Bros

Summary
Bros vertelt het verhaal van twee homoseksuele mannen die verliefd worden op elkaar. Echter hebben zij beiden een ander karakter en moeten zij kijken hoe diep hun liefde is voor elkaar. Het mooiste aan Bros is dat het de eerste grote filmproductie van een grote studio is waarbij de cast voornamelijk bestaat uit mensen die deel uitmaken van de LGBT-community. Daarmee wordt het verhaal net iets overtuigender overgebracht. Billy Eichner en Luke Macfarlane weten de film echt te dragen met behulp van de ondersteunende rollen. Bros bewijst dat een romantische komedie ook kan bestaan uit homoseksuele personages.
8.5

Bros

LGBT-films zijn er in overvloed, maar één gemaakt door een grote studio met een daadwerkelijke LGBT-cast is zeldzaam. Zeker als het ook nog eens gaat om een romantische komedie. Bros is de eerste grote homoseksuele romantische komedie die is ontwikkeld door een grote filmstudio. Universal Pictures durft die uitdaging aan en weet precies welke personen hiervoor in aanmerking komen. Bros is meer dan een film over seks en liefde, maar benoemt ook de vooroordelen die bestaan over de LGBT-community. Weet Bros dan ook aan te slaan bij het grote publiek?

Nicholas Stoller

De regisseur van dienst is Nicholas Stoller. Een heteroseksuele man die een LGBT-film moet gaan regisseren. Toch is dat niet gelijk negatief, want hij heeft de nodige ervaring met komedie en romantische films. Om van Bros een succes te maken heeft hij de hulp ingeschakeld van Billy Eichner om samen het script te schrijven. Billy Eichner is openlijk homoseksueel en weet precies wat er speelt in de LGBT-community. Eichner wilde enkel meewerken aan deze film als de cast voornamelijk zou bestaan uit LGBT-mensen en dat de film een daadwerkelijke weerspiegeling zou zijn van de LGBT-community. Stoller werkte eerder al met Eichner als regisseur van de film Neighbors 2: Sorority Rising. Daar bewees Stoller al dat een homoseksuele relatie niet alleen hoeft de bestaan uit hysterisch gekrijs, maar ook de diepte in kan gaan. Oftewel, de ideale man om samen met Eichner een project als Bros op zich te nemen.

Bros Diner

Vooroordelen

Het belangrijkste doel van Bros is om vooroordelen weg te nemen. Dit komt ook duidelijk terug in het verhaal. De film draait om de LGBT-activist, podcastmaker en radiomaker Bobby Lieber. Hij is vrijgezel en moet het vooral hebben van Grindr om aan zijn trekken te komen. Relaties gelooft hij niet zo in omdat het vaak toch draait om seks. Ook hekelt hij het feit dat er altijd heteroseksuele mannen een overdreven homoseksuele man moeten spelen in de Hallmark-kerstfilms. Tijdens een avondje uit ontmoet hij Aaron Shepard, een minder uitgesproken homoseksuele man. Shepard is een advocaat en behandeld de testamenten van mensen. Samen besluiten zij om een soort van te gaan daten.

Dat daten gaat niet zonder slag of stoot. Beiden hebben best verschillende karakters en de nodige uitdagingen in het leven. Zo is Bobby net aangenomen als curator bij het eerste nationale LGBTQIA+-museum in New York. Daar moet hij de laatste zaal nog vullen en een gat van vijf miljoen dollar opvullen met sponsorgeld. Aaron is ongelukkig met zijn baan en dat komt vooral omdat hij vroeger iets met chocolade wilde doen, maar durfde nooit open uit te komen voor zijn geaardheid. Samen moeten ze vechten tegen hun botsende karakters en wat anderen van hen vinden.

Passende cast

Voor Bros is gekozen voor een cast die voornamelijk bestaat uit LGBT. Dit zorgt ervoor dat de film ook daadwerkelijk de juiste mensen heeft om het verhaal over te brengen. Zoals eerder gezegd speelt Billy Eichner een van de hoofdrollen, Bobby Lieber. Eichner kan je kennen uit American Horror Story, maar ook als stem van Timon in The Lion King. Hij neemt, zoals verwacht, zijn rol ook bloedserieus. Zijn eigen ervaringen neemt hij mee in dit verhaal en dat maakt het ook zo kloppend. Om dat voor elkaar te krijgen moet je wel een net zo fantastische tegenspeler hebben. Die hebben ze dan ook gevonden in acteur Luke Macfarlane. Macfarlane neemt de rol van Aaron Shepard op zich. Ook Macfarlane is openlijk homoseksueel en speelde eerder de rol van Scott Wendell in de serie Brothers & Sisters. Echt in grote films heeft Macfarlane nog niet gespeeld, maar hij weet prima om te gaan met de druk in Bros. Ook hij speelt een fantastische rol vol overtuiging. Beide heren weten het verhaal dusdanig goed te verkopen aan het publiek.

De rest van de cast heeft vooral een ondersteunende rol. Zo speelt LGBT-activiste Ts Madison een collega van Bobby in het museum, net als acteur Jim Rash als Robert. Amanda Bearse is al jaren uit de kast als lesbienne en neemt de rol van Anne Shepard, de moeder van Aaron. Alle ondersteunende rollen zorgen ervoor dat beide heren echt kunnen schitteren in hun rol. Daarmee is dit een zeer passende cast voor deze film.

Alles klopt

Wat Bros zo geweldig maakt is voornamelijk het verhaal. Een verhaal waarbij liefde centraal staat tussen twee mannen in een hedendaags New York. Het mooiste is vooral dat vooroordelen vermeden worden zoals schreeuwerige types. Stereotype homoseksuele mannen zijn er wel in het verhaal, maar dat is vooral om er ook wat afstand van te nemen. Namelijk dat er ook homoseksuele mannen zijn die niet stereotype zijn en ook gewoon op zoek zijn naar liefde. En niet alleen liefde, maar ook minder uitbundigheid willen, maar wel willen opkomen voor hun rechten. Het is daarom goed dat een film als Bros ook afrekent met dit soort vooroordelen, maar ook dat het laat zien dat een homoseksuele man ook gewoon een homoseksuele rol kan spelen  en het niet altijd een heteroseksuele man hoeft te zijn. Bros is daarmee een noodzakelijke film en dat blijkt ook wel, want de film krijgt er op Metacritic behoorlijk van langs met homofobische gebruikersrecensies.

Written by
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.