GoT Themaweek: Waarom Game of Thrones niet voor iedereen is weggelegd

Dat Game of Thrones populair is, is wel duidelijk. Toch is de serie niet voor iedereen weggelegd. Dit kan komen doordat het verhaal niet interessant is of dat het vele bloedvergieten niet iets is waar men op wacht. Een andere reden kan zijn dat je er gewoon nog geen tijd voor hebt gehad. Op de redactie zijn de fans in ieder geval in de meerderheid, maar waarom kijkt de minderheid geen Game of Thrones?

Maren Zeinstra

Ik heb heus wel stukjes gezien van Game of Trones, daar niet van. Daardoor kan ik ook zeggen dat het simpelweg niet mijn stijl is. Het bombastische, dood en verderf, de machtsstrijd; het is gewoon niet mijn ding. Maar ondertussen, na alle hysterische fans en overdreven Game of Thrones-evenementen, is er nog een reden bijgekomen. Het is langzamerhand een principekwestie aan het worden. Ik weiger mee te doen aan deze hype, het begint irritant te worden. Game of Thrones is een serie die zichzelf en zijn fans veel te serieus neemt. Misschien, over vijftig jaar, als de hype is afgenomen, zal ik eens een volledige aflevering van Game of Thrones kijken.

Jim Schulpen

Het lijkt vrij onmogelijk, maar ik heb nog nooit iets van Game of Thrones gezien – nog geen halve aflevering. Natuurlijk ontkom je niet aan alle memes, parodieën en verwijzingen, maar je hoeft de serie niet te volgen om deze te snappen. Wat mij er van heeft weerhouden zijn de overgestileerde kostuums, vervelende accenten en alles wat met fantasy-wezens te maken heeft. Dat is dan ook de reden dat Lord of the Rings mij ook niet kan boeien – ook na toch nog drie films gezien te hebben. Dus waarom moet je Game of Thrones juist niet zien? Als je liever kijkt naar andere genres, bijvoorbeeld over een wereld die dichter bij de onze ligt. Je kunt ook gewoon een hekel hebben aan alles wat mainstream is, maar dat is natuurlijk geen geldig argument. Zo heb ik Breaking Bad ook veel te lang uitgesteld en daar heb ik uiteindelijk spijt van gehad. Maar ga alsjeblieft niet roepen dat Game of Thrones een must-see is, want ik kan me niet voorstellen dat het noodzakelijk is voor je culturele opvoeding.

Michael Wenting

Op een paar minuten van de allereerste aflevering na heb ik nog nooit iets van Game of Thrones gezien, want het spreekt me simpelweg totaal niet aan. Eigenlijk zonder echt een goede reden, want misschien vind ik het geweldig als ik eenmaal aan het kijken ben, maar het moment dat ik er aan wil beginnen is in ieder geval nog niet gekomen. Daarbij speelt ook mee dat ik niet zo gauw iets kijk omdat anderen vinden dat ik het moet kijken. Ik kijk liever een serie (of film) die ik zelf ontdek en die meteen mijn interesse wekt, dan dat ik iets moet kijken waarbij ik denk: “tja, het is om dat iedereen het zegt…”

Geschreven door
Welkom op Play Watch Read!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.