De beste vliegmaatschappijen voor filmliefhebbers

Je kent het wel: je gaat op reis en het is nogal een flink stuk. Geen probleem toch? Dan ga je lekker een beetje tukken? Maar wat nou als je dat dus niet kunt? Dan ben je overgeleverd aan het zogeheten in-flight entertainment system. Laat er nu best wel flink wat verschil zitten tussen de beschikbare entertainment. Welke maatschappij kun je nu het beste hebben om een beetje entertainment te vinden?

1. Emirates Airlines

Al tenminste 10 jaar op rij is deze maatschappij uitgeroepen tot het beste van het beste als het gaat om entertainment. Mocht je vliegen met Emirates dan kun je rekenen op een slordige 1500 films, maar ook live tv, nieuws en diverse spelletjes behoren tot het aanbod. Mocht je dat allemaal minder interessant vinden, dan kun je ook nog via de aan de buitenkant van het vliegtuig gemonteerde camera’s kijken hoe alles gaat.

 

2. Etihad Airways

Bij Etihad hebben ze het E-Box entertainment systeem. Daar zijn zo’n 100 films, 300 tv-series en diverse games te bewonderen, maar niet alleen dat. Op sommige vluchten zijn zelfs live sport wedstrijden te volgen. Je zal net moeten vliegen tijdens de finale van Wimbledon bijvoorbeeld, dan kun je hem bij Etihad gewoon in de lucht zien.

 

3. Qatar Airways

Qatar heeft op zijn vluchten ongeveer 2000 entertainment opties beschikbaar, waaronder een flink aanbod aan recente films. Opvallend is overigens dat het volledige assortiment aan Marvel-films te zien zijn bij deze maatschappij.

 

4. Air Canada

Canadezen doen de dingen vaak anders en dat geldt ook voor Air Canada. Waar de meeste maatschappijen pas de entertainment systemen aanzetten als het vliegtuig in de lucht is, kun je bij Air Canada meteen gaan kijken zodra je in je stoel zit. Combineer dat met een gigantisch aanbod aan films, muziek, tv-series en zelfs audioboeken en je weet dat je met prima entertainment te maken hebt.

5. Singapore Airlines

Bij Singapore Airlines maken ze gebruik van het prijswinnende entertainment systeem KrisWorld. Uiteraard ook hier een flink aanbod aan films, tv-series, games, muziek enzovoorts. Wat het systeem echter echt geavanceerd maakt zijn de overige functionaliteiten. Een meertalig systeem met taaltutorials, gidsen en checkout informatie om maar wat te noemen.

Er zijn nog veel meer goede maatschappijen natuurlijk, maar als je de top of the line wil, dan zul je één van deze maatschappijen eens moeten proberen. Tenzij je kunt slapen dus, dan kun je deze lijst gewoon lekker negeren. In dat geval, weltrusten!

Written by
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.