De tien meest memorabele momenten van de Oscars 2019

1. De speech van Olivia Colman
Iedereen die een Oscars wint, mag altijd even een momentje nemen om een toespraak te houden. Woorden van dank, tranen, filosofische boodschappen – meestal is dat het recept. Olivia Colman doet het op een fantastische en charmante manier anders. Ze is duidelijk verbaasd over het feit dat ze won (ze stond immers tegenover ‘oude rot in het vak’ Glenn Close) en probeert er half huilend nog iets van te maken. Ze praat over mensen een dikke zoen geven, maakt een scheetgeluid en je wilt haar de hele speech knuffelen.

2. Geen presentator
Alle edities van de Oscars hadden hun eigen vaste presentator(s). Tot nu. Kevin Hart zou de gastheer en presentator zijn, maar dat ging niet door. Hij had een poosje voor de Oscars een aantal berichten geplaatst die – op z’n zachtst gezegd – naar waren voor de gay community. Hij mocht dus niet meer het boegbeeld zijn voor de Oscars; de Oscars proberen tegenwoordig juist te focussen op meer diversiteit. De oplossing? Geen vaste presentator, maar een aantal last-minute ‘vrijwilligers’. Werd het daar minder van? Nee! Er zaten een paar zeer geslaagde combinaties van acteurs tussen en aan de sfeer deed het niet af. Ben je fan van de awkward pogingen van de presentator om het publiek aan het lachen te krijgen? Ja, dat miste je nu wel meer dan voorheen…

3. Spike Lee en Samuel L. Jackson
Veel mensen zijn het over één ding eens over deze editie van de Oscars: het leukste koppel was het vriendenduo Spike Lee en Samuel L. Jackson. Het begon al met Jackson die even off-script ging om zijn vriend te vertellen dat de Knicks ein-de-lijk weer eens gewonnen hadden.

Vervolgens gaat Jackson weer terug naar het script, om schreeuwend van enthousiasme Spike Lee te kunnen vertellen dat die een Oscar heeft gewonnen voor BlacKkKlansman. De knuffel die daarop volgde, was hét toonbeeld van blijdschap en vriendschap.

4. Lady Gaga en Bradley Cooper
Lady Gaga won een Oscars voor haar muziek in A Star Is Born. Ze mocht daarnaast ook een deel van de muziek van de avond verzorgen: ze zong samen met Bradley Cooper het nummer Shallow. De innige omhelzing tussen de twee zangers werd vervolgens wereldnieuws… Twee exen van Cooper zaten in de zaal en vonden het nogal lullig overkomen voor de huidige vriendin van Cooper. De rest van het publiek leek gewoon erg last te hebben van plaatsvervangende schaamte…
Was het echt zo erg? Oordeel zelf (omhelzing vanaf 3:10)!

5. De outfits
Hoe kunnen we al bij nummer 5 zijn zonder de outfits te hebben genoemd?! Veel mensen – okay, veel vrouwen – kijken de Oscars niet eens echt, maar checken achteraf alleen de bizarre jurken. Hier een kleine verzameling van weer… bijzondere kleedjes.


7. Melissa McCarthy en Brian Tyree
In het kader van outfits… Deze twee verdienen hun eigen benoeming in onze lijst. In principe waren McCarthy en Tyree ‘gewoon’ in hun gala-outfits de hele avond, maar toen ze een Oscars mochten weggeven, kleedden ze zich voor de gelegenheid toch nog even om. Ze wilden een outfit aan die deed denken aan The Queen en Black Panther (vermoedelijk). Het resultaat? Een bizar schouwspel met… konijnen. Woorden schieten tekort om de outfits verder nog te beschrijven.

8. Keegan Michael Key kwam uit de lucht vallen
Jep. Letterlijk. Keegan Michael Key was Keegan Poppins voor een ongetwijfeld prachtig moment in z’n leven.


9. ‘Queen’

Okay, het was Queen, maar het was toch niet Queen… De meningen zijn enorm verdeeld over deze versie van We Will Rock You met Adam Lambert. De één vond het super tof, de ander vertrok geen spier en wachtte totdat het voorbij was.

10. Trump
Zijn naam is niet één keer genoemd en toch voelde hij zich weer enorm aangesproken. Spike Lee riep de Amerikaanse bevolking op om bij de verkiezingen van 2020 voor moraal en liefde te stemmen en Maya Rudolph benadrukte nog maar eens dat Mexico niet voor de muur zal betalen. Trump was, vanzelfsprekend, weer eens boos op Twitter.

Lisa Hoekman
Geschreven door:
Lisa is behoorlijk vaak met haar neus in de boeken te vinden. Tegenwoordig meestal voor haar rechtenstudie, maar gelukkig ook vaak genoeg voor haar plezier. In haar vrije tijd staat er meestal wel ergens in huis een serie op en ze is een absolute Marvel-geek. Bij Play Watch Read combineert ze met groot plezier al deze grote liefdes.

reageer

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.