Lijstje: 10 Films die het kijken waard zijn

Je ploft thuis op de bank, eindelijk lekker vrij van je werk. Even een momentje om in te vullen met wellicht een goede film! Weet je niet zo goed wat je moet kijken? Hieronder 10 films die waarschijnlijk je tijd waard zullen zijn!

1. Heat

Inmiddels is deze film al een jaartje of 24 oud, dit maakt hem er echter niet minder op. Zo zijn de rollen briljant gespeeld door bekende acteurs (Robert de Niro, Al Pacino, Val Kilmer etc). Heat vertelt het verhaal over een groep beroepscriminelen die zonder dat ze het weten een clue achterlaten bij hun laatste heist. Dit resulteert in een razend spannend kat en muis spel tussen de politie en de misdadigers!

2. The Dark Knight

Er zijn aardig wat films over Batman gemaakt. The Dark Knight is er eentje die je waarschijnlijk niet snel zult vergeten nadat je hem de eerste keer gezien hebt. Deze film is de crème de la crème onder de superhelden films. Zo is de joker geniaal gespeeld door Heath Ledger. Dankzij de goede geluidseffecten, de fantastische cast en de geniale plotwendingen wist The Dark Knight meerdere awards binnen te slepen.

3. Spirited Away

Deze Japanse animatie film ademt creativiteit en gekheid. Zo gaat het verhaal over Chihiro, een meisje dat met haar ouders gaat verhuizen. Tijdens de reis naar hun nieuwe huis nemen ze een omweg, deze omweg leidt echter niet naar hun nieuwe huis maar naar een magische wereld! In deze magische wereld gebeuren van allerlei absurde dingen die je ongetwijfeld bij zullen blijven! Spirited Away won meerdere awards en terecht!

4. The Godfather (trilogie)

Waarschijnlijk ken je deze al, maar hij kon niet ontbreken in dit lijstje! The Godfather maakte zijn debuut in 1972. Zo vertelt deze film het verhaal van Vito Corleone en zijn familie. Een paar jaar later kwamen er nog twee vervolgdelen uit, die ook ontzettend in de smaak vielen. Deze filmreeks werd geregisseerd door Francis Ford Coppola. The Godfather was zijn tijd ver vooruit en wordt door de meeste mensen beschouwd als een van de beste crime drama’s aller tijden. ‘I’ll make you an offer you can’t refuse.’

5. Gladiator

Maximus Decimus Meridius (gespeeld door Russel Crowe) is de naam van een Romeins generaal die alles verloor. Zoveel verloor hij zelfs, dat hij een slaaf werd en moest overleven in het Colosseum als prijsvechter. Gladiator won meerdere oscars! Hier nog een leuk weetje over de film. Gladiator was zo’n succes dat de interesse in de Romeinse geschiedenis aanzienlijk groeide in Amerika. Dit noemde de New York Times ook wel het ‘Gladiator effect’.

6. American History X

American History X is zo’n film waar je echt van moet bijkomen na je eerste kijksessie. Zo kaart dit drama een zwaar beladen thema aan en weet het een hele mooi boodschap over te brengen. Edward Norton speelde zijn rol fantastisch en werd genomineerd voor een academy award voor beste acteur!

7. Oldboy (2003)

Stel je eens voor, dat je zonder goede reden bent ontvoerd. Vervolgens word je vijftien jaar vastgehouden op een eenzame hotelkamer waar alles voor je geregeld wordt en als klap op de vuurpijl word je hierna weer doodnormaal vrijgelaten. Dit is het verhaal van Oldboy, de Zuid-Koreaanse versie om precies te zijn. Nieuwsgierig?

8. Reservoir Dogs

Als je aan goede films denkt, denk je waarschijnlijk ook aan bekende regisseurs. Quentin Tarantino kon daarom met Reservoir Dogs zeker niet ontbreken in dit lijstje! Dit crime drama is zeker je tijd waard als je op zoek bent naar een spannende misdaad thriller!

9. Ex Machina

Mens of machine? Dit is de stelling die Ex Machina je gedurende de film voorschotelt. Zo volgen we het verhaal van Caleb, een onopvallende softwareprogrammeur die een interne bedrijfscompetitie wint. Hierdoor mag hij meedoen aan een variant op de ‘Turing Test’. Deze test is succesvol als iemand niet in staat is om te bepalen of zijn gesprekspartner een mens of een robot is. Zo zal Caleb een vrouwelijke robot ontmoeten, hij krijgt een week de tijd om zijn oordeel over haar te vellen. Mens of toch een machine?

10. Open Range

‘The good, the bad and the ugly’, ‘once upon a time in the west’, ‘a few dollars more’, klinken deze films je bekend in de oren? Dan zul je misschien nog niet gehoord hebben van ‘Open Range’. Een western die het verhaal vertelt over een veedrijver en een ex-gunslinger die te maken krijgen met een hoop tegenslag en corruptie. Samen gaan ze het avontuur aan!

Written by
Jurriaan houdt al jaren van games en laat zich niet beperken tot een genre. Volgens hem kan elke game of dit nou een RPG, shooter of avonturen game is je een prachtige ervaring bieden, mits je hiervoor openstaat en deze met zorg ontwikkeld is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.