Filmcomponist Hans Zimmer in Ziggo Dome

Vanavond is het dan eindelijk zo ver! Na maanden wachten en de kaarten in huis te hebben, ga ik vanavond dan eindelijk één van de grootste filmcomponisten live zien optreden: Hans Zimmer. De Duitse succesvolle filmcomponist maakte vorig jaar al zijn opwachting in Ahoy Rotterdam, maar vanavond is het de beurt aan de Ziggo Dome in Amsterdam waar hij voor een uitverkochte zaal zijn muziek ten gehore zal brengen. Het was een grote domper dat ik er vorig jaar niet bij kon zijn, dus beeld mijn blijdschap in toen ik hoorde dat hij wederom naar Nederland komt. 

De wereldtour doet naast Amsterdam diverse andere steden aan in zowel Europa als Amerika, en valt onder het Hans Zimmer Live on Tour concept. Enige tijd geleden schreef ik al over de toegevoegde waarde van filmmuziek en ben van mening dat het een film of serie zeker naar een hoger level kan tillen. Hans Zimmer is zeker een van componisten die door middel van een goed geschreven soundtrack een film meer emotie kan meegeven. Ik moet dan vooral denken aan The Gladiator, The Dark Knight Trilogy, The Lion King, Inception, Pirates of the Caribbean en Interstellar. Dit is nog maar een kleine greep uit zijn werken.

http://www.hanszimmerlive.com/about/

http://www.hanszimmerlive.com/about/

Hans Zimmer is uiteraard niet alleen deze avond in de Ziggo Dome. Hij neemt mee zijn 15-koppige studioband, een groot klassiek orkest en een voltallig koor met zich mee! Alsof dat nog niet genoeg is, wordt er ook een visueel spektakel georganiseerd. Het zal dus wel een hele beleving zijn om hierbij aanwezig te mogen zijn en de grote fans, waaronder ik, kijken er zeker naar uit!

En het was zeker een hele belevenis!

Achteraf gezien had ik niet de beste zitplaats. Ik zat achterin op het ‘veld’ waardoor ik niet het totale overzicht had van wat er op het podium gebeurde. Ik heb uiteraard een glimp weten op te vangen van Hans Zimmer zelf die zijn team van muzikanten op leuke wijze voorstelde. Er zaten bijvoorbeeld veel vrouwen in zijn orkest, en deze girl power was zeker nodig voor het componeren van een soundtrack voor een superheldenfilm als Man of Steel. Aldus de Duitse componist. Die overigens zelf naast de piano ook andere instrumenten bespeelde.

We kregen de grootste soundtracks te horen zoals die van Gladiator, The Da Vinci Code, The Lion King – met Lebo M als speciale gast -, The Dark Knight, en een compilatie van Pirates of the Caribbean. Het was het laatste stuk voor de pauze en mijn absolute favoriet van de gehele avond. En ik was niet de enige die er zo over dacht. Het ruim 10-minuut durende muziekspektakel onder leiding van de vrouwelijke cellist Tina Guo maakte een staande ovatie los.

Na de pauze was het de beurt aan de wat hardere en meer duistere muziek. Met name in combinatie met de lichtshow waren de muziekstukken van The Dark Knight, Inception en Interstellar een hele beleving. De lichtshow was in elkaar gezet onder leiding van lichtontwerper Marc Brinckman, die onder meer bekend is van de verlichting van het Empire State Building en aan meerdere concert shows heeft meegewerkt. Naast een muzikaal spektakel was het dan ook zeer zeker een visueel feest.

Mocht Hans Zimmer een volgend jaar terugkomen in Nederland, dan ben ik zeker weer van de partij! Hopelijk dan ook met een iets betere camera en foto’s om op terug te kijken.

Foto’s: GreenhouseTalentNL

Video: Youtube Hans Zimmer Fans

img_1498081301802

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.