M3GAN

Samenvatting
Een gewelddadige pop, dat is de boodschap van de film M3GAN. Allison Williams speelt een aardige rol als de tante van Cady, gespeeld door Violet McGraw. Beide zijn wel wat emotieloos en de film moet het vooral hebben van de pop M3GAN. De grootste valkuil van de film is dat het een horrorfilm moet voorstellen, maar daarvoor kent het te weinig moorden en heeft het een te lange aanloop richting het slot. Jammer, want er had zeker meer ingezeten.
6.5

Gewelddadige poppen, robots en ander gespuis dat niets van je moet hebben. De laatste jaren zijn we aardig vermaakt met dit soort thrillers. Daar komt dan nu M3GAN bij.

M3GAN

M3GAN is een wonder van kunstmatige intelligentie, een levensechte pop die is geprogrammeerd om de beste metgezel voor een kind en de grootste bondgenoot van een ouder te zijn. M3GAN is ontworpen door de briljante speelgoedroboticus Gemma en kan luisteren, kijken en leren terwijl ze zich ontwikkelt tot een vriendin, leraar, speelkameraadje en beschermer voor het kind waaraan ze is gekoppeld. Wanneer Gemma onverwachts de zorg op zich moet nemen van haar achtjarige nichtje Cady, is ze onzeker over hoe ze een goede ouder kan zijn voor haar. Omdat Gemma onder grote druk staat op haar werk, besluit ze haar M3GAN-prototype te koppelen aan Cady in een poging om beide problemen tegelijk op te lossen. Een beslissing die onvoorstelbare gevolgen zal krijgen.

M3GAN intro

Gerard Johnstone

De regie van M3GAN lag in handen van de Nieuw-Zeelandse Gerard Johnstone. Een opmerkelijke keuze, want het is een vrijwel onbekende naam. Toch blijkt deze man de juiste man te zijn voor het verhaal van M3GAN. Dit komt voornamelijk doordat hij in Nieuw-Zeeland met zijn eerste grote film horror en komedie goed wist te combineren. Dat is iets wat de mensen, die zeker geen onbekenden zijn, achter het verhaal van M3GAN zochten.

Het verhaal achter M3GAN komt namelijk van James Wan en Jason Blum, die verantwoordelijk waren voor onder andere Annabelle Comes Home en Get Out. Samen hebben ze al een film uit 2014 over een gewelddadige pop, maar om dan nu een soortgelijke film neer te zetten vonden ze niet handig. Ze zochten namelijk iemand die het verhaal achter M3GAN kon vertalen naar horror, maar ook komedie, en dat is dus gelukt met Gerard Johnstone.

M3GAN Lurking

Merkwaardige pop

Zoals eerder aangegeven draait het verhaal dus om Gemma en haar achtjarige nichtje Cady. Cady’s ouders zijn omgekomen voordat hun skivakantie nog maar was begonnen. Gemma heeft ooit de belofte gedaan om voor haar nichtje te zorgen als er iets zou gebeuren. Ze zitten nu aan elkaar vast, maar echt ermee omgaan kan Gemma niet. Gemma is het type dat graag aan haar carrière wil werken als vrijgezel. Daar moet zij nu een balans in vinden, al is dat niet makkelijk vanwege een deadline op haar werk.

Daar komt M3GAN om de hoek kijken: Gemma heeft een oud prototype in haar woning staan die Bruce heet. Vanuit Bruce en door een ingeving van Cady, maakt ze M3GAN. Een pop die ervoor moet zorgen dat kinderen geen ander speelgoed willen. Een pop die de beste vriend moet worden en wat ouderlijke taken kan overnemen, maar wat als je als ouder of voogd zo ver gaat dat er dan tussen jou en het kind geen band meer is? Dat is de pijnlijke waarheid in M3GAN.

M3GAN Kitchen

Geen denderende cast

De cast in M3GAN is niet heel spectaculair. De voornaamste naam is toch wel die van Allison Williams. De laatste jaren timmert zij aardig aan de weg met films als Get Out en Horizon Line. In M3GAN speelt zij de rol van Gemma en dat doet zij heel erg aardig. Ze komt geloofwaardig over en je hebt het best te doen met haar. Het enige wat voor vraagtekens zorgt is het gebrek aan emoties. Haar zus en zwager zijn overleden, maar echt emoties zie je niet. Williams wordt bijgestaan door Violet McGraw, zij speelt de rol van Cady. Zij speelt de rol aardig voor iemand van haar jonge leeftijd. Ook bij haar is er sprake van gebrek aan emoties, iets wat vooral speelt aan het begin van de film. De leukste rol in M3GAN, de pop zelf, wordt gespeeld door Amie Donald. Haar vertolking van de pop, voor zover die niet geanimeerd is, maakt de film interessant.

M3GAN Playing Outside

Wat is het nu precies?

M3GAN wordt beschreven als een sciencefiction-horrorfilm, maar toch schuurt de film eigenlijk meer tegen het genre thriller. Dit komt mede doordat de film een lange aanloop kent. Bij een beetje horrorfilm wordt al vrij snel iemand omgelegd, maar in M3GAN mag je daar best een lange tijd op wachten en dat zorgt ervoor dat het tempo wat laag ligt. Je bent vooral aan het kijken naar hoe de band zich vormt tussen M3GAN en Cady. Niets mis mee, maar als je het hebt over een horrorfilm of thriller, dan verwacht je veel meer moorden en bloed.

Als je de trailers gezien hebt, zul je jezelf een lange tijd afvragen waar de scènes blijven waarvoor je naar deze film gekomen bent. Dat antwoord is simpel: alle vette stukjes uit de trailer zijn pas in de laatste dertig minuten van de film te zien. Hierdoor krijg je een gevoel van teleurstelling en voel je je misschien zelfs bekocht. Ondanks dat is M3GAN zeker geen slechte film, maar maakt het de verwachtingen niet waar.

Geschreven door
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.