Films die nooit zijn uitgebracht (maar wel zo goed als klaar waren)

Het gebeurt vaker dan we denken: Een film is zo goed als af, maar er blijkt na een screening of na een eerste technical viewing dat er toch niets van te maken valt. Dan eindigt een film dus op de plank en zullen wij als publiek de film nooit zien. In dit artikel worden een aantal van dit soort films onder de aandacht gebracht.

Batgirl

Van alle films die op deze lijst komen te staan is deze misschien nog wel het meest schokkend. Batgirl was namelijk bijna helemaal klaar en zou gaan zorgen voor de terugkeer van Michael Keaton als Batman. Dat zal nu alsnog gaan gebeuren, maar dan in The Flash. Het is een dappere beslissing om een dergelijke film aan de kant te houden, zeker als je bedenkt dat er 90 miljoen dollar aan besteed was.

The Fantastic Four

Nee, niet die andere Fantastic Four-film uit 2005, en nee ook niet die daarop volgende film. In 1983 had Bernd Eichinger de rechten voor de Fantastic Four-personages in handen. De jaren gingen voorbij en er kwam maar geen film, omdat studio’s het dure project niet wilden steunen. Omdat zijn optie op de personages zou gaan verlopen, besloot de beste man toen maar een versie te maken met een laag budget. In 1992 en 1993 werd de film opgenomen en hij zou in 1994 worden uitgebracht, tot hij werd betaald om dat niet te doen. Het project belandde op de plank, hoewel op Youtube deze film wel volledig te vinden is. https://www.youtube.com/watch?v=1lPqYqExC0Y&ab_channel=BrainTrustStudios

Gore

Ondanks dat sommige van ons misschien meteen denken aan een horrorfilm, is dit een film over Gore Vidal. Deze film was compleet en had Kevin Spacey in de hoofdrol. Alles leek goed te gaan en Netflix zou de film gaan uitbrengen, totdat de eerste aanklachten wegens seksueel overschrijdend gedrag binnen kwamen over Kevin Spacey. Netflix liet de film vallen, wat ze een slordige 39 miljoen dollar kostte.

I Love You, Daddy

Nog een film die vanwege seksueel overschrijdend gedrag nooit het daglicht zag. Louis CK is een, zeker in Amerika, bekende komiek. Voordat deze film zou uitkomen had hij echter toegegeven dat hij masturbeerde voor het oog van diverse vrouwen, zonder hun toestemming. En niet alleen was dat het geval, maar in de film trekt zijn dochter ook de aandacht van een veel oudere regisseur die ervan verdacht wordt pedofiel te zijn. Als je er dan ook nog bij optelt dat er een scène in de film zou zitten waarin een personage masturbeert voor andere personages, wat Louis CK dus gedaan zou hebben, is het cirkeltje wel rond.

Big Bug Man

Gelukkig zijn er ook films die niet vanwege seksueel overschrijdend gedrag worden geschrapt. Iemand die maar geen geluk heeft gehad met projecten waar hij aan werkte is Brendan Fraser. In 2004 gebeurde het met Big Bug Man, een animatiefilm over een man die insect superkrachten krijgt. Naast Fraser was ook Marlon Brandon aan deze film verbonden en wat het nog net even iets schrijnender maakt, is dat het Brandon’s laatste film zou zijn geweest. Hoeveel er van deze film al af was blijft tot op de dag van vandaag onbekend.

Uiteraard zijn dit lang niet alle films die we nooit zullen zien. Naar welke nooit uitgebrachte film keek jij uit? Laat het ons weten!

Written by
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.