De Films Top 50 van 2017

Ook dit jaar deden we in december weer een oproep om te stemmen op de beste films die in het afgelopen jaar verschenen zijn. We kregen enorm veel stemmen binnen en konden daardoor een mooie top 50 samenstellen. Er werd massaal gestemd op de meest uiteenlopende films. Er zitten veel actieheldenfilms tussen, maar ook sprookjes, animaties, komedies en drama’s; eigenlijk van alles wel wat. Hieronder kan je de uitslag van de stemmen uitgebreid bekijken.

1. Beauty and the Beast

Met 3.6% van de stemmen wist Beauty and the Beast een mooie eerste plaats te bemachtigen in de Films Top 50 van dit jaar. Voor velen was het een droom die uitkwam toen Disney eindelijk een live action-versie van Belle en het Beest uitbracht. Van ons kreeg de film maar een 7.5 (wat overigens helemaal niet slecht is), maar volgens onze stemmers was dit duidelijk de beste film dit jaar.

De film gaat over boekenwurm Belle die samen met haar vader in een klein dorpje woont, maar daar eigenlijk weg wil. Er zou toch wel iets meer in het leven moeten zijn dan het normale, saaie leventje op het platteland? Een huwelijk met dorpskanjer Gaston ziet ze in ieder geval niet zitten. Op een dag keert het paard van Belle’s vader terug zonder ruiter. Belle gaat direct op zoek en vindt haar vader gevangengenomen door een Beest in een kasteel. Omdat ze vindt dat het haar schuld is dat haar vader gevangengenomen is, regelt ze dat ze haar vaders plek in kan nemen. Zij zal daarmee voor altijd gevangen zitten met als enige gezelschap een monster en de betoverde inboedel van het kasteel.

2. Wonder Woman

Met 3.5% van de stemmen wist deze verrassend verfrissende superheldenfilm de tweede plek te bemachtigen in deze Films Top 50. De film kreeg van ons al een mooie 8 en na het tellen van de stemmen is het duidelijk dat deze film van Marvel, met een vrouw in de hoofdrol, ook het publiek heeft weten te verrassen.

De amazones zijn een groep supergoed getrainde krijgers die wonen op een prachtig eiland. Dat eiland is voor de buitenwereld verstopt achter een dikke laag mist. Prinses van de amazones, Diana, is echter niet zoals de anderen: ze is door de God Zeus tot leven gewekt en bezit speciale krachten. Op een dag komt er een vliegtuig door de mist heen en crasht vlakbij het eiland. Diana redt de Amerikaanse piloot Steve, maar hij wordt achtervolgd door de Duitsers, die niet veel later ten tonele verschijnen. Een gevecht tussen de amazones en de Duitsers volgt, waarna de amazones leren dat er een grote oorlog gaande is in de mensenwereld.

3. Guardians of the Galaxy Vol. 2

Ook op de derde plek zien we weer een superheldenfilm van Marvel terug. Dit keer gaat het om het tweede deel van Guardians of the Galaxy dat 3.3% van de stemmen wist te verzamelen. Deze kreeg net als Wonder Woman in een recensie van ons ook al een 8. Guardians of the Galaxy Vol. 2 moet zijn derde plek echter delen met een andere populaire filmreeks, namelijk Star Wars.

De bewakers van de melkweg zijn weer terug in dit tweede deel en beleven weer de nodige spannende en vooral ook komische avonturen. Nadat ze in de eerste film al een keer de Melkweg wisten te redden zijn Star-Lord Peter Quill, Gamora, Drax, Rocket en Baby Groot de helden van het universum. Hierdoor krijgen ze goed betaald voor klusjes, zoals het bewaken van energiebronnen en meer. Niet zo handig is het dan ook als je eerst iets bewaakt en het vervolgens steelt, want hierdoor krijg je de nodige nieuwe vijanden. Opgeteld bij de vijanden die ze toch al hadden zorgt dit er voor dat deze hechte groep het nodige te verduren krijgt.

3. Star Wars: The Last Jedi

Zoals hierboven genoemd moet deze film zijn derde plaats delen met Guardians of the Galaxy Vol. 2. Beide kregen namelijk 3.3% van de stemmen. De meningen over deze nieuwe film in de Star Wars-reeks waren nogal verdeeld, maar bij ons viel deze erg in de smaak en kreeg zelfs een 9.5.

The Last Jedi is een direct vervolg op The Force Awakens uit 2015. Nu ze haar eerste stappen heeft gezet in een grote wereld, gaat Rey verder op haar epische reis met Finn, Poe en Luke Skywalker in het volgende hoofdstuk van de saga. Rey gaat in de leer bij Luke Skywalker op Ahch-To. Laatstgenoemde moet ondertussen afrekenen met een geloofscrisis. Intussen vechten het verzet en de First Order hun oorlog verder uit. Die strijd brengt hen naar nieuwe plekken in het sterrenstelsel, waaronder een casinostad waar de bovenklasse zich bevindt.

5. Fast & Furious 8

Dat de Fast & Furious-reeks nog altijd een succes is, dat blijkt wel weer. Met 3.1% van de stemmen wist deze achtste film namelijk een gedeelde vijfde plek te behalen in deze Films Top 50. Hoewel de bekende acteur Paul Walker ondertussen overleden is en niet meer meespeelt, wordt de film daar niet minder van. Van ons kreeg deze een mooie 7 en we hebben er zeker van genoten.

Dominic Toretto geniet heerlijk van zijn leventje en huwelijksreis met zijn vrouw Letty, als hij op een dag benaderd wordt door de superhacker Cipher. Cipher heeft iets waarmee ze Dom onder druk kan zetten en zonder met zijn ogen te knipperen verraadt hij dan ook zijn ‘familie’ om Cipher te helpen. Het begint met het stelen van een EMP (Electromagnetic Pulse) waarbij Dom zijn vriend Luke Hobbs van de weg af beukt. Het altijd zo hechte team van Dom snapt niets van dit onverwachte verraad, maar laten het er natuurlijk niet zomaar bij zitten. Ze doen hun uiterste best om Dom te pakken te krijgen en hem te stoppen met waar hij mee bezig is.

5. Murder on the Orient Express

Net als Fast & Furious 8 kreeg ook deze film 3.1% van de stemmen en deelt daarmee de vijfde plaats. Bovendien kreeg deze ook nog eens net als Fast & Furious 8 een 7 van ons bij de recensie. Hoewel deze nieuwe versie van het al vaker verfilmde verhaal van Agatha Christie vol zit met bekende acteurs, is het niet het acteerwerk dat de film boeiend maakt, maar zijn het vooral de prachtige beelden.

Hercule Poirot is ‘s werelds beste detective en bevindt zich in Istanbul. Hij heeft net besloten dat het tijd is voor een vakantie, maar moet ineens onverwachts naar Londen. Zijn goede vriend Bouc regelt voor hem een plaatsje aan boord van de Orient Express die hem van Istanbul naar Parijs zal brengen. Helaas gaat de treinreis niet geheel volgens plan en in plaats van de rust waar Poirot zo op gehoopt had, moet hij opeens aan het werk. Zijn taak lijkt simpel: los de moord op, maar zelfs voor Poirot is dat deze keer geen makkelijke opgave.

7. IT

Op een gedeelde zevende plek zien we de nieuwe versie van de horrorfilm IT. Vele fans zaten er al jaren op te wachten en gelukkig stelde de film uiteindelijk niet teleur. Van ons kreeg de film een mooie 8.5 en in deze Films Top 50 kreeg IT 2.8% van de stemmen.

In het stadje Derry, in de Amerikaanse staat Maine, verdwijnen een aantal mensen op mysterieuze wijze. Een groepje jonge kinderen krijgt te maken met hun grootste angst wanneer ze oog in oog komen te staan met de kwaadaardige clown Pennywise. De clown staat al eeuwenlang bekend om dood en verderf. Zal het deze kinderen lukken om het kwaad uit hun woonplaats te verdrijven?

7. Spider-Man: Homecoming

Net als IT kreeg deze nieuwe Spider-Manfilm 2.8% van de stemmen. Spider-Man: Homecoming is een verfrissende nieuwe versie van het ondertussen zo bekende verhaal. Acteur Tom Holland zet een uitstekende prestatie neer als de jonge Peter Parker en weet deze ook eindelijk geloofwaardig te maken. Van ons kreeg de film daarom een mooie 8.

Peter Parker droomt ervan om als Spider-Man deel te mogen uitmaken van het team van Avengers, maar helaas is hij er nog niet helemaal klaar voor volgens Tony Stark. Peter krijgt echter wel een mooie outfit en mag wat rondhangen in zijn buurt om daar oude dametjes de weg te wijzen of om een fietsendiefstal tegen te houden. Onverwachts stuit Peter echter op een nieuwe schurk, The Vulture. Hij kan natuurlijk niet gaan zitten toekijken hoe deze boef gevaarlijke buitenaardse wapens verkoopt op straat en hij besluit er achteraan te gaan. Helaas gaat niet alles helemaal volgens plan.

9. Dunkirk

Dat Dunkirk de top 10 gehaald heeft zal de meesten niet echt verbazen. De film werd over het algemeen goed ontvangen en kreeg van ons al een mooie 9. In de Films Top 50 kreeg deze 2.7% van de stemmen en haalde daarmee de negende plaats.

Tussen 26 mei en 4 juni 1940 vond operatie Dynamo plaats. Dit betrof de evacutie van de geallieerden uit Groot-Britannië, België, Canada en Frankrijk die vast zaten op het strand van Duinkerke. Het was nog maar het beginstadium van de Tweede Wereldoorlog. Dunkirk vertelt dit verhaal vanuit drie oogpunten: het strand, de zee en de lucht. Een week lang werd er gevochten op het strand, een dag lang op zee en slechts een uur in de lucht.

10. Baby Driver

De hekkensluiter in de top 10 is de muzikale actiefilm Baby Driver. Deze kreeg van ons een 7.5 en uiteindelijk 2.6% van de stemmen. Het verhaal is misschien niet direct heel bijzonder, maar de film is zeker vermakelijk en een keer iets anders dan de standaard actiefilms.

Baby Driver is een jonge getalenteerde chauffeur van vluchtauto’s. Door gehoorschade hoort hij de hele dag een pieptoon, die hij overstemt met muziek. Hij kan dan ook geen moment zonder zijn muziek, zelfs het scheuren met de auto doet hij op het ritme van de muziek. Het leven in het criminele circuit bevalt hem niet. Helaas heeft hij hierin weinig keus, totdat hij de vrouw van zijn dromen ontmoet; voor haar is hij bereid is alles op het spel te zetten. Vluchten kan hij als de beste, dus waarom er niet vandoor gaan en zijn huidige leventje achter zich laten?

Behalve bovenstaande films, die een prachtige plek in de top tien wisten te bemachtigen, waren er nog veel meer leuke films waarop gestemd werd. Het ging ten slotte om de 50 beste films van 2017 en ook onderstaande films werden door jullie gekozen als de beste van 2017.

11. Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge

12. Bad Moms 2

12. Logan

14. Jumanji: Welcome to the Jungle

14. Thor: Ragnarok

16. Brimstone

17. Atomic Blonde

17. Despicable Me 3

17. Kong: Skull Island

17.War for the Planet of the Apes

21. Blade Runner 2049

22. Justice League

22. Kingsman: The Golden Circle

22. The Zookeeper’s Wife

25. Fifty Shades Darker

25. Pitch Perfect 3

27. Assassin’s Creed

27. Coco

29. A Dog’s purpose

29. Lion

29. The Hitman’s Bodyguard

32. Girls Night Out

32. Jigsaw

32. The Dark Tower

35. American Assassin

35. King Arthur: Legend of the Sword

37. Hidden Figures

38. Paddington 2

39. Ghost in the Shell

39. Jackie

39. The Big Sick

42. Valerian and the City of a Thousand Planets

43. Get Out

44. T2 Trainspotting

45. Transformers: The Last Knight

45. A Cure for Wellness

47. Alien: Covenant

47. Everything, Everything

49. The Boss Baby

50. Unlocked

Dit was de Films Top 50 van 2017. We willen iedereen bedanken voor het stemmen en we nemen deze week contact op met de prijswinnaars. Houd je e-mail dus goed in de gaten om te kijken of je een mooi prijzenpakket kan verwachten. Voor nu wensen we jullie een fantastisch nieuw filmjaar toe.

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.