Films top 50 van 2018

Net als voorgaande jaren deden we in december weer een oproep om te stemmen op de beste films die in het afgelopen jaar verschenen zijn. We kregen wederom weer veel stemmen binnen en konden daardoor een mooie top 50 samenstellen. Benieuwd op welke films er in de top 50 gestemd zijn? Scroll dan gauw verder.

1.Bohemian Rhapsody

De eerste plek moet gedeeld worden met een andere film. Met 5,3% van de stemmen staat Bohemian Rhapsody bovenaan. De regie was in handen van Bryan Singer. Niet alleen jullie vonden deze film een groot succes, de film is er vandoor gegaan met een Golden Globe voor beste film.

Bohemian Rhapsody draait om de totstandkoming van de band Queen en het succes dat de heren hebben. De hoofdrol is uiteindelijk weggelegd voor Rami Malek als Freddie Mercury. We volgen de vrolijke Freddie aan het begin van zijn carrière en zijn zoektocht naar ware liefde met als perfecte afsluiter het concert van Queen tijdens Live Aid. Wij beloonden deze film met een prachtige 8,5.

1. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Harry Potter-fans konden hun hart op halen toen in 2016 de eerste Fantastic Beasts-film uitkwam en in 2018 kreeg de zeer succesvolle film een vervolg. De meningen over The Crimes of Grindelwald zijn behoorlijk verdeeld en van ons kreeg de film ‘slechts’ een 6,5. Toch kijken we alvast massaal uit naar de volgende film. Net als Bohemian Rhapsody kreeg Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald 5,3% van de stemmen.

Enige tijd na de gebeurtenissen uit Fantastic Beasts and Where to Find Them, ontsnapt Grindelwald uit de gevangenis en is bezig om tovenaars aan zijn kant te krijgen. Hij belooft zijn volgelingen de macht te zullen pakken, zodat zij niet langer de onderdrukte groep zijn in een wereld waarin niet-magische wezens samenleven met de tovenaars, heksen en de fantastic beasts. De hoop wordt gevestigd op Newt Scamander, die afreist naar Parijs om een ‘toverstokje’ te steken voor de plannen van de man die een chaos wil maken van de vredige samenleving.

3. Deadpool 2

In 2016 wist de eerste Deadpoolfilm ook al de derde plek te behalen in onze films top 50. Alleen Fantastic Beasts and Where to Find Them en Finding Dory kwamen toen hoger uit. Ook dit keer moet Deadpool weer een Fantastic Beasts boven zich dulden, maar met 4,4% van de stemmen is een derde plek toch helemaal niet slecht.

Wanneer er een supersoldaat met een moorddadige missie arriveert, wordt Deadpool gedwongen om na te denken over vriendschap, familie en wat het daadwerkelijk betekent om een held te zijn. Dit alles terwijl hij iedereen er 50 tinten grijs van langs geeft, want soms moet je het vuil spelen om het goede te doen. Het verhaal van Deadpool 2 is wederom misschien niet heel erg bijzonder, maar toch is de film erg vermakelijk en kreeg deze eerder van ons al een mooie 8.

4. A Star Is Born

Wederom zijn er films die een plek moeten delen. In dit geval moeten Lady Gaga en Bradley Cooper met hun A Star is Born de plek delen met twee andere films. In 1937 kwam het origineel uit en in de loop der jaren zijn er verschillende versies van de film uitgekomen. De teller staat nu op vier films en de film uit 2018 staat daarmee op de vierde plek met 4% van de stemmen.

Countryzanger Jackson Maine besluit om na een concert de dichtstbijzijnde kroeg op te zoeken en komt daar de beginnende zangeres Ally tegen. Al snel slaan de vonken over en helpt Jackson Ally bij het krijgen van een eigen carrière. Maar het geluk blijft niet eeuwig als blijkt dat Ally steeds populairder wordt en meer status geniet dan Jackson.

4. Avengers: Infinity War

De andere vierde plek in deze films top 50 kent inmiddels ook al heel wat delen. Met 4% van de stemmen staat Avengers: Infinity War op de gedeelde vierde plek.

Wanneer Thanos op zoek is naar de Inifnity Stones is het aan onze helden om hem tegen te houden. Maar hoe houd je een man tegen die nagenoeg niet te verslaan lijkt? Alle helden uit voorgaande films brengen een bezoekje aan deze film en belooft daarmee een succes te worden. Ook wij werden erg enthousiast van deze film en deze kreeg van ons dan ook een terechte 9.

4. Jurassic World: Fallen Kingdom

Drie jaar geleden kwam de eerste Jurassic World uit en werd door ons beloond met een 8,5. Over dit vervolg, Jurassic World: Fallen Kingdom, waren wij minder enthousiast. Deze film kreeg van ons een 4,5 , maar het is jullie lijst en daarom staat op de vierde plek met 4% van de stemmen Jurassic World: Fallen Kingdom.

Na de vernietiging van het park Jurassic World moeten Owen en Claire terug naar het eiland om de dieren te redden van een verwoestende vulkaan. Dan blijkt dat de organisatie die hen voorziet van benodigde spullen andere bedoelingen heeft. Het is aan Owen en Claire om de dieren te redden en een belangrijke keuze te maken: de mensheid of de dinosaurussen?

7. Mission: Impossible – Fallout

Mission: Impossible – Fallout is alweer de zesde film in de Mission: Impossible-reeks en dat deze reeks nog steeds populair is dat blijkt wel weer. Met 3,8% van de stemmen wist de film namelijk een mooie plek in de top 10 te pakken te krijgen en van ons kreeg dit actiespektakel eerder al een mooie 7.

Tom Cruise is terug als Ethan Hunt die samen met zijn IMF-team weer druk aan de slag moet om de wereld te redden. De missie van deze keer? Stop de terroristen die zichzelf The Apostles noemen en zorg ervoor dat zij geen atoombommen af laten gaan. Dit klinkt misschien niet bijster origineel, maar wel weer als een typische Mission Impossible-missie.

8. Ant-Man and the Wasp

Marvel domineert de top 10 met maar liefst vier films. 2018 was dan ook een bijzonder goed jaar voor liefhebbers van superheldenfilms. De eerste Ant-Man was een op zichzelf staande film, maar dit tweede deel is al veel meer verweven met de andere films uit het Marveluniversum. Toch is het nog steeds een heerlijke film vol met humor en spannende actievolle scènes. Van ons kreeg de film een 8,5 en van jullie een achtste plek in de film top 50. Met 3,1% van de stemmen is dit een mooie kers op de taart.

Captain America heeft er voor gezorgd dat Scott Lang opgesloten zit in zijn eigen huis. Nadat hij Captain America hielp in de film Captain America: Civil War heeft hij nu huisarrest gekregen en mag hij niet naar buiten. Gelukkig voor hem zit zijn huisarrest er bijna op. Tenminste, als alles goed gaat. Een klein probleem doet zich echter voor als Hope van Dyne en Dr. Hank Pym opeens besluiten dat ze hem nodig hebben. Een keuze heeft hij daarin eigenlijk niet echt want ze ontvoeren hem gewoon uit zijn huis.

9. Black Panther

Black Panther zagen we natuurlijk al eerder voorbij komen bij Captain America: Civil War, het was nu 2 jaar later tijd voor zijn eigen film. Zijn tegenstander in die film, Ulysses Klaue, zagen we echter al iets eerder voorbij komen, namelijk al in Avengers: Age of Ultron. De koning van Wakanda doet het ook bijzonder goed met zijn eigen film, en sowieso is het MCU (Marvel Cinematic Universe) sterk vertegenwoordigd in deze top 50. Met 2,7% van de stemmen staat Black Panther op de negende plaats.

10. Ready Player One

Op de tiende plek in deze lijst staat Ready Player One. Wij gaven hem een 7,5 bij de bioscooprecensie en jullie vonden hem goed genoeg voor de top tien met 2,5% van de stemmen.

De film speelt zich af in de toekomst waarbij virtual reality een veel grotere rol in ons leven zal spelen. Merendeel van de tijd brengt hoofdrolspeler Wade door in de wereld van de Oasis. Daar heeft hij een vriend, daar is hij wel belangrijk. Al helemaal als hij als eerste een van de drie sleutels vindt die leiden naar de grootste prijs van het spel: het spel zelf. Steven Spielberg heeft het aangedurfd om de film aan de hand van het gelijknamige boek te maken. Er zijn wel wat feiten en gebeurtenissen aangepast zodat de film beter zou verlopen. Maar ondanks die aanpassingen blijft het een sterk verhaal en heeft de film zijn plek in de top tien verdiend.

11. The Greatest Showman

12. Tomb Raider

13. A Quiet Place

14. Aquaman

15. The Shape of Water

16. Bankier van het Verzet

17. Maze Runner: The Death Cure

18. Ralph Breaks the Internet

19. The Incredibles 2

20. The Nutcracker and the Four Realms

21. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

22. Johnny English Strikes Again

23. Love, Simon

24. Venom

25. BlacKkKlansman

26. Mowgli: Legend of the Jungle

27. The House With A Clock In Its Walls


28. Call Me by Your Name

29. Halloween

30. Hotel Transylvania 3

31. Ocean’s 8

32. Searching

33. The Post

34. The Spy Who Dumped Me

35. 22 July

36. All You Need Is Love

37. Bon Bini Holland 2: Papiaments

38. Fifty Shades Freed

39. First Man

40. Hereditary

41. The Equalizer 2

42. The Kissing Booth

43. The Meg

44. Utøya 22. juli

45. Christopher Robin

46. Girl

47. I, Tonya

48. Kursk

49. Lady Bird


50. Papillon

Redactie
Geschreven door
Welkom op Play Watch Read!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.