De Films Top 50 van 2016

In december deden we een oproep om te stemmen op de beste films die in 2016 verschenen zijn en hier werd massaal gehoor aan gegeven. We kregen enorm veel stemmen binnen en konden daardoor een mooie top 50 samenstellen. Deze top 50 is dit jaar een hele gevarieerde lijst geworden. Van Oscarwinnende dramafilms tot hilarisch onnozele komedies en van vrolijke animatiefilms tot enge horrors, alles zit er in.

1. Fantastic Beasts and Where to Find Them

Met 5,4% van de stemmen wist Fantastic Beasts and Where to Find Them een prachtige eerste plaats te bemachtigen in de Films Top 50. Het is dan ook een magisch goede film die vele harten wist te veroveren en van ons maar liefst een 8.5 kreeg. Misschien niet het hoogste cijfer dat we dit jaar uitdeelden, maar wel een cijfer om trots op te zijn en dat laat zien dat de film zeker de moeite waard is.

De film gaat over Newt Scamander die zoöloog is van de magische wereld waar hij met fantastische fabeldieren werkt. Het is 1926 als hij aankomt in New York met een koffer vol van deze prachtige fabeldieren, maar dan gaat er iets mis. Een aantal van de wezens uit zijn koffer weten te ontsnappen doordat een Niemagie (een niet-tovenaar) de koffer opent. Het ontsnappen van deze wezens zorgt natuurlijk voor de nodige problemen in zowel de tovenaars- als de Niemagies-wereld. Gelukkig krijgt Newt hulp van de Niemagie die de koffer opende en twee Amerikaanse tovenaars.

 2. Finding Dory

Met Finding Dory kwam er na tien jaar eindelijk een vervolg op de leuke animatiefilm Finding Nemo. Natuurlijk is er dan het gevaar dat de vervolgfilm niet zo leuk is als zijn voorganger, maar gelukkig bleek dat hier niet het geval. Van ons kreeg Finding Dory al een mooie 9 en door jullie werd de film met 3,6% van de stemmen naar een tweede plek in deze lijst gestemd.

Na het grootste avontuur dat vadervis Marlin en de aan geheugenverlies leidende Dory hebben meegemaakt om de kleine Nemo terug te vinden, leven ze gezellig met z’n drieën op dezelfde plek. Echter, als Dory zich ineens realiseert dat ook zij een familie moet hebben is ze vastbesloten die terug te vinden. Met de kleine fragmenten uit haar verleden die terugkeren begint ze een ogenschijnlijk onmogelijke missie. Haar twee vrienden gaan mee, maar als ze die clownvissen uit het oog verliest staat ze er alleen voor. Gelukkig ontmoet ze een aantal nieuwe vrienden en oude bekenden, die hun best doen om Dory te helpen met het halen van haar grote doel.

3. Deadpool

Met 3.2% van de stemmen wist Deadpool de top 3 binnen te dringen. Niet heel vreemd, want de film zit boordevol actie, humor en gooit alle remmen los. Misschien is het wel de beste superheldenfilm ooit gemaakt. Van ons kreeg Deadpool dan ook al een dikke 9 en voor elke (volwassen) superheldenfanaat is dit zeker een aanrader om te zien.

Het verhaal van de film is niet alledaags, maar ook geen speciaal geval. Wade Wilson is een huurmoordenaar die samen met zijn vriendin erachter komt dat hij kanker heeft. Wat is de oplossing? Jezelf plat drinken natuurlijk! Dan krijgt hij het aanbod van z’n leven om een superheld te worden dat de kanker kan verdrijven. Het resultaat? Niet echt wat hij dacht, zijn lichaam is misvormd, maar hij is wel praktisch onsterfelijk. En wat doe je als iemand je dat heeft aangedaan? Wraak nemen. En hoe? Door alles kort en klein te slaan/snijden/schieten natuurlijk!

4. The Jungle Book

Het gebeurd steeds vaker dat oude animatieklassiekers omgezet worden naar een nieuwe variant in live-action. Ook The Jungle Book is natuurlijk een echte klassieker die waarschijnlijk door bijna iedereen wel eens ooit gekeken is. De nieuwe live-action film over de jonge Mowgli valt erg in de smaak en brengt een heerlijke portie nostalgie met zich mee. Het is dan ook zeker niet vreemd dat deze film met 3.1% van de stemmen een vierde plek weet te bemachtigen.

Mowgli is een mensenkind dat door een familie van wolven is opgevoed. Wanneer de gevaarlijke tijger Shere Khan terugkeert in de jungle, ontdekt Mowgli dat hij niet langer meer welkom is. Gedwongen om zijn vertrouwde plek te verlaten, begint Mowgli aan een fascinerende reis naar zelfontdekking en wordt hij bijgestaan door panter Bagheera en Baloo de beer. Onderweg ontmoet Mowgli andere wezens uit de jungle die het ook op hem voorzien hebben.

5. The Revenant

Het is alweer even geleden dat The Revenant in de bioscoop verscheen, want dat was al in januari 2016. Toch is de film duidelijk nog genoeg blijven hangen om 3% van de stemmen te bemachtigen. De film wist enorm veel prijzen in de wacht te slepen, waaronder verschillende Golden Globe’s, BAFTA Awards en Academy Awards. De film zit technisch erg goed in elkaar en kreeg van ons al een welverdiende 9.

Hugh Glass is ingehuurd om een groep pelsjagers veilig te houden terwijl ze hun trip terug naar het kamp maken. Wanneer hij echter samen met zijn zoon Hawk op een kleine afstand van deze groep is, wordt deze aangevallen door een indianenstam. Glass haast zich terug en weet samen met een klein groepje overlevenden te ontkomen. Ze zullen nu via een alternatieve route moeten reizen, want ze zijn niet veilig. Terwijl Glass de nieuwe route verkent, stuit hij op een groepje jonge beren. Niet veel later wordt hij door hun moeder bruut aangevallen. In een hels gevecht raakt Glass zwaargewond en een aantal mannen vindt dat ze hem uit zijn lijden moeten verlossen. De kapitein van het groepje is dit echter niet van plan en besluit wanneer het echt niet meer lukt om Glass mee te nemen, deze te laten bewaken door Hawk, de onervaren Bridger en John Fitzgerald. Fitz, zoals deze laatste ook wel genoemd wordt, besluit echter al snel Glass toch achter te laten en dood hiervoor diens zoon Hawk. Glass wordt vervolgens voor dood achtergelaten.

6. Inferno

Inferno wist bij ons niet hoger te komen dan een 7, maar bij de meeste mensen viel de film duidelijk beter in de smaak. Met 2.8% van de stemmen wist deze naar de zevende plaats te kruipen in deze lijst. Inferno is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dan Brown en de derde film in de Langdon-reeks. Net als in eerdere twee films (The Da Vinci Code en Angels & Demons) zien we ook nu weer Tom Hanks terug in de hoofdrol.

Als professor Robert Langdon ontwaakt in een ziekenhuis in Florence weet hij zich helemaal niets meer te herinneren. Hoe is hij in Italië terechtgekomen, waarom ligt hij in een ziekenhuis en waar komt het schotwond dat hij heeft vandaan? Tijd om echt bij te komen heeft hij niet, want al snel moet hij samen met dokter Sienna Brooks zien te ontsnappen aan een schietgrage onbekende die het ziekenhuis is binnengedrongen. Ze vluchten naar haar appartement, maar al snel blijkt dat ze daar ook niet lang veilig zijn. De enige clou die ze hebben is een geheimzinnige cilinder in Langdons jaszak. Wat heeft dit alles te maken met Dante? Waar leiden alle raadsels heen en nog belangrijker, wat gebeurt er als ze niet op tijd het mysterie oplossen?

7. London has Fallen

London has Fallen is de opvolger van het succesvolle Olympus has Fallen. Het is een groot actiespektakel waarin een geheimagent zijn best doet om de president van Amerika te beschermen. De film is vermakelijk, spectaculair en stuurt bijna heel Londen de vernieling in. Met 2.6% van de stemmen deelt deze film de zevende plek met de animatiefilm Zootropolis.

Geheim agent Mike Banning (Butler) wordt opgeroepen om naar London te komen voor de begrafenis van de Engelse premier. Een terroristische organisatie is van plan een aanslag te plegen op alle aanwezige wereldleiders om daarna de wereld over te nemen. Mike moet samen met de president van de Verenigde Staten en een Engelse MI-6 agent alles uit de kast trekken om de terroristen te stoppen. Wat volgt is een spectaculaire achtervolging door de straten van London. Lukt het Mike om de wereld te redden?

7. Zootropolis

Zootropolis wist met 2,6% van de stemmen een mooie gedeelde zevende plaats te behalen in deze lijst. Ook van ons kreeg deze heerlijke animatiefilm al een mooie 8.5 en een hoge plek in deze lijst is dan ook zeker verdiend. Er komen duidelijk wat actuele thema’s aan bod, maar bovenal is de film vooral erg komisch en geschikt voor jong en oud.

Zootropolis is dé stad waar je wilt wonen en werken, tenminste dat denkt konijn Judy Hops. Ze is het eerste konijn dat zich aanmeldt voor de politieacademie en is vastbesloten om zichzelf te bewijzen. In een stad als Zootropolis maakt het namelijk helemaal niet uit of je een klein konijntje bent dat ooit een prooidier was of dat je een grote leeuw bent, ooit bedoeld om te jagen. Of toch wel? Judy komt er al gauw achter dat de grote stad vol vooroordelen zit en dat het misschien toch lang zo leuk niet is als ze gedacht had.

9. Captain America: Civil War

Marvel doet enorm veel goede zaken de laatste jaren als het op nieuwe films aankomt. Captain America: Civil War heeft misschien iets meer diepgang dan andere Marvel-films en kreeg een 9 van ons. Met 2.4% procent van de stemmen wist deze film een mooie negende plek te bereiken in deze top 50. 

Het is geen verborgen gegeven dat de Avengers overal waar ze de wereld redden, er ook een behoorlijke puinhoop achterlaten. De Verenigde Naties is hen inmiddels een beetje zat aan het raken, zeker wanneer ze bij hun nieuwste missie Wanda per ongeluk een groot aantal gewonden en doden achterlaten. Om de Avengers aan banden te leggen wordt door 117 landen het zogenaamde Sokovia Akkoord getekend en er wordt van de Avengers verlangt dat zij dit ook doen. Hier begint echter verdeeldheid te ontstaan. Tony Stark is van mening dat ze het moeten doen en met hem een aantal anderen, terwijl Steve Rogers (Captain America) daar tegen is. De Avengers komen lijnrecht tegenover elkaar te staan en als dan tijdens het tekenen van het akkoord er ook nog een bomaanslag plaatsvindt, gaat het helemaal mis.

10. Suicide Squad

Veel Marvelfans keken erg naar deze film uit en gelukkig voldeed deze bij de meesten wel aan de verwachtingen. De film is misschien niet de beste film ooit gemaakt (van ons kreeg hij een 7), maar vermakelijk is Suicide Squad zeker. Het is dan ook zeker niet verbazingwekkend dat Suicide Squad de top 10 heeft weten te behalen met 2.3% van de stemmen.

Het voelt goed om slecht te zijn… Stel een team samen van ‘s werelds meest gevaarlijke, gevangen genomen Super Schurken en geef ze de meest geavanceerde wapens die er beschikbaar zijn. Stuur ze vervolgens op een missie om een onbekende, onoverwinnelijke entiteit te verslaan. U.S. intelligence officer Amanda Waller heeft besloten dat alleen een in het geheim opgesloten groep wanhopige, afschuwwekkende misdadigers, die niets te verliezen hebben, volstaat. Echter, wanneer zij ontdekken niet geselecteerd te zijn om te slagen, maar enkel om hun schuld in te lossen (falen is onvermijdelijk), is het de vraag of de Suicide Squad tijdens een poging zal sterven, of dat het vanaf nu ieder voor zich wordt.

Behalve bovenstaande films, die een prachtige plek in de top tien wisten te bemachtigen, waren er nog veel meer leuke films waarop gestemd werd. Het ging ten slotte om de beste 50 films van 2016 en ook onderstaande films werden door jullie gekozen als de beste van 2016.

11. Ice Age 5: Collision Course

12. Jason Bourne

13. Don’t Breathe

14. Independence Day: Resurgence

15. Doctor Strange

16. Alice Through the Looking Glass

17. Star Trek Beyond

18. Rogue One: A Star Wars Story

19. The Legend of Tarzan

20. Me Before You

21. Soof 2

22.The Secret Life of Pets / Huisdiergeheimen

23.Kung Fu Panda 3

24. Arrival

25. X-Men: Apocalypse

26. 10 Cloverfield Lane

27. Batman v Superman: Dawn of Justice

28. Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

29. Now You See Me 2

30. Pete’s Dragon

31. Nerve

32.The Divergent Series: Allegiant

33. The Hateful Eight

34. Passengers

35. Trolls

36. Hartenstrijd

37. Moana / Vaiana

38. The Accountant

39. Fifty Shades of Black

40. The 5th Wave

41. The Girl on the Train

42. Underworld: Blood Wars

43. Hacksaw Ridge

44. Mechanic: Resurrection

45. Ouija: Origin of Evil

46. Bad Santa 2

47. Warcraft

48. Bastille Day

49. Ghostbusters III

50. Spotlight

Dit was de Films Top 50 van 2016. We willen iedereen bedanken voor het stemmen en we hebben ondertussen contact opgenomen met de prijswinnaars. Check dus gauw jouw e-mail om te kijken of je een mooi prijzenpakket kan verwachten. Voor nu wensen we jullie een fantastisch nieuw filmjaar toe.

Geschreven door
Welkom op Play Watch Read!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.