Knock at the Cabin

Summary
Bij de thriller Knock at the Cabin gaat het meer om de reis dan om de bestemming. Doordat de gruwelijkheden grotendeels buiten beeld worden gehouden, kan je je afvragen of het om een thriller gaat of juist om een drama of roman. De toon van de film en de personages is intens. Het acteerwerk is ongelooflijk knap en komt geloofwaardig over. Daarnaast daagt het verhaal je meningen en waar je in geloofd uit en creëert allerlei directe en confronterende vragen, spanning en hopeloosheid.
7.5

Een angst van velen: iemand of meerdere mensen dringen je woning, zonder jouw toestemming, binnen. Oftewel huisvredebreuk. In plaats van uit te zijn op je spullen, hebben ze niet het beste met je voor. Jouw leven ligt in de handen van andere (onbekende) mensen. Je zult niet de enige zijn die hier ooit wel eens nachtmerries over heeft gehad. Wat als het jou wel gebeurt? Vier onbekende mensen dringen je blokhut binnen en eisen dat jouw gezin een offer brengt. Dat is precies wat er zich afspeelt in Knock at the Cabin.

De film Knock at the Cabin begint met een rustig vredelievend gezin, bestaande uit: Eric, Andrew en hun dochter Wenling (Wen). Zij verblijven in een afgelegen blokhut tijdens hun vakantie. Alles lijkt idyllisch totdat Wen door een vriendelijke vreemdeling wordt benaderd, terwijl ze buiten aan het spelen is. Na enige tijd blijkt dat deze grote vriendelijke vreemdeling het welzijn van haar familie bedreigt. Al snel wordt het gezin belaagt en de blokhut binnengedrongen door vier vreemdelingen, met hun bijzonder ogende wapens. Eric, Andrew en Wen moeten, zo wordt hen verteld, één lid van hun kleine familie opofferen om de rest van de mensheid te redden en DE Apocalyps te voorkomen. Maar moeten ze vertrouwen op de motieven van de vier individuen die sekte-achtig over komen?

Het einde van de wereld

Knock at the Cabin is gebaseerd op het boek The Cabin at the End of the World, van Paul Tremblay. Al gaat Knock at the Cabin ongeveer halverwege een andere kant op dan het boek. Mocht je het boek dus gelezen hebben of nog willen lezen, wees hier dan op bedacht. Daarnaast maakt regisseur M. Night Shyamalan toespelingen op dat het in de richting gaat van een zeer enge Sophie’s Choice.

Het idee van Knock at the Cabin is een vorm van grootschalige Bijbelverhalen vertellen, maar in moderne tijden en setting. In dit geval door de ogen van een driedelig gezin. Dit idee bestaat natuurlijk al langer en is al meerdere malen gebruikt, echter niet op de manier van Night. Je wordt meegenomen in twee tegenstrijdige perspectieven in een zeer intense omgeving met een sekte-achtig tintje. Denk hierbij aan vader Eric, die vrij religieus is. Hij is Katholiek en vroom: een ‘gelover’. Daarentegen is vader Andrew realistischer, cynischer en zeker niet religieus. De film daagt je meningen en waar je in geloofd uit. Het creëert allerlei directe en confronterende vragen. Wat zou jij doen als het jou overkwam?

Knock at the Cabin: vader Eric met tranen in zijn ogen

De vier ruiters van de Apocalyps

De gruwelijkheden worden grotendeels aan je oog onttrokken. Je zou je daardoor kunnen afvragen of het bij Knock at the Cabin echt om een thriller gaat of juist om een drama of een roman. Wat je sowieso zult merken is dat Knock at the Cabin een zeer intens verhaal is. Het gaat dan ook meer om de reis dan om de bestemming. Je zult beseffen dat deze personages zich in een zeer huiselijke, niet te ontsnappen setting bevinden. Hierdoor krijg je het gevoel van onveiligheid en hulpeloosheid.

Je kan echt zeggen dat dit knap acteerwerk is. Als acteur zal je echt moeten geloven in wat je personage geloofd om het gevoel van onveiligheid, angst, verwarring en shock geloofwaardig over te kunnen brengen. In plaats van iets tweedimensionaals krijg je intens, diep acteerwerk te zien. Door korte sprongen terug in de tijd, voelt het verhaal van Knock at the Cabin steeds realistischer aan. Je zal je gaan beseffen dat deze personages als echte mensen zijn gaan voelen.

Omdat het verhaal van Knock at the Cabin draait om een gezin met ouders van dezelfde sekse, zou je je kunnen afvragen of het verhaal grotendeels zal gaan over de seksualiteit van deze mensen. Dit is echter niet het geval. Ja, de seksualiteit maakt een deel van het verhaal, maar het is niet het hele verhaal. Het verhaal is veel meer dan dat. Juist doordat dit gezin de wereld op een andere manier meemaakt, zorgt dit voor een extra laag in het verhaal. Willen ze überhaupt de wereld redden van DE Apocalyps?

Knock at the Cabin: ouders vastgebonden op stoel, in gesprek met een van de vier vreemdelingen.

Onze keuzes maken onze bestemming

De Blu-ray versie van de film Knock at the Cabin heeft nog een aantal extra’s. Denk hierbij aan: scènes die niet gebruikt zijn in de film; een achter de schermen verhaal, wat wilden de acteurs overbrengen en wat vinden ze van het verhaal; een uitleg over de wapens die gebruikt zijn, hoe ze gecreëerd zijn en hoe ze bij de personages passen.

Een zeer dramatische gebeurtenis

Bij deze thriller, die door sommigen als roman of drama zal worden gezien, gaat het meer on de reis dan om de bestemming. De toon van de Knock at the Cabin en de personages is intens. Het acteerwerk is on point en komt geloofwaardig over. De film daagt je meningen en waar je in geloofd uit. Het creëert allerlei directe en confronterende vragen, spanning en hopeloosheid. Wat zou jij doen als je moet kiezen tussen je gezin of de mensheid redden?

 

Knock At The Cabin (Blu-ray)
Knock At The Cabin (Blu-ray)
Score 0.0 van 5 sterren.
€22,08
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Vanaf jongs af aan leest Shanne graag boeken. Haar favoriete genres zijn: thrillers, fantasy, mysterie en (historische) romans. Daarnaast laat ze zich graag verrassen door andere genre boeken als het verhaal haar aanspreekt. Inmiddels speelt ze ook wel een game of twee en kijkt ze tevens graag een film of serie.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.