John Wick: Chapter 4

Samenvatting
John Wick: Chapter 4 brengt precies wat je verwacht van de John Wick-reeks. Toffe held, stoere bad guys en keiharde actie. Alles wordt prachtig in beeld gebracht waarbij kleurcontrasten een hoofdrol opeisen. Filmliefhebbers worden getrakteerd op een visueel spektakel, maar ook de audio doet met zijn Dolby Atmos-track er niet voor onder. Toch moet gezegd worden dat het waarschijnlijk slimmer is om de filmreeks te beëindigen. John Wick: Chapter 4 heeft een bevredigend eind en wellicht handig om hier gebruik van te maken.
7

Dat Keanu Reeves al een tijdje meeloopt in Hollywood wisten we al. Klassiekers als Bram Stokers Dracula en Jan de Bondts Speed staat menig filmliefhebber nog goed bij. Rond de eeuwwisseling maakte hij de legendarische sciencefictionfilm The Matrix (en de matige vervolgen) en nu ruim twintig jaar later gooit hij hoge ogen met de John Wick-franchise. Inmiddels zijn we aanbeland bij het vierde deel uit deze reeks en moeten we ons serieus eens gaan afvragen of de rek er inmiddels niet een beetje uit is. Als het aan Keanu ligt zijn we nog niet van hem af.

Wick. John. Excommunicado

De laatste keer dat we John zagen had hij het ondenkbare gedaan: een moord gepleegd in Winstons huurmoordenaarshotel genaamd The Continental. Een doodszonde die hem duur komt te staan als het aan The High Table ligt. Deze overkoepelende organisatie overziet wereldwijd alle hotels die huurmoordenaars herbergen en tolereren. Gouden regel aldaar is dat iedereen elkaar respecteert. Onder leiding van de Marquis (Bill Skarsgard) wordt de jacht op Wick geopend met een gigantisch bedrag als beloning. Daarnaast schakelt de Marquis een oude vriend van John in en draagt hem ook op om John te elimineren.

Ook dit deel gaat Wick weer internationaal en doet hij verscheidene locaties aan. Regisseur Chad Stahelski, die wederom in de regisseursstoel plaatsneemt, weet niet alleen de locaties zoals bijvoorbeeld in Japan weer fraai in beeld te brengen, ook de actiescènes zijn weer van de bovenste plank. Zo is een technofeest in Berlijn in de stromende regen een waar spektakel waar Wick een hand-to-hand gevecht levert tegen een notoire corpulente gangster genaamd Killa. Ondanks het ruim drie uur durend vechtfestijn blijkt John een man van weinig woorden. Slechts 380 gesproken woorden zaten er voor Keanu in het script, waardoor er heel veel tijd is voor actie. Die actie kent een waar hoogtepunt tijdens een dodelijke shoot-out op de trappen van de Montmartre te Parijs, waar geen einde aan lijkt te komen met tientallen bad guys. Wie zich al eerder vermaakte met de drie voorgaande delen van de John Wick-reeks wordt nu ook weer op zijn wenken bediend. Voormalig stuntman Stahelski blijkt een begenadigd regisseur te zijn en levert wederom een film waar menig actieliefhebber aan zijn trekken komt.

Oude rot in het vak

John Wick: Chapter 4 doet niks nieuws in deze franchise-film, maar excelleert waar het goed in is, stijlvol en behoorlijk rap in beeld gebracht met charismatische schurken. Ondanks dit boeiende vierde deel moet toch gezegd worden dat het hoog tijd gaat worden om de franchise af te ronden. Het einde hint daar dan ook stevig naar, maar desondanks dat is het vermoeden dat we nog niet van John af zijn. Blijf ook nog even zitten tijdens de credits, er dient zich nog een kleine toegift aan.

John Wick 4 in 4K en Dolby Atmos

John Wick: Chapter 4 wordt gepresenteerd op een UHD blu-ray disc in het beeldformaat 2:40 met mooie diepe zwarte tinten. Voornamelijk schaduwen geven met HDR of Dolby Vision een dynamisch effect waarin goed kan worden waargenomen wat er zich nog in die schaduwen afspeelt. Wie gebruik maakt van een Dolby Atmos-geluidssysteem staat een aangename verassing te wachten. De boks zak waar John een paar stoten aan uitdeelt aan het begin van de film geven je speakers al een kleine work-out voor wat komen gaat. Daarnaast herbergt de blu-ray disc een waar arsenaal aan extras en laat zien wat voor een stevige wapen- en jiujitsu-training Keanu moest ondergaan om deel vier tot een succes te maken. Eveneens leren we dat de cast en crew maandenlang in de nachtelijke uren heeft gewerkt aangezien een groot deel van de film zich in de nachts afspeelt. Daarnaast zijn er nog tal van interviews en beide trailers van chapter 4.

Conclusie

John Wick: Chapter 4 brengt precies wat je verwacht van de John Wick-reeks. Toffe held, stoere bad guys en keiharde actie. Alles wordt prachtig in beeld gebracht waarbij kleurcontrasten een hoofdrol opeisen. Filmliefhebbers worden getrakteerd op een visueel spektakel, maar ook de audio doet met zijn Dolby Atmos-track er niet voor onder. Toch moet gezegd worden dat het waarschijnlijk slimmer is om de filmreeks te beëindigen. John Wick: Chapter 4 heeft een bevredigend eind en wellicht handig om hier gebruik van te maken.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.