Lijstje: 10 films waarin fashion de hoofdrol speelt

De lente is weer begonnen en de nieuwe outfit moet weer uitgezocht worden. Daarom deze keer een top 10 met daarin allerlei films waarin fashion en designers de boventoon voeren!

1. The September Issue

De Vogue van september 2007, ook de “Fashion Bible’ genoemd, woog meer dan twee kilo. Voor THhe September Issue kreeg filmmaker R.J. Cutler als eerste en enige de toestemming om hoofdredactrice en modepaus Anna Wintour te volgen achter de schermen. Met haar beruchte bikkelharde leiderschap bestuurt zij het magazine, en bij uitbreiding de hele modewereld.

2. Coco Avant Chanel

Het indrukwekkende levensverhaal van het belangrijkste mode-icoon ter wereld. In haar veelgeprezen hoofdrol geeft Audrey Tautou (Amélie, The Da Vinci Code) gestalte aan het legendarische stijlicoon Coco Chanel. Vanaf haar armoedige jeugd in een weeshuis op het Franse platteland klom ze op tot de hoogste kringen in het chique Parijs. Ze was zangeres, maîtresse, kleermaakster, rebel en werd uiteindelijk hét grote mode-icoon voor moderne vrouwen over de hele wereld.

3. Sex And The City The Movie

Sarah Jessica Parker keert terug naar haar glansrol als Carrie Bradshaw in Sex And The City: The Movie. Met haar unieke stijl en humor vertelt ze opnieuw haar eigen verhaal over liefde, seks en de modeverslaafde vrouw in New York. De film begint vier jaar na het einde van de serie. Voor alle vier de dames is er veel veranderd, ze hebben het allemaal voor elkaar en toch missen ze allemaal het oude leventje. Sex And The City: The Movie garandeert dus misschien geen sprookjeseinde, maar belooft wel een lading aan designer kleding, pikante bedverhalen, scherpe humor en liters Cosmopolitan!

4. Valentino: The Lost Emperor

Valentino: The Last Emperor is een bijzonder portret van Valentino’s gelauwerde carrière, zijn fantastische werk en leven en zijn (allerlaatste) couture-show. Het hart van de documentaire wordt gevormd door de relatie met Giancario Giametti, al tientallen jaren Valentino’s liefdespartner en het zakelijk brein achter het Valentino imperium.

5. Yves Saint Laurent L’amour Fou

Na het overlijden van Yves in 2008 besluit Pierre afstand te doen van hun gezamenlijke kunstcollectie die ze met zoveel passie hadden opgebouwd. Hierdoor onthult hij de vruchten van hun permanente zoektocht naar schoonheid en verleiding. Yves Saint Laurent L’amour Fou zit vol authentieke beelden, interviews en wervelende modeshows, nodigt ons uit de intimiteit van Yves Saint Laurent en Pierre Bergé te ontdekken, twee geliefden die onze wereld hebben veranderd.

6. Diana Vreeland – The Eye Has to Travel

Diana Vreeland, – sprankelende persoonlijkheid, mode-icoon en hoofdredacteur – schreef geschiedenis door mode te verheffen tot kunstvorm. Vreeland zwaaide de scepter als hoofdredacteur van Harper’s Bazaar en Vogue en creëerde een lifestyle vol glamour en excentriciteit die ongekend was in haar tijd. Vreeland werd bejubeld om haar humor en vlijmscherpe uitspraken als “the bikini is the biggest thing since the atom bomb.’ Twiggy, Lauren Bacall, Jackie O. en Coco Chanel behoorden tot haar meest intieme vrienden.

7. Factory Girl

Factory Girl vertelt het waargebeurde levensverhaal van Edie Sedgwick (Sienna Miller), het verhaal van Andy Warhol (Guy Pearce) en The Factory, het epicentrum van de kunst van die tijd. De film schetst haarscherp de sfeer van de hectische jaren zestig in de kunstwereld van New York, met als middelpunt Andy Warhol en Edie Sedgwick, en met als rode draad: stijl.

8. Viktor & Rolf: Because We’re Worth It!

Viktor & Rolf: Because We’re Worth It! geeft een unieke blik achter de schermen en laat van nabij de stappen zien die Viktor & Rolf gedurende een jaar ondernemen op dit keerpunt in hun carrière. De film laat zien dat ze de verovering van de olympus van de internationale modewereld niet alleen danken aan hun buitengewone creatieve talent, maar ook aan hun sterke gedrevenheid, hoge mate van perfectie en hun bijzondere samenwerking. De film vormt, samen met de exclusieve bonustrack, een zeer uniek en zeldzaam kijkje achter de schermen bij het opbouwen van een internationaal modehuis.”

9. Confessions of a Shopaholic

Confessions of a Shopaholic is gebaseerd op de bestseller van Sophie Kinsella. Rebecca Bloomwood (gespeeld door Isla Fisher) is 25 jaar oud. Ze is een doorsnee, single en onafhankelijk meisje, die hoger op de carrièreladder wil en moet komen. Ze droomt ervan om een echt New Yorks meisje te zijn – werkzaam bij een modeblad en te genieten van het leven in New York – en daarbij gaat ze van top tot teen gekleed in designerkleding. Ze verzint allerlei smoesje om haar must have’s te rechtvaardigen, maar ondertussen werkt ze zichzelf steeds meer in de schulden.

10. Mean Girls

Cady (Lindsay Lohan) denkt dat ze wel weet hoe ze moet overleven. Ze is namelijk opgegroeid in de bush-bush van Afrika. Maar dit valt behoorlijk tegen als ze voor het eerst op een Amerikaanse highschool terechtkomt. Terwijl Cady haar plekje probeert te vinden tussen de sporters, de sukkels en andere groepjes op school, komt ze de engste en gevaarlijkste soort van allemaal tegen: De ‘Queen Bee’. De zelfverzekerde en gemene Regina (Rachel McAdams) is de aanvoerster van het hipste en best geklede meidenclubje ‘De Plastics’. Hartstikke leuk, maar dan wordt Cady verliefd op het ex-vriendje van Regina. De ‘Queen Bee’ is goed kwaad en zet alles op alles om het sociale leven van Cady te ruïneren.

 

Hasso Hofstede
Geschreven door:
Hasso is allereerst vader van drie kinderen, daarnaast staat hij voor de klas binnen het mbo. Naast zijn gezin en zijn leuke baan leest hij graag een boek, maakt hij goed gebruik van zijn Netflix-account en is hij niet vies van stevige rockmuziek. Op het gebied van boeken probeert hij graag allerlei genres uit.

reageer

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.