Mijn Week in Beeld: Code Red Suzie-Poo

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van Play Watch Read zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere dinsdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het (weer) de beurt aan Mark.

Afgelopen week was voor het eerst in tijden weer eens goed gevuld met entertainment en beeld. De hitte was haast ondragelijk en ’s avonds de slaap vatten was een leuk idee, maar in de praktijk vrij ondoenlijk. Naast het vluchten naar de airco’s van de bioscoop, werden de slapeloze nachten gevuld met series kijken. Oude klassiekers werden herbeleefd en favoriete series uitgebreid.

Pathé Arnhem bleek een ideale plek om aan de hitte te ontsnappen. Gelukkig waren er met Spiderman Far From Home en The Lion King meer dan genoeg leuke films te zien. Het nieuwe deel in de Spiderman reeks van het MCU en de eerste film na Avengers Endgame stelde niet teleur. Het gaf nog weinig inzicht in de toekomst van het MCU, maar als laatste film in phase 3 was het ook meer bedoeld als afsluiter. Wijlen Tony Stark stond vrij centraal en Peter Parker kreeg in deze film de kans om in zijn voetsporen te treden. De onthulling aan het einde van de film, was erg interessant, maar gaf geen kijkje op de volgende grote dreiging voor Earth’s mightiest heroes. Al met al was het een goed vervolg en vooral de verrassende scène die zich in ons eigen kikkerlandje afspeelde zorgde voor veel gelach in het publiek.

Van The Lion King kreeg ik een dubbeler gevoel. Het was mooi om dé Disneyklassieker te herbeleven met prachtige CGI en de film was heel trouw aan het origineel, wat ik meestal positief vind. Het probleem met deze Disneyklassieker, vergeleken met bijvoorbeeld Alladin of Belle en het Beest, is dat The Lion King zo bekend is dat je het verhaal bijna kan dromen. Op een paar kleine grapjes na waren er dan ook weinig nieuwe elementen. Het casten van John Oliver als Zazu maakte het karakter wel een stuk beter en dit was als je het mij vraagt de beste verbetering. Nu was Zazu niet meer irritant voor zowel de leeuwtjes als het publiek, nu was hij vermakelijk voor het publiek en irritant voor de leeuwtjes, zoals het hoort.

Toen de slaap later thuis moeilijk te vatten bleek, was daar gelukkig een nieuw seizoen te vinden van één van mijn favoriete series: Stranger Things. Erg benieuwd hoe ze het derde seizoen vernieuwend zouden houden, dook ik er blind in. Al na de eerste aflevering was ik weer hooked. De avonturen in Hawkins blijven intrigeren, de kids worden ouder en dit brengt nieuwe problemen met zich mee, maar ook de dreiging groeit gestaag. Na een emotioneel einde is het weer wachten op het reeds aangekondigde vierde seizoen. Het lijkt erop dat de serie mogelijk het plaatsje Hawkins achter zich gaat laten. Toch hoop ik dat er nog maximaal één of twee seizoenen gaan volgen en het dan wordt afgerond, voordat de serie zichzelf te veel gaat herhalen en a la The Walking Dead langzaam doodbloedt.

Written by
Mark schrijft al jaren graag en geniet ook altijd van games, films en televisie. Bij Play Watch Read focust hij zich vooral op de games en dat doet hij met veel plezier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.