De succesvolste gameverfilmingen in de bioscoop

Netflix bracht in juli een serie van de populaire game Resident Evil uit, wat een van de slechtst beoordeelde series ooit werd. Al jaren krijgen succesvolle games een verfilming die vaak enorm tegenvalt. Pokémon is het beste voorbeeld van een game met wél een succesvolle televisieserie, maar welke films scoorden het best? De succesvolste gameverfilmingen in de bioscoop op een rijtje.

5. Uncharted

De casting van Tom Holland als Nathan Drake leidde tot veel twijfel bij de fans van Uncharted. De eerste reacties op de film waren dan ook niet mals. Toch wisten veel bezoekers hun weg naar de bioscopen te vinden voor de release van de film over de gelijknamige game. In 2009 zou Mark Wahlberg de rol vertolken, maar deze film kwam nooit van de grond. Nu schittert hij naast Holland en gezamenlijk gaan zij op zoek naar een schat die 500 jaar geleden verloren is gegaan. Sinds de première in februari bracht de film van Sony 401.748.820 dollar op, wat het de vijfde film uit dit rijtje maakt. Inmiddels is Uncharted te zien op de Amerikaanse Netflix.

4. Sonic the Hedgehog 2

De bekende egel van Sega is ook op dit moment nog in verschillende bioscopen in de wereld te bewonderen. In het vervolg op Sonic the Hedgehog uit 2020 keert Jim Carrey terug in de rol van de gekke en slechte wetenschapper Dr. Robotnik en Ben Schwartz als de stem van Sonic. Waar het eerste deel ruim 320 miljoen dollar opleverde, staat de tweede nu op 401.872.904 dollar. Dit is de hoogste opbrengst voor een verfilming van videogames in Noord-Amerika en de op vier na hoogste wereldwijd. In 1996 was er ook al een Japanse tekenfilm van de game. In de huidige film keren de bekende gamekarakters Knuckles the Echidna (Idris Elba) en Tales (Colleen O’Shaughnessey) terug. Er wordt tevens gewerkt aan een derde film en een spin-offserie met Knuckles in de hoofdrol.

3. Rampage

Dwayne Johnson vertolkte in 2018 de hoofdrol in Rampage, een sciencefictionfilm gebaseerd op het spel van Midway Games. Johnson speelt wetenschapper en voormalig legeraanvoerder in de speciale eenheden, Davis Okoye die onderzoek doet naar onder meer apen. Hiervoor begint hij een samenwerking met de albino gorilla George die na een experiment een enorm beest wordt. Samen proberen zij Chicago van twee andere gemuteerde beesten te beschermen. De film leverde 428.028.233 dollar op. Rampage is een game uit 1996 dat begon als arcadespel, maar later ook beschikbaar werd om op thuiscomputers te spelen. Drie personen (waarvan George er een is) veranderen respectievelijk in een gorilla, hagedis en weerwolf. Een speler moet steden verwoesten om naar een volgend level te gaan.

2. Detective Pikachu

De vrije bewerking van de game uit 2016 uit de Pokémonfranchise kon drie jaar geleden op veel bioscoopbezoekers rekenen met een opbrengst van 433.230.304 dollar en een tweede plek als best scorende gameverfilming. Detective Pikachu is net als de nummer een uit dit lijstje geproduceerd door Legendary Pictures. De film werd gemaakt om de focus op een ander karakter dan Ash Ketchum te leggen. Met Ryan Reynolds als de stem van Pikachu was Detective Pikachu de eerste live-actionverfilming van Pokémon en tevens de eerste gebaseerd op een spel van Nintendo sinds Super Mario Bros uit 1993. In de film probeert een oud-Pokémontrainer Tim Goodman (Justice Smith) samen met de Pokémons de mysterieuze verdwijning van zijn vader Harry op te lossen.

1. Warcraft

De succesvolle fantasygames van Blizzard Entertainment werden in 2016 omgezet in de gelijknamige film Warcraft die het rijtje aanvoert van best scorende gameverfilmingen in de wereldwijde bioscopen. De wereld Azeroth komt in 2016 tot leven in een liveactionfilm die een recordbedrag van 439.048.914 dollar oplevert. Meer dan de helft van dit geld komt uit China, in de Verenigde Staten was de film helemaal niet zo succesvol. Het verhaal vertelt over hoe de mensen uit de games tegen de mythologische wezens orks strijden en waar deze vete vandaan komt. Het doel van de film was een algemeen verhaal te vertellen over de games waarvan de eerste al in 1996 uitkwam. World of Warcraft was tot voorheen een zeer populaire videogame waarvan ook een boekenreeks en een kaartspel verschenen. Veel spelers stopten echter na beschuldigingen van seksueel wangedrag aan het adres van Blizzard.

Geschreven door
Denise is sinds haar vroegere werk in een cinema meerdere keren per maand in de bioscoop te vinden. Daarnaast leest ze aardig wat boeken, waar ze vervolgens graag haar mening over geeft. Tegenwoordig probeert ze ook steeds meer games uit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.