Komedielfabet: Z van Zwangerschappen

Volgens het inmiddels bekende principe is er voor elke letter van A tot Z een thema bedacht. Daarbij worden steeds meerdere films gezocht, om uiteindelijk een uitgebreid overzicht met kijktips te creëren.

Vandaag staat het komediealfabet in het teken van de Z van Zwangerschappen. Films waarin vrouwen zwanger worden of te maken krijgen met babys zorgen vaak voor flinke komische hectiek. Welke vrouwen houden zich staande in deze nieuwe levensfase? Wij bespreken een aantal films waarin de zwangerschap ook voor humor kan zorgen.

what-to-expect-when-you-are-expecting-posterWhat to Expect When you are Expecting – 2012

De titel van deze film zegt het al waar het over gaat: wat kunnen vijf vrouwen verwachten als ze zwanger raken? In deze film worden vijf koppels gevolgd die een kind verwachten. Iedere vrouw zit weer in een andere levensfase en beleeft de hele zwangerschap op haar eigen manier; van een koppel dat een kind gaat adopteren tot een koppel dat actief op tv is.

De diversiteit van de vrouwen is wat deze film interessant maakt. Geen vrouw is hetzelfde en daardoor is ook geen enkele zwangerschap te vergelijken. Met de sterrencast zit het zeker wel goed, en naast dat een zwangerschap niet altijd over rozen gaat, levert de film zeker mooie en grappige momenten op. Met in de hoofdrollen Anna Kendrick, Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Elizabeth Banks en Brooklyn als de vijf vrouwen die in verwachting raken.
knocked-up-posterKnocked Up – 2007

Zwanger raken van je one-night-stand is niemands droom, toch is dat wat gebeurt met Alison. Tijdens een avondje uit ontmoet Alison het feestbeest Ben. Ben houdt ontzettend veel van wiet en niet van kinderen. Wanneer deze twee tegenpolen tijdens een avondje uit bij elkaar in bed belanden, en een condoom achterwege laten, raakt Alison zwanger. Dit is het begin van een avontuur, dat vooral Ben voor een aantal drastische veranderingen zet.

Knocked Up laat zien wat een zwangerschap met iemand doet. Niet alleen met de vrouw maar ook met de man. Ben, gespeeld door Seth Rogan, moet zijn levensstijl veranderen. Dit betekent met name geen wiet meer en een fatsoenlijke baan vinden. Alison, gespeeld door Katherine Heigl, moet door deze zwangerschap samen zien te leren leven met een man waar ze normaal gesproken nooit voor zou vallen.
juno-posterJuno – 2007

In deze drama-komedie film raakt de 16-jarige Juno zwanger van haar bewonderaar van school Paulie. Juno komt voor een moeilijke keuze te staan: abortus, houdt ze de baby of geeft zij hem/haar op voor adoptie? Ze besluit het laatste en komt zo in contact met het koppel  Mark en Vanessa Loring. In eerste instantie lijken zij het perfecte koppel, maar de relatie tussen Mark en Vanessa loopt stroef; Vanessa’s kinderwens tegenover de vrijheid die Mark verkiest.

Juno is minder komisch dan de voorgaande films, maar zeker niet minder leuk en interessant. Juist het concept van de zwangerschap van een tiener is nog altijd actueel. Het laat gelukkig geen moeilijke situaties zien tussen Juno (Ellen Page) en haar ouders, maar volgt het proces naar de adoptie. Daarnaast is de ongemakkelijke relatie tussen Vanessa en Mark (Jennifer Garner en Jason Bateman) een interessante verhaallijn.
look-who-is-talking-posterLook who’s Talking – 1989

Dit is met uitstek de meest amusante film van het rijtje. Na een affaire met haar collega raakt Mollie zwanger. Deze film gaat niet per se over de zwangerschap maar juist over wat er na komt. Met als getuige haar taxichauffeur James, bevalt Mollie van een zoon. Mickey kan uiteraard nog niet praten, maar wij als kijker horen zijn gedachten wel degelijk. Dit zorgt voor de nodige humor.

John Travolta en Kristie Alley spelen de hoofdrollen in de film, als respectievelijk de taxichauffeur James en Molly. Nadat James door de verpleging als vader wordt aangezien, en dus verplicht is de bevalling bij te wonen, verandert zijn leven drastisch. Mollie had al gepland de baby zelf op te voeden, maar met de komst van de totaal verschillende James lijkt daar verandering in te komen. Dat ziet baby Mickey ook wel zetten, als we de hilarische gedachten, die door Bruce Willis worden overgracht, mogen geloven.

https://www.youtube.com/watch?v=yOB_MqcaZHw

Met de Z van Zwangerschappen zijn we tot een einde gekomen met ons komediealfabet! Om dit te vieren hebben we een leuke prijsvraag bedacht!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.