De 10 leukste kerstfilms om te kijken deze week

Deze week vieren we alweer kerst en dus kun je er bijna niet omheen: kerstfilms! De ene na de andere kerstfilm komt voorbij op de televisie. Daarom hebben wij voor jullie de 10 leukste kerstfilms op een rijtje gezet. De keuze is reuze, dus het viel nog niet mee om een selectie te maken.

1. Jack Frost (1998)

Michael Keaton die tijdens kerst in een sneeuwpop verandert nadat hij het jaar ervoor is verongelukt op kerstavond. Hij moet de band met zijn gezin proberen te redden. Een mooie familiefilm waarbij de tranen mogelijk zullen vloeien.

2. The Nightmare Before Christmas (1993)

Misschien wel de bekendste animatiefilm waarin kerst een belangrijke rol speelt. De Pumpin King besluit om naar Christmas Town te gaan. Een heerlijke film om te kijken met mok warme chocolademelk!

3. Home Alone (1990)

Deze film heeft eigenlijk geen introductie nodig, toch? Het blijft een heerlijke guilty pleasure om deze film te kunnen kijken waarin Kevin de boel op stelten zet.

4. Gremlins (1984)

Misschien wel de luguberste kerstfilm die je in dit lijstje aantreft, maar toch heeft Gremlins een heerlijke kerstsfeer en deels ook dat horrorgevoel. Wie wilde er vroeger geen Gizmo hebben?

5. Love Actually (2003)

Een heerlijke feelgood-film waarbij iedereen recht heeft op liefde tijdens de kerst, toch? Zelfs Hugh Grant als premier van Engeland.

6. Frozen (2013)

Roep deze titel niet te hard als je kinderen hebt rondlopen, want voor je het weet ben je over twintig minuten aan het meezingen met Let it Go. Misschien wel de leukste kerstfilm voor de kleinsten onder ons. Misschien kan je daarna Frozen 2 gaan kijken.

7. The Polar Express (2004)

Gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1985. Dus stap op die trein en op naar de Kerstman!

8. Scrooged (1988)

Een klassiek verhaal dat vooral de ouderen onder ons wel kennen. Een gierige man die met zijn neus op de feiten wordt gedrukt tijdens kerst.

9. How the Grinch stole Christmas (2000)

Jim Carrey als Grinch stelt gewoon niet teleur. Hetzelfde als de soundtrack van deze film. Een heerlijke film om samen op de bank te kijken.

10. Die Hard (1988)

De meesten zullen zeggen dat dit geen kerstfilm is, maar door lezers van een Amerikaans magazine is dit toch uitgeroepen tot beste kerstfilm ooit. En eerlijk is eerlijk, Bruce Willis maakte gelijk naam door deze film.

En dit waren de 10 leukste kerstfilms om te kijken deze week. Uiteraard zijn er nog veel meer. Welke zou jij graag willen kijken deze week?

Geschreven door
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.