Komediealfabet: N van Nieuw Begin

In de afgelopen twee jaar hebben al zo’n tweehonderd films de revue gepasseerd in deze rubriek en daar komen nog een honderdtal titels bij, want na het horroralfabet en het sciencefictionalfabet is het namelijk tijd voor een komediealfabet. Volgens het inmiddels bekende principe is er voor elke letter van A tot Z een thema bedacht. Daarbij worden steeds meerdere films gezocht, om uiteindelijk een uitgebreid overzicht met kijktips te creëren.

Het jaar loopt weer ten einde en begin januari zal menig mens je wederom met zijn of haar goede voornemens om de oren slaan, of ze deze nou echt waarmaken of niet. Geheel in stijl zal bij het laatste komediealfabet van 2016 dan ook een “Nieuw begin” centraal staan. Het is niet altijd even gemakkelijk om opnieuw te beginnen, maar soms kan het echter ook tot leuke situaties leiden. Onthoud dit dan ook op 1 januari 2017 wanneer het “gelukkig nieuwjaar” geschreeuw en het vuurwerkgeknal losbarst. Om te zorgen dat jullie het niet vergeten zetten wij hier een aantal grappige films met een nieuw begin op een rijtje.

Old School (2003)

mpw-16722Wanneer Mitch (Luke Wilson) na een zakenreis iets te vroeg thuis komt, vindt hij zijn vriendin in bed met meerdere mannen. Zijn zoektocht naar een nieuw huis brengt hem uiteindelijk dicht bij het campusterrein van de plaatselijke universiteit. Wanneer de huidige decaan van de universiteiit een oude bekende blijkt van Mitch en zijn vrienden, komt hij in de problemen. Ze waren namelijk geen al te beste vrienden vroeger en de decaan zegt dat het huis van Mitch op de campus staat en daarom voor universitaire doeleinden moet worden gebruikt. Op aandringen van zijn getrouwde vrienden Frank (Will Ferrell) en Beanie (Vince Vaughn), die ook wel een ontsnapping uit de sleur kunnen gebruiken, begint Mitch zijn eigen studenten vereniging.

Old School is een hilarische film over een groep mannen die allemaal wel even toe waren aan iets nieuws. De film komt vaak langs in lijstjes met de leukste komedies uit de jaren “00 en dit is niet onterecht. Het is het type film waarvan je hem onbewust nog een week na het kijken kan quoten. Al met al een echte klassieker dus.

The Intern (2015)

Ben intern(Robert de Niro) is een 70-jarige, gepensioeneerde weduwnaar en dit blijkt hem allerminst te bevallen. Daarom meldt hij zich aan als een senior stagiair bij een groot online kledingbedrijf. De oprichtster van het bedrijf, Jules (Anne Hathaway), is een gepassioneerde en veeleisende carrièrevrouw. Wanneer Ben haar assistent wordt, besluit ze in eerste instantie om hem niks belangrijks toe te vertrouwen. Ze vindt het eerst maar een afleiding zo’n oude man op de afdeling, maar mogelijk blijkt Ben met al zijn ervaring toch meer waard dan gedacht.

The intern is een leuke film die met Anne Hathaway en Robert de Niro twee grote sterren in de hoofdrollen heeft. Vooral de laatste van de twee lijkt de komische kant van zijn acteercarrière opnieuw te hebben uitgevonden op zijn oude dag. Een nieuw begin op late leeftijd kan ook nog tot mooie dingen leiden.

The Best Exotic Marigold Hotel (2011)

Zeven bejaarthe_best_exotic_marigold_hotel_posterde Britten besluiten om verschillende redenen te verhuizen naar India. Een online advertentie is de veroorzaker van dit besluit. Ze reizen voor een nieuw begin naar Jaipur, waar ze terecht komen in een sjofel hotel dat gerund wordt door een jonge, overenthousiaste gastheer. Enkele van de groep zijn teleurgesteld, maar de verscheidene redenen om te gaan zijn nog steeds aanwezig. De een heeft een goedkope operatie nodig, de ander zoekt een oude liefde en weer een ander hoopt er een rijke man te vinden.

The Best Exotic Marigold Hotel is een film met een ware sterrencast. Fans van de Britse film industrie kunnen hun hart ophalen met al deze grote namen in één vrolijke film. Onder andere Judi Dench, Bill Nighy, Maggie Smith en Tom Wilkinson spelen een rol in deze film. De enthousiaste jonge gastheer Sonny, wiens grote droom het is om een prachtig hotel te bezitten waar ouderen hun laatste jaren in rust kunnen doorbrengen, wordt gespeeld door Dev Patel. Hij complimenteert het sterren ensemble. Er is ook al een deel twee uitgekomen, dus nog genoeg kijkplezier te gaan.

The Internship (2013)

Nicinternship_ver8k (Owen Wilson) en Billy (Vince Vaughn) zijn goede verkopers en hebben daar jaren lang hun brood mee verdiend. Helaas zijn de vaardigheden die ze hebben minder van belang geworden in een wereld vol met technologie en internet. Ze raken dan ook hun baan kwijt en moeten helemaal opnieuw beginnen. Om te laten zien dat ze nog mee kunnen met hun tijd, melden ze zich aan voor een gewilde stageplek bij Google. Om deze stageplek binnen te slepen moeten ze echter de strijd aan gaan met een groep briljante jonge studenten.

Het duo Owen Wilson en Vince Vaughn keert wederom samen terug na hun succesvolle avontuur in The Wedding Crashers. Je moet de humor van Wilson en Vaughn kunnen waarderen en daarom zal de film misschien niet voor iedereen zijn. Mocht je echter genoten hebben van The Wedding Crashers of een interesse hebben in alles wat nerdy is, dan is dit een film voor jou. Het is ook leuk om te zien hoe het hoofdkwartier van een belangrijk bedrijf als Google er ongeveer uitziet. Diverse scènes zijn daadwerkelijk bij dit hoofdkwartier opgenomen.

Dit was weer onze selectie van komediefilms over een Nieuw Begin. Over twee weken zijn we terug in het nieuwe jaar en dan zal het alfabet verder gaan met de O van Oppassen. Welke films er die week uitverkoren zijn, zie je dan. Voor nu alvast een fijne kerst en een prettig nieuw begin gewenst voor al onze lezers.

Geschreven door
Mark schrijft al jaren graag en geniet ook altijd van games, films en televisie. Bij Play Watch Read focust hij zich vooral op de games en dat doet hij met veel plezier.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.