7 dingen die je hebt gemist in The Haunting of Hill House

Het is bij Undercover-Network niet heel gebruikelijk om een lijstje te doen over één serie, maar dit keer doen we het toch. The Haunting of Hill House zit namelijk boordevol met allerlei kleine dingetjes die je waarschijnlijk niet hebt gezien. Dingen die je simpelweg niet met elkaar hebt verbonden, of verschijningen die je net even niet hebt gezien (omdat je met je ogen knipperde bijvoorbeeld). Hier kunnen wat spoilers in zitten, dus niet lezen voor je het eerste seizoen hebt gekeken. Deal?

Luke tekent een schreeuwend gezicht
Het kan goed zijn dat dit je niet is opgevallen, maar al in de eerste aflevering zien we kleine Luke een tekening maken van een in roze geklede schreeuwende dame. Later in diezelfde aflevering verschijnt Nellie voor Steve en maakt precies zo’n gezicht. En als ze vervolgens komt te overlijden in die aflevering, draagt ze een roze jurk.

Kom naar huis Nell
Olivia vertelt haar kinderen heel duidelijk de regel dat als ze de lichten op de veranda twee keer aan doet, dan is dat het teken om naar huis te komen. Als iemand dat letterlijk heeft genomen, dan is het Nell wel. Kijk maar eens goed naar de lichten die regelmatig op de veranda worden aangezet.

Die rode kamer
De rode kamer is wel een beetje een mysterie in The Haunting of Hill House, er zitten diverse referenties in naar een kamer die erg lijkt op de rode kamer. Al die kamers zouden niet bestaan, je hebt het boomhuis, de speelkamer en nog een aantal andere variaties op dezelfde kamer. Leg de afbeeldingen eens onder elkaar. Lijkt wel heel veel op elkaar of niet?

Doolhof in de opening credits
Heb je wel eens goed gekeken naar het doolhof in de opening credits of heb je die iedere keer overgeslagen? Ga toch nog maar eens kijken, want dat doolhof hint al heel duidelijk naar de mysterieuze kamer. In de opening credits zien we namelijk duidelijk muren bewegen en zo nieuwe kamers vormen, wat een vrij duidelijke hint lijkt naar het mysterieuze karakter van de rode kamer.

The Lottery
Huh wat? Een loterij? Ja, in de tweede aflevering zit een nog jonge Theo het boek The Lottery te lezen. Dat boek is geschreven door Shirley Jackson en die schreef het originele boek Haunting of Hill House.

Spot de verborgen spoken
Je zult er vast wel een aantal hebben gevonden al moet je bij sommige geesten echt niet knipperen of je mist het, maar als je denkt dat je de verborgen spoken allemaal hebt gevonden, zit je er volgens maker Mike Flanagan flink naast. Er zijn zo’n 8 tot 12 geesten verstopt in iedere aflevering. Succes met zoeken.

De kracht van zeven
Het is je vast opgevallen dat Luke heel erg veel terugvalt op het getal 7. Maar waarom? Dat zit hem niet alleen in het feit dat de familie Crane met z’n zevenen zijn en ook niet in het aantal knopen of poppetjes dat hij neerzet. Het is namelijk ook precies zeven stappen voor Luke om naar het bed van Nell te komen.

Je snapt het misschien al, we hebben het bewust bij zeven items gehouden voor dit artikel, want zeven houdt je veilig. Zorg ervoor dat ook jij veilig blijft wanneer je deze spannende serie gaat kijken.

Geschreven door:
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

reageer

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.