, maar de serie is nog steeds heel populair. In een aantal artikelen gaan we terugblikken op deze fantastische sitcom. Vandaag zetten we nog een aantal van de leukste pranks voor je op een rijtje.

Nietmachine in de drilpudding

Pilot (seizoen 1, aflevering 1)

De nietmachine in de drilpudding is een echte klassieker, de prank waar het allemaal mee begon. De sloot aan flauwe puddingwoordgrappen zijn de kers op de taart.

Het is nog geen vrijdag, Dwight

Performance Review (seizoen 2, aflevering 8)

Dwight vergist zich in de dag en denkt op een donderdag dat het vrijdag is. Helaas voor hem gaat Jim hem dat niet vertellen. Sterker nog, hij doet er alles aan om het misverstand voort te laten bestaan zodat Dwight te laat is voor zijn voortgangsgesprek.

Dwights politieonderzoek

Drug Testing (seizoen 2, aflevering 20)

Er wordt een joint gevonden op de parkeerplaats en Dwight trekt alle registers open om de drugsgebruiker te vinden. Tijdens de verhoringen draait Jim de rollen volledig om, om hem te laten geloven dat hij zelf de dader van dit ernstige misdrijf is.

Telekinetisch Jim

Casino Night (seizoen 2, aflevering 22)

Jim beweert dat hij objecten kan laten bewegen met zijn gedachten. Gelukkig zitten hij en Pam op dezelfde golflengte en is er niet meer dan een kapstok en een paraplu nodig om Dwight te laten geloven dat Jim over telekinetische gaven beschikt.

Duimendik dossier

Conflict Resolution (seizoen 2, aflevering 21)

Michael Scott neemt een dossier vol klachten van Dwight over Jim met beide heren door. Het leuke is dat Jim hierbij wordt geconfronteerd met zijn eigen werken die niet allemaal even sterk zijn. Jammer is wel dat die pranks niet vastgelegd zijn op camera.

Mijn naam is Bill Kontlikker

Customer Survey (seizoen 5, aflevering 7)

Dwight en Jim moeten in training bij Michael Scott om beter te worden in telefonische verkooppraatjes. Jim speelt in het rollenspel de klant en laat het gesprek helemaal ontsporen. Hilarisch hoe Dwight en Michael Scott lijken te vergeten dat het een oefening is.

Sneeuwballengevecht

Classy Christmas (seizoen 7, aflevering 11)

Jim begint een sneeuwballengevecht met Dwight, maar het loopt al snel compleet uit de hand. Dwight valt Jim op elk onverwacht moment aan en maakt hem paranoïde. Een parkeerplaats vol sneeuwpoppen is Dwights zoete wraak.

Wie heb ik aan de lijn?

The Boat (seizoen 9, aflevering 6)

Pam, Jim en Nellie maken de goedgelovige Dwight wijs dat hij live op de radio het woord mag voeren namens Dunder Mifflin, maar in werkelijkheid leidt Nellie de neppe radioshow. De situatie loopt compleet uit de hand, maar Dwight wordt uiteindelijk toch de held van de show.

Written by
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.