GoT Themaweek: Met welk huis voelt de redactie de meeste verwantschap?

Game of Thrones kent vele huizen waaronder de Starks, de Lannisters, de Targaryens, de Baratheon’s en ga zo maar door. Ieder huis heeft vervolgens weer leenheren die zelf ook een eigen banner hebben, enzovoorts. Maar met welk huis hebben onze Game of Thrones-kenners nu echt de meeste affiniteit? Wij hebben het ze gevraagd!

Sylvano Witte

Uit een test is gebleken dat huis Targaryen het beste bij mij past. Toch ga ik voor huize Lannister. Dit komt vooral omdat het een familie is die lijkt te bestaan uit gekken. Vooral Cersei Lannister lijkt mij een pittige dame om gezellig een wijntje mee te drinken en snode plannen te bedenken. Daarnaast hou ik enorm van de humor van Tyrion en lig ik in een deuk over de discussies die hij met Tywin Lannister heeft. De onderlinge verhoudingen doen mij denken aan mijn eigen familie. Zo lekker met elkaar in discussie gaan en sarcastische opmerkingen vliegen dan over de tafel naar elkaar. Al met al is het wel zo dat de familie intern in de kreukels ligt, maar naar buiten komen de Lannisters over als een sterke familie. Echter valt dat in duigen op het moment dat Tyrion besluit zijn vader op het privaat te doorboren met drie pijlen. Wat een heerlijke familie is dat toch die Lannisters. En dan hebben we het niet eens over de neven en nichten. Het is jammer dat deze in de boeken erg duidelijk naar voren komen terwijl de serie toch achterblijft op dat gebied.

wallpaper-lannister-sigil-1600

Max Davidse

Wat voor huis het beste bij mij past is niet eens een vraagteken. Al drakenbeeldjes en posters sparend nog voordat ik wist dat ik dat als Chinees sterrenbeeld had, is er geen twijfel over mogelijk dat het huis Targaryen het beste bij mij past. Daenerys met haar draken heeft eigenlijk precies wat ik zelf best zou willen. Haar broer daarentegen past dan weer compleet niet in dat plaatje met zijn gezanik om een kroon van goud. Ik zie mezelf dan ook al met een draak (of meerdere) aan mijn zijde de wereld tegemoet komen. Er staat in de serie nog veel te gebeuren met de draken, die ontzettend groot kunnen worden. Om onze blonde godin op een draak ten strijde te zien trekken is een moment waar ik met smart op zit te wachten. En daarbij is ze nog pittig van zichzelf ook.

House_Targaryen_Sigil

Eveline Wijdeveld

Het huis waar ik mij het meest bij betrokken voel, is zonder twijfel de Stark-familie. Vanaf het allereerste seizoen zijn de Starks van grote waarde voor de serie, mede doordat er veel van zijn/waren. De leden van de wolvenfamilie met de bekende uitspraak “Winter is coming”, hebben allemaal hun eigen verhaallijn en maken het nodige mee. Het leven van de Starks is alles behalve saai. Juist omdat ze zoveel meemaken groei je met de karakters mee, waardoor je hun leed meer aantrekt. Het huis Stark is de meest loyale familie en ook de meest ‘normale’, waar geen incest mee gemoeid is. Voor een fan van deze familie valt het zwaar dat deze steeds kleiner wordt, zeker op de manier hoe het gebeurt. De Red Wedding staat in ieders geheugen gegrift, net als de dood van Ned Stark, het drama rondom Sansa en Ramsey Bolton en niet te vergeten het lot van Arya Stark. De jongste Stark jongens hebben ook behoorlijk wat meegemaakt en het nieuwe seizoen brengt vooral Bran Stark verder dan ooit. Ik kan niet wachten om te zien hoe het verder gaat met de Stark kinderen, en wat het lot is van de Stark bastaard Jon Snow.

stark family

Geschreven door
Welkom op Play Watch Read!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.