Hoe heet die acteur nu ook al weer?

We hebben er allemaal wel een paar. Acteurs die we absoluut herkennen, maar wie was het ook alweer? Acteurs die dus eigenlijk best vaak te zien zijn, maar waarvan de naam simpelweg niet wil blijven plakken. In dit artikel gaan we er eens naar een paar kijken. Ongetwijfeld kennen jullie er ook best wel een aantal.

1. Neal McDonough

De naam zal vast niet bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar zodra je hem ziet weet je meteen wie dit is. Hij heeft dan ook een behoorlijke staat van dienst. Hij is al actief sinds het begin van de jaren 90 en was te zien in onder andere Star Trek: First Contact, Minority Report, Captain America: The First Avenger, en nog veel meer. De laatste tijd concentreert hij zich wat meer op tv, zo was hij te zien als Damien Dark in zowel Arrow als The Flash.

2. Julie Ann Emery

Qua films is deze actrice niet zo heel bekend, de meest bekende film waar ze in speelde was Hitch uit 2005, maar deze dame heeft haar pijlen dan ook veel meer gericht op televisie. Zo was ze te zien in de miniserie Taken uit 2002, maar haar echte bekendheid komt uit series als Bones, Dexter, Suits, NCIS, Fargo en Better Call Saul. Wat recenter is haar rol in Preacher, waar ze van 2017 tot en met 2019 in te zien was.

3. Garret Dillahunt

Deze acteur zie je werkelijk in allerlei soorten rollen terug, van slechterik tot goedzak, maar ook van thriller tot aan komedie. Zijn naam zal weinig belletjes doen rinkelen, maar zijn gezicht is heel bekend. Hij deed onder andere mee aan geweldige films als 12 Years a Slave, No Country For Old Men en Looper. Op tv is hij vooral bekend van de serie Deadwood, maar ook wel van de komedie Raising Hope.

4. Kathryn Hahn

Ook deze naam zal waarschijnlijk niet meteen een belletje doen rinkelen. Kathryn is een beetje een laatbloeier geweest, maar heeft toch al aan een behoorlijke waslijst verdienstelijke komediefilms en -series meegewerkt. How to Lose a Guy in 10 Days, Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, Step Brothers en Bad Moms bijvoorbeeld. Recentelijk is ze vooral actief in de televisiewereld. Daarvan zal WandaVision waarschijnlijk het meest tot de verbeelding spreken.

5. John Slattery

Ook deze acteur zou je aan de naam niet meteen herkennen. Toch kennen we hem vrijwel allemaal. Nadat hij een terugkerende rol had gehad in de zeer succesvolle tv-serie Mad Men bleek alles mogelijk voor deze acteur. Inmiddels speelde hij mee in Iron Man 2, Ant-Man en Captain America: Civil War. De beste man heeft zelfs vier emmy-nominaties mogen ontvangen en toch zegt zijn naam maar weinigen van ons iets.

6. Kate Burton

Deze actrice is zonder twijfel het meest bekend van tv. Grey’s Anatomy en Scandal zijn een paar van de shows waar ze langere tijd in meespeelde. Ook speelde deze dochter van Richard Burton mee in de Hollywoodfilm 127 Hours waarin James Franco vast komt te zitten tussen de rotsen.

7. William Fichtner

Van alle namen op deze lijst zou William Fichtner misschien nog de meeste bekendheid moeten hebben. De meesten kennen deze acteur wel van in ieder geval Prison Break. Maar hij heeft nog veel meer gedaan in zijn inmiddels ruime carrière. Zo begon hij al in 1989 als Howard Ganza in de destijds zeer populaire serie Baywatch. De beste man heeft een zeer kenmerkende stem en een prima uiterlijk voor tal van rollen.

8. Judy Greer

Weer zo’n actrice die je zonder enige twijfel wel eens ergens hebt gezien, maar waar je waarschijnlijk niet direct de naam van zou weten. Ze doet het voornamelijk goed in komedieseries op tv, van Arrested Development tot Californication, Two and a Half Men, Modern Family, The Big Bang Theory en How I Met Your Mother. Zeker een bekend gezicht dus.

9. Harry Dean Stanton

Deze acteur zou eigenlijk echt wel wat meer bekendheid mogen hebben. Inmiddels helaas overleden, maar tijdens zijn leven en in de loop van zijn carrière die ongeveer een halve eeuw duurde speelde de beste man voornamelijk bijrollen. Wel werden die bijrollen stuk voor stuk hits. Denk maar eens aan een CV met klassiekers zoals Cool Hand Luke, The Godfather II, Alien, The Green Mile, The Avengers en Fear and Loathing in Las Vegas. De beste man was bijna een hit-garantie.

10. Yasmine Bleeth

Niet de meest grote naam ooit. Deze dame die we voornamelijk zullen kennen van de serie Baywatch, heeft het nooit zo ver geschopt als bijvoorbeeld Pamela Anderson en Erika Eleniak die door deze serie allebei mateloos populair werden. Ze werd wel bekend, maar dat deed haar helaas geen goed. Ze vocht tegen verslavingen als gevolg van de bekendheid. Uiteindelijk besloot ze om uit de bekendheid te stappen om zo het nuchter zijn beter te kunnen volhouden.

Geschreven door
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.