Mijn jaar in beeld: Michael

We eindigen dit jaar met een terugblik op 2018 én een kleine vooruitblik op 2019. In vijf korte vragen hopen we per redacteur een mooi beeld te krijgen van het afgelopen jaar en ook alvast een leuk voorproefje voor het komende jaar op het gebied van films, series, games en/of boeken. Vandaag is het de beurt aan Michael.

Wat vond jij van het jaar 2018 op het gebied van films, series, games en/of boeken?

Erg goed. Ik heb een paar hele leuke games gespeeld en een flink aantal vermakelijke films gezien. Er zijn nog genoeg titels waar ik nog niet aan toegekomen ben, maar hopelijk kan ik die de komende tijd nog inhalen. Er zijn een aantal bioscoopfilms die ik graag had willen zien, maar nu ik die gemist heb, zal ik moeten wachten op de blu-ray release. Het was in ieder geval het jaar dat er een nieuwe film op één is gekomen in mijn top 5 favoriete komediefilms en dat ik voor het eerst een niet-Nintendo console kocht.

Wat was jouw leukste aanschaf?

Overduidelijk de PlayStation 4 met bijbehorende VR-bril en de games Spider-Man en Beat Saber. Ik had al vaker overwogen om er een aan te schaffen, maar twijfelde of ik er wel genoeg op zou gamen. Toch heb ik de knoop doorgehakt, mede dankzij een mooie aanbieding en ben ik inmiddels een blije PlayStation 4-bezitter. Ik heb ontzettend genoten van Spider-Man en heel wat potjes Beat Saber gespeeld. Het is ook erg leuk om anderen een VR-bril op te zetten om te zien hoe lomp het er eigenlijk uitziet als je in het luchtledige met je handen staat te zwaaien.

Wat is jouw favoriete film, serie, game, en/of boek van dit jaar?

Mijn favoriete film van het jaar is zonder twijfel The Spy Who Dumped Me. Het is zelfs de eerste film ooit die ik twee keer in de bioscoop gezien en een paar weken geleden heb ik deze film nog een derde keer gekeken. De humor ligt precies in mijn straatje en ik lig zelfs de derde keer nog net zo erg dubbel van het lachen als de eerste keer. Misschien zelfs nog wel erger, want het lachen begint nu al voordat de grap komt. Qua verhaal en geloofwaardigheid is de film geen uitblinker, maar dat neem ik heel graag voor lief.

Ook heb ik dit jaar een aantal series gekeken, meer dan eerdere jaren. Mijn favoriet is La Casa de papel, waarvan ik de twee seizoenen er in een paar dagen doorheen heb gejast. Ik zag die serie al een tijdje staan en heb er meerdere mensen over gehoord, dus toen gelukkig toch besloten om te gaan kijken.

Wat vond jij de grootste tegenvaller dit jaar?

Met pijn in het hart: Melissa McCarthy. Ofja, de films waarin zij dit jaar speelde. Ik vind de meeste van haar films fantastisch en The Heat, Spy en Identity Thief staan in mijn top vijf favoriete komedies, maar de films Life of the Party en The Happytime Murders konden me niet bekoren. Het zijn prima films en er valt ook best wel wat te lachen, maar haalt bij lange na niet hetzelfde niveau als andere Melissa McCarthy-films. Oftewel: hilarisch, ook als je de film al een keer of vijf hebt gezien.

Naar welke film, serie, game en/of boek kijk jij uit in 2019?

Een serie waar ik ontzettend naar uit kijk is het derde en laatste seizoen van A Series of Unfortunate Events. Gelukkig duurt het wachten niet zo heel lang meer, want vanaf nieuwjaarsdag staat het nieuwe seizoen al op Netflix. Verder ben ik erg benieuwd naar de richting die La Casa de Papel op gaat met het derde seizoen. Er is dan wel niks bevestigd omtrent het nieuwe seizoen, maar dat die er gaat komen is zeker en de verwachting is toch wel dat die komend jaar nog uitkomt. Verder ben ik op het moment eigenlijk vrij weinig op de hoogte van wat het komende jaar gaat brengen; ik zie het wel zodra het er is.

Michael Wenting
Geschreven door:
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

reageer

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.