Recensie: Fifty Shades Freed

Summary
Ana en Christian zijn getrouwd, ze willen hun leven verder samen doorbrengen. Maar niet iedereen gunt hun al het geluk van de wereld. Ze worden gestalkt door Ana haar oude baas Jack Hyde. Dit zorgt voor spanningen en uiteindelijk is de climax daar. Een film vol met seks, maar zonder een echt hoogtepunt. Voor de diehard fans een genot om naar te kijken, voor het verhaal hoef je niet te gaan. Dornan en Johnson doen hun uiterste best om er een goede film van te maken, maar met zulke dialogen valt niks goed te praten.
4

Ana en Christian zijn in het huwelijksbootje gestapt. Ze willen de rest van hun leven samen delen, maar wel op haar voorwaarden. Maar is hun prille huwelijk opgewassen tegen een meedogenloze stalker? Zijn ze klaar voor een toekomst samen met alles erop en eraan, of wilt Christian toch andere dingen dan Ana?

We hebben even moeten wachten op het derde en tevens laatste deel in de Fifty Shades reeks. Mocht er toch nog een vervolg komen, Jamie Dornan heeft in een interview aangegeven, dat Fifty Shades Freed toch echt zijn laatste film is met hem als Christian Grey. Maar afgelopen woensdagavond was het zover. De film ging op meerdere plaatsen in Nederland in premiere doormiddel van een Lady’s Night. Meer dan vijftigduizend vrouwen zagen de film op het grote doek. Her en der zal er ook een man tussen hebben gezeten, wellicht gedwongen door zijn partner.

De film begint met de bruiloft van Ana en Christian, met daarop volgend een luxe huwelijksreis. Het pas getrouwde stel geniet van elkaar en de omgeving, maar al snel worden ze opgeschrikt door nieuws van Christian zijn werk. Er is brand geweest in de serverruimte van zijn kantoorpand. De brand is aangestoken en al gauw komen ze erachter dat Jack Hyde achter de brand zit. Hyde is Ana haar oude baas, hij is ontslagen nadat hij Ana aangerand heeft. Hierop volgen een aantal incidenten die leiden tot een climax. Niet de enige climax van de film, want het draait natuurlijk vooral om de seks tussen Ana en Christian.

Zoals al eerder aangeven, zal dit de laatste film zijn met Dornan als Christian in de hoofdrol. Maar het is toch ook de laatste film? Moet het verhaal nog verder worden uitgemolken? Er zijn drie boeken geschreven door E.L. James en er zijn nu drie films gemaakt, het is klaar. Echter, heeft James ook boeken geschreven uit het oogpunt van Christian, de die-hard fans hopen daarom op nog meer films. De Fifty Shades reeks is geschreven uit het oogpunt van Ana. Zij wordt in de drie films gespeeld door Dakota Johnson, of zij er hetzelfde over denkt als Dornan weten we nog niet. De beide hoofdrolspelers doen hun best om de film naar een hoger niveau te tillen. Maar door de slecht geschreven dialogen wordt het zo zoetsappig waardoor je ongemakkelijk in je stoel begint te draaien.

Waarom is de Fifty Shades reeks toch zo een succes bij de vrouwelijke kijkers? Ligt het aan het bovenlijf van Dornan die vaak genoeg ontbloot in beeld komt? Of is het de fantasie die het hoofd van de vrouwen op hol brengt? Want laten we wel wezen, het verhaal is niet ijzersterk. De rijke Christian heeft een moeilijke jeugd gehad waardoor hij nu houdt van SM-seks. Hij heeft zelfs een aparte kamer in zijn appartement laten maken waarin hij alle speeltjes, zweepjes en handboeien heeft waar menig pornoster nog nooit iets mee te maken heeft gehad. Ana wordt verliefd op de mysterieuze man, maar wilt wel alles op haar manier doen. Haar manier is alleen niet zijn manier, wat weer leid tot afstraffingen en seks. Daar draait de film om, om seks.

Sinds haar tiener jaren kijkt Jantine graag naar films en series. Veel vind ze leuk om naar te kijken, maar kom niet met horror aanzetten. Sinds de komst van Netflix is het nog makkelijker om te binge-watchen en nieuwe series en films te ontdekken die ze anders niet zou kijken.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.