Recensie: Follow the Money – Seizoen 2

Summary
Het tweede seizoen van het Deense Follow the Money concentreert zich nu nog meer op de bankencrisis en laat zien hoe erg er gefraudeerd wordt. Diverse interessante en sterke personages stelen de show, waarvan Nicky er een is die sympathie wekt. Zoals vele Scandinavische series is Follow the Money mysterieus, aangrijpend, met interessante karakters, actueel en zit het bovendien gewoon erg goed in elkaar. Tegen het einde van het seizoen is alles duidelijk, maar is dit het einde waar we op gehoopt hebben?
8

18 Maanden na de gebeurtenissen uit het eerste seizoen van het Deense financiële drama Follow the Money, heeft Claudia Moreno haar straf voor fraude uitgezeten. De man die echter verantwoordelijk was voor de grootschalige fraude bij Energreen, is nog niet klaar met zijn smerige zaakjes. Claudia wil hem dolgraag een hak zetten en doet dit door een baan te bemachtigen bij een andere bank: Absalon. Fraude inspecteurs Mads en Alf zijn nog steeds op zoek naar de waarheid achter het fraudeschandaal en raken steeds dieper verstrikt in het financiële web van Christensen en zijn vrienden.

Het eerste seizoen van de Deense dramaserie Follow the Money werd afgelopen jaar uitgezonden op de Nederlandse televisie. Vanaf gisteren is ook het tweede seizoen van dit financiële drama te volgen bij de Vara. Scandinavische series zijn enorm populair op dit moment. Ze zijn mysterieus, aangrijpend, hebben interessante karakters, zijn actueel en zitten bovendien gewoon erg goed in elkaar. Follow the Money heeft al de bovengenoemde aspecten en gaat in op de bankencrisis. Het laat zien hoe een dergelijke crisis tot stand komt, wie de verantwoordelijke zijn, en hoe onder andere de frauderechercheurs er iets aan proberen te doen. Voor liefhebbers van Scandinavisch drama en hen die geïnteresseerd zijn in de financiële wereld is deze serie een absolute aanrader. follow-the-money-s2-mads-alfOok het tweede seizoen van Follow the Money bestaat uit tien afleveringen en gaat verder waar seizoen 1 achttien maanden eerder gestopt is. Dezelfde karakters maken hun opwachting en worden verder uitgediept. Rechercheurs Mads en Alf (Thomas Bo Larsen & Thomas Whan) zijn er nog steeds op gebrand om de fraudeurs binnen de organisatie Energreen te straffen. Na een bezoekje van een gedupeerde zelfstandige die failliet is gegaan, wordt de zaak vele malen groter. Mads is de rechercheur die vaak zijn eigen plan trekt en vooral zijn eigen ideeën heeft over hoe de vork in de steel steekt. Daarbij verliest hij soms wel eens de werkelijkheid uit het oog. Gelukkig is daar Alf, die meer realistisch is. Samen vormen ze dus eigenlijk een prima duo, die in het tweede seizoen meer werk krijgt en daardoor ook een belangrijkere rol speelt.

De grootste bank van Denemarken blijkt vuile spelletjes te spelen. Wie daar ook achter komt is Claudia Moren (Natalie Madueño). Na haar achttien maanden gevangenisstraf heeft ze één doel: het brein achter de fraudeerpraktijken van Energreen te stoppen. Deze Knud Christensen (Waage Sandø) is een gevaarlijke man en staat ook nog eens aan het hoofd van Nova Bank. De man die zijn vuile klusjes regelt is ‘De Zweed’ (Claes Ljungmark), die op zijn beurt jongen Nicky (Esben Smed Jensen) gebruikt voor diverse klusjes. Nicky is een persoon waarbij je hoopt dat hij het goede doet, maar na het vinden van een groot geldbedrag in het vorige seizoen gaat het alleen maar bergafwaarts. Hij doet dingen die hij eigenlijk niet wilt en wordt daardoor gesloopt van binnen. Hij is zo gefocust op het grote geld dat hij zichzelf en zijn gezin totaal verliest.follow-the-money-s2-nicky-jpg

De twee nieuwe en zeer belangrijke personages zijn broer en zus Simon en Amanda (David Dencik & Sonja Richter). Simon en Amanda zijn de directeurs van de kleinere bank Absalon, die te maken krijgt met een vijandelijke overname. Claudia is hun helpende hand in nood. Samen proberen ze de overname van Nova Bank tegen te gaan, maar met verschillende karakters gaan verschillende ideeën gepaard. Simon is een rustige jongen, terwijl Amanda een vrouw is met een sterke visie. De karakters botsen dan ook meerdere malen, terwijl Claudia alles probeert te doen om Christensen en zijn overnamebod te dwarsbomen.

Vanaf de eerste aflevering is Follow the Money al één al spanning en sensatie met een dodelijke schietpartij. De zaak waar rechercheur Mads mee te maken krijgt begint klein, maar wordt alsmaar groter tot het een landelijke gebeurtenis is. Mads heeft naast het oplossen van de zaak ook nog te maken met zijn eigen persoonlijk drama binnen zijn gezin. Rechercheur Alf daarentegen lijkt naast zijn werk geen leven te hebben. Vaker in series wordt slechts een van de twee agenten uitgediept, waardoor de ander totaal vergeten lijkt te zijn. Alf is de meest redelijke van de twee en daardoor passen de twee goed bij elkaar. Maar naast het goede werk dat hij doet en één zeer geslaagde scène, is Alfs karakter toch een beetje onderbelicht. Wanneer Claudia zich mengt met de twee rechercheurs, lijkt Alf iets meer inbreng te hebben. Christensen en zijn mensen onderuit halen is Claudia’s prioriteit, maar daarnaast is ze ook een moeder die heel graag haar kind wilt zien. Dit gegeven, haar verleden bij Energreen en haar scherpe ideeën maken van Claudia een zeer sterk karakter.

follow-the-money-s2-claudia-simonNaast dat de zaak steeds groter lijkt te worden, wordt de serie zelf ook steeds ingrijpender en heftiger. Met name voor Nicky zorgt dit voor een hoop ellende. Nadat hij en zijn goede vriend Bimse miljoenen aan geld vonden, zit hij vast aan ‘De Zweed’- waarvan we heel lang moeten gissen naar de naam. Nicky heeft niks te maken met de financiële fraudezaken, maar lijkt daar toch terecht in te komen. Via via wordt hij gebruikt om klusjes te klaren, welke steeds meer van de jongen eisen. Nicky is de persoon waar je zeker sympathie voor gaat hebben, en blijft hopen dat hij het juiste pad kiest.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.