House of Gucci

Summary
Ridley Scott doet het toch weer. House of Gucci is dan misschien niet de topper die het zou kunnen zijn, maar dat ligt zeker niet aan de wederom fenomenale Lady Gaga die alle registers open zet en de show steelt op alle fronten. Het verhaal mag bekend zijn en dus het einde van de film net zo goed, maar het lijkt er een beetje op dat Scott op het einde wat meer vaart in de film wilde brengen, waardoor net iets te veel shortcuts werden genomen. Het gevolg is een zeer onderhoudend eerste deel van de film en helaas een veel minder einde van de film.
7.5

Girl meets boy

Patrizia Reggiani is een dame van een bescheiden afkomst. Haar vader is de eigenaar van een transportbedrijf, waarin zij ook werkt. Wanneer ze op een dag een relatie krijgt met Mauricio Gucci, verandert haar level volledig. Mauricio is erfgenaam van het Gucci emporium en dus een vette vis om aan de haak te slaan. Wanneer Mauricio het er echter met zijn vader Rodolfo over heeft, heeft die meteen het idee dat het Patrizia alleen om zijn geld te doen is.

Rodolfo zet Mauricio op straat, die vervolgens aan komt kloppen bij de Reggiani familie. Hij gaat daar aan het werk en uit niets lijkt het dat Patrizia inderdaad op zijn geld uit is. De oom van Mauricio, Aldo, is wél gecharmeerd van Patrizia en via deze weg raakt ook Mauricio toch meer aangetrokken tot het familiebedrijf. Patrizia kon echter niet vermoeden dat de man die Mauricio daardoor wordt, steeds minder lijkt op de man op wie ze verliefd werd.

Lady Gaga en Adam Driver

Wat een geniaal duo vormen deze twee. Vanaf het moment dat je ze voor het eerst in beeld ziet, weet je dat dit werkt. Adam Driver speelt Mauricio Gucci en is best een beetje een slungel. Hij is dan ook totaal niet zeker over zichzelf en dat werkt heel goed. Daarentegen is Patrizia het zelfvertrouwen zelve en dat zet Gaga echt heel erg goed neer. Steeds meer zien we dat Gaga niet alleen liedjes kan maken, maar zich ook op het acteervlak kan mengen met de groten. Ook in House of Gucci staat ze haar mannetje naast onder andere Al Pacino, Jared Leto en Jeremy Irons. Sowieso worden we als kijker getrakteerd met deze cast, want iedereen vervult zijn rol op erg goede wijze.

Een mindere rol van Jared Leto

Wie had gedacht dat we dat ooit nog eens zouden zeggen, maar Jared Leto is een van de weinige leden van de cast die hier niet lekker uit de verf komt. Zijn vertolking van Paolo, overigens behoorlijk onherkenbaar gemaakt door een berg aan protheses, is ronduit irritant. Paolo voelt hierdoor als het verplichte personage dat erin geschreven moest worden, terwijl hij eigenlijk niet goed past. Als personage heeft hij ook niet heel veel te doen. Hij wordt wel behoorlijk grof aan de kant gezet door ons powerkoppel Mauricio en Patrizia.

Ridley Scott

De man achter deze Gucci film is niemand minder dan Ridley Scott die we natuurlijk allemaal al kennen van grote films als Alien en Gladiator. Hij is bekend om zijn levendige werelden waarin gewoon alles klopt. Dat is deze keer zeker ook het geval. De aankleding is tot in de puntjes verzorgd, met oude auto’s, kleding die precies past en ga zo maar door. Het is natuurlijk ook wel zo dat met een wereld die draait rond de familie Gucci, er veel te doen valt. Kledingvoorbeelden zijn er bijvoorbeeld meer dan voldoende en dat is dan ook te zien.

Toch is ook Scott niet onfeilbaar en dat zien we in het verloop van de film terug. Er is heel veel aandacht besteed aan het opzetten van de relatie tussen Patrizia en Mauricio. Vervolgens gaat de relatie plotseling over in iets wat niet meer werkt. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat er zonder reden een einde komt aan een relatie, maar aannemelijk is dat niet. Als kijker wordt er dan ook van je verwacht dat je het maar even slikt dat dit plotseling voorbij is. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de plotselinge vriendschap met Pina (een rol van Salma Hayek), een tarotlezeres van tv. Nadat ze haar een belletje heeft gegeven om te weten te komen of ze succesvol wordt, zijn ze ineens dikke vrienden.

Losjes gebaseerd op gelijknamige bestseller van Sara Gay Forden

Lady Gaga steelt de show in deze film en zodra ze buitenspel wordt gezet door Mauricio, verslechtert de film. Tot die tijd is alles wel geloofwaardig en blijf je als kijker je afvragen of ze nu wel of niet een echte golddigger was. Ze kon tenslotte ook gewoon bevangen raken door de passie van de familie Gucci. Vanaf dat moment moeten we het doen met de minnares van Mauricio en krijgen we veel minder Gaga te zien.

De film is losjes gebaseerd op het boek van Sara Gay Forden. Dat boek droeg de ondertitel: “Een sensationeel verhaal over moord, waanzin, glamour en hebzucht”. Dit zijn genoeg onderdelen om een prachtige film te maken die meerdere genres aantikt. Opvallend misschien dat Scott hierin niet gaat voor de wat meer soapy-feel, maar de film op een serieuzere manier aanpakt. Je zou de eerste niet zijn die een Godfather gevoel bij de film krijgt.

Written by
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.