Lijstje: De 10 leukste animatiedieren

Animatiefilms, wie is er nou niet dol op? Regelmatig komen er in deze fictief getekende werelden dieren voorbij, de een nog leuker dan de ander. Om een greep te doen uit de enorme hoop dieren is er vandaag een lijstje met de tien leukste animatiedieren. Mis je er nog een? Laat het vooral weten!

1. Dory

Toegegeven, in Finding Nemo zitten echt een hoop leuke dierkarakters, maar degene die eruit springt is toch wel Dory met haar korte termijn geheugenverlies. P. Sherman 42 Wallaby Way, Sidney!

2. Donkey

Lekker energiek en druk, met gevatte opmerkingen die kenmerkend zijn voor Eddie Murphy, is Donkey de ideale tegenpool van Shrek. Met name de dynamiek tussen die twee is fantastisch.

3. Scrat

Eigenlijk maar een bijkomend figuurtje, maar Scrat steelt in feite de show van alle Ice Age-films. Een ding is zeker: met al zijn pech is Scrat een oer-eekhoorn met doorzettingsvermogen.

4. The Penguins

Ze hebben na Madagascar niet voor niks een eigen serie gekregen. Dit trio ‘intelligente’ pinguïns zet hun zinnen op ontsnapping, maar of dit nou zo soepeltjes en onopvallend verloopt?

5. Puss in Boots

Een charmeur die eigenlijk negen van de tien keer door de mand valt, maar desalniettemin gewoon doorgaat met strijden. Onderstaande scène zal niemand ontgaan zijn!

6. Snowball

Hoewel dit konijntje enorm fluffy en schattig oogt is hij rap van stof en zeer bij de pinken. Dat Snowball ook nog eens wordt ingesproken (in de originele versie) door Kevin Hart is nog een extraatje.

Pin by Margarita on GIFS Y STICKERS | Funny cartoon gifs, Cute bunny cartoon, Cute love gif

7. Hammy

Ook dit eekhoorntje steelt de show in de film Over The Hedge, uit 2006. De al van zichzelf hyperactieve eekhoorn (ingesproken door Steve Carrell) drinkt in een specifieke scène van een energydrankje, met alle gevolgen van dien.

8. Timon & Pumbaa

Dit duo is niet voor niets altijd samen. De betweterige Timon die Pumbaa regelmatig beticht van stupiditeit, terwijl die laatste toch wel regelmatig als slimste van de twee uit de bus komt. Ach nou ja, naar dit duo kijken is in elk geval hilarisch.

9. Bruce, Chum & Anchor

Oké we konden het toch niet laten: hierbij toch nóg een greep uit Finding Nemo. Dit keer de drie haaien Bruce, Chum en Anchor, met hun eigen praatgroep om van het nuttigen van vissen af te komen.

10. Toothless

Een draak die zich eigenlijk vooral gedraagt als een kruising tussen een kat en een hond, met wat kinderachtige trekjes her en der. Toothless bekleedt eigenlijk wel een hoofdrol in How to Train Your Dragon, en dat is niet voor niks.

Written by
Ilse is iemand die zich graag bezig houdt met het lezen van boeken, het kijken van films en het spelen van games. Tenminste, als ze hier de vrije tijd voor kan vinden, want als moeder van een jong dochtertje en part-time werkzaam bij de overheid is het soms lastig om hiervoor de ruimte te vinden. Ze schrijft al sinds 2012 voor wat toen Undercover-Network was, en maakt sinds april 2016 ook deel uit van de hoofdredactie. Daarnaast is zij ook nog lid van de eindredactie van de site. Een drukke boel dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.