Lijstje: 10 nieuwe films in 2020

De volgende films kunnen we hopelijk snel in de bioscoop aanschouwen. Deze lijst bevat 10 nieuwe films, met voor ieder wat wils! Tijdens de première zullen we ongetwijfeld niet kunnen gaan kijken, maar wellicht worden ze al aangeboden via streamingservices. Bereid je in ieder geval voor op deze 10 spetterende nieuwe films. Welke is jouw favoriet?

  1. David Attenborough: A life on our planet

Eén man heeft meer van de natuur op aarde gezien dan wie dan ook. Deze unieke documentairefilm vormt het bewijs daarvan. Op zijn 93ste heeft David Attenborough alle continenten op aarde bezocht, de ruigste plekken van onze planeet verkend en alles wat leeft in de natuur, in al zijn diversiteit en wonderbaarlijkheid vastgelegd. Nu staat hij voor het eerst stil bij de beslissende momenten in zijn leven als bioloog, en bij de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien. Eerlijk, onthullend en urgent: David Attenborough: A Life on Our Planet is een krachtig relaas uit de eerste hand over de impact van de mens op de natuur en een hoopvolle boodschap voor toekomstige generaties. Hoogstwaarschijnlijk wordt dit een film om stil van te worden.

Release: 16-04-2020

2. Rundfunk: De film

De grappige filmpjes waarin keihard ‘onvoldoende’ klinkt, zullen de meesten van ons zich nog wel herinneren. En dat ze een theatershow hadden ook. Maar de jongens zijn druk bezig geweest met het creëren van hun, hopelijk, nieuwe hit: een film. Het gaat over de keihard werkende Wachtopzichter (Yannick van de Velde), die zonder hulp een camping runt genaamd HIVO. De komst van de uitgeleefde ex-wereldster Ronnie Bosboom Jr. (Tom van Kalmthout) lijkt een zegen, maar wanneer hij op de vlucht blijkt voor gevaarlijke criminelen, moet het duo er alles aan doen om de camping te redden. En dat dan allemaal heel grappig.

Release: 23-04-2020

3. The Tabacconist

Een teder, hartverscheurend verhaal over een jongeman en zijn vriendschap met Sigmund Freud voor de tijd van de Duitse annexatie in Wenen. De zeventienjarige Franz (Simon Morzé) reist naar Wenen om in de leer te gaan bij een sigarenhandelaar. Daar ontmoet hij de vaste klant Sigmund Freud (Bruno Ganz). Franz is geïntrigeerd door het werk en de kennis van Freud en na verloop van tijd vormt er een unieke vriendschap tussen de twee. Dan ontmoet Franz de verleidelijke Anezka, een danseres uit Bohemen. Hij wordt hopeloos verliefd op haar, maar Anezka blijft maar wisselende signalen afgeven. Hij vraagt advies aan de befaamde psychoanalyticus, die toegeeft dat het vrouwelijk geslacht ook voor hem een groot mysterie is. Ondertussen blijft de politieke en sociale omstandigheden in Oostenrijk verslechteren. Wanneer de Nazi’s in Wenen aankomen worden Franz, Freud en Anezka meegesleurd in een stroom van gebeurtenissen. Ieder staat voor een grote beslissing: blijven of vluchten? Gebaseerd op het boek ‘De Weense sigarenboer’ van Robert Seethaler.

Release: 30-04-2020

4. The Painted Bird

Tijdens de Tweede Wereldoorlog verblijft een joodse jongen bij zijn pleegmoeder in Oost-Europa. Als zij komt te overlijden, moet hij het alleen zien te redden. Geteisterd door honger en kou trekt het kind mishandeld en weggejaagd door de primitieve bevolking van dorp tot dorp. Ondertussen is hij getuige van het angstaanjagende geweld van de brute Russische en Duitse soldaten. Tegen het einde van de oorlog hebben de zware jaren hun sporen op de jongen achtergelaten en is hij voorgoed veranderd. Dit verhaal is een verfilming van de bestseller van Jerzy Kosiński.

Release: 30-04-2020

5. Comédie Francaise: The Fop Reformed

De ouders van een jonge Parijzenaar hebben een goeie match voor hem gevonden: de dochter van een graaf. De knappe Parijzenaar heeft echter een andere kijk op het leven en is hierin geen match voor de dochter van de graaf. Ze besluit hem een lesje te leren voor zijn arrogantie. Deze films is weer eens wat anders, doordat die het eens over een andere boeg gooit.

Release: 20-04-2020

6. Anne Frank. Parallel stories.

Oscar-winnares Helen Mirren leidt je door de onvoorstelbare geschiedenissen van vijf vrouwen en hanteert daarbij het dagboek van Anne Frank. Een heel andere, speciale kijk op een belangrijk onderwerp. Een aangrijpende aanpak en heel anders dan ‘een leuk avondje uit’. Deze film wordt een nadenkertje.

Release: 16-04-2020

7. Honey Boy

Honey Boy is geregisseerd door Alma Har’el naar een scenario van Shia LaBeouf, gebaseerd op zijn ervaringen als jonge acteur en zijn ingewikkelde relatie met zijn vader.

Shia LaBeouf laat op semi-autobiografische wijze zien hoe hij als tiener beroemd werd om vervolgens als volwassene in een afkickkliniek te belanden. Noah Jupe en Lucas Hedges spelen Otis Lort tijdens verschillende stadia van een hectische acteercarrière. Shia LaBeouf gaat de uitdagende en therapeutische rol aan om een versie van zijn eigen vader te spelen, een voormalig rodeoclown en crimineel. Artiest en muzikant FKA twigs maakt haar filmdebuut als de buurvrouw en geestverwant van de jonge Otis in het motel waar ze wonen. Het debuut van Har’el is een unieke samenwerking tussen filmmaker en onderwerp dat onderzoekt hoe kunst een therapeutische werking kan hebben en verbeelding hoop kan geven.

Release: 16-04-2020

8. The Turning

Horrorfans opgelet: er is een nieuwe, doodenge, kippenvel-inducing film in opkomst!

De makers van The Conjuring en IT brengen ons de nieuwe bioscoopfilm The Turning. The Turning neemt ons mee naar een mysterieus landgoed, waar Kate (Mackenzie Davis) een baan aangeboden krijgt als ‘nanny’. Zij krijgt de taak om voor de twee eigenzinnige weeskinderen Flora (Brooklynn Prince) en Miles (Finn Wolfhard) te zorgen, maar al snel ontdekt ze dat zowel de kinderen als het huis duistere geheimen hebben en dat dingen misschien niet zijn zoals ze lijken. Kate moet zichzelf beschermen, maar moet er eerst achter zien te komen met wie of wat ze eigenlijk te maken heeft. Deze angstaanjagende nieuwe bioscoopfilm is gebaseerd op de roman ‘The Turn of the Screw’ van Henry James en is geproduceerd door Steven Spielberg.

Release: 16-04-2020

9. Greta

Nee, deze film gaat niet over wereldberoemde Greta Thunberg, maar over een 70-jarige verpleger Pedro die een liefdevolle relatie krijgt met de veel jongere Jean. Overigens wordt Jean verdacht van moord.

In het ziekenhuis van de 70-jarige verpleger Pedro is geen bed meer te vinden voor zijn zieke vriendin Daniela. Hij neemt stiekem een gewonde jongeman, die onder bewaking staat van een moord, mee naar zijn huis en geeft in plaats daarvan zijn bed aan Daniela. Ondanks het verleden van de jongeman ontwikkelt zich een tedere, fysieke relatie tussen de zorgzame Pedro en Jean, zijn herstellende huisgast.
Release: 01-04-2020

10. Antebellum

En de laatste… Laten we afsluiten met nóg een spannende horrorfilm.
De angstaanjagende nieuwe horrorfilm van de producenten van Get Out en Us. Succesvol schrijfster Veronica Henley (Janelle Monáe) zit gevangen in een gruwelijke werkelijkheid. Ze moet de confrontatie aangaan met het duistere verleden en het mysterie ontrafelen, voor het te laat is… Ga jij ‘m zien?
Release: 23-04-2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.