Mijn week in beeld: Disney+ en ouderwetse televisie

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van Play Watch Read zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere dinsdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Merel.

Doordeweekse televisie

Jarenlang heb ik geen televisie gehad, of tenminste, wel een tv-scherm, maar geen zenderpakket. Ik zette dus eigenlijk nooit zomaar de tv aan om wat rond te zappen en iets te kijken. Ondertussen heb ik dit echter al wel enige tijd en ik merk dat ik er steeds meer gebruik van maak. Doordeweeks gaat de tv vaak al om 18:00 uur aan voor het NOS journaal, gevolgd door 1Vandaag, dan het sportjournaal en een stukje M, om vervolgens rond half 8 naar Masterchef te switchen. Afgelopen maandag was de finale van Masterchef Australie en ondertussen is Masterchef USA alweer begonnen. Al deze programma’s zijn heerlijk voor op de achtergrond terwijl ik aan het koken, eten, opruimen of bijvoorbeeld recensies aan het tikken ben.

Mijn huidige televisiegebruik beperkt zich dus met name tot het opzetten van een programma op de achtergrond, maar er zijn wel uitzonderingen waar ik alles even voor opzij zet en rustig voor ga zitten. Dit zijn programma’s als Wie is de mol?, Zondag met Lubach, Heel Holland Bakt (whoop whoop, dit begint over een paar weken weer!) en op dit moment Hunted. In Hunted (elke maandag op NPO3) slaan gewone Nederlanders op de vlucht en proberen ze uit handen te blijven van een opsporingsteam. Over het algemeen ben ik natuurlijk voor de voortvluchtigen, maar soms worden deelnemers toch wel een beetje irritant en hoop ik dat deze dan snel opgepakt worden. Het blijft hoe dan ook vaak spannend en af en toe zit ik helemaal hyper en schreeuwend naar de tv te kijken. Kijktipje dus.

The Accountant

Nog zoiets wat bijna nooit voorkomt bij mij, een film kijken op televisie. Met een abonnement op de bioscoop, Netflix, Disney+ en Amazon Prime is dat ook eigenlijk nooit nodig. Maar toevallig zapte ik voorbij The Accountant die vorige week uitgezonden werd. In de eerste reclame dacht ik al: “ja, daar zit ik dus niet op te wachten”. Maar helaas kon ik deze goeie film ook niet terugvinden op Netflix. Omdat het alweer een paar jaar geleden is dat ik deze film zag en me kon herinneren dat ik hem toen wel erg cool vond, heb ik me dus noodgedwongen maar door de reclames heen geworsteld om de film af te kunnen kijken. De films was uiteindelijk iets minder dan ik me herinnerde, maar toch zeker de moeite van het kijken (met reclames) waard.

Mulan

Afgelopen week besloot Disney+ eindelijk om Mulan beschikbaar te maken voor al hun leden, zonder dat daarvoor bijbetaald hoeft te worden. Ik keek al heel lang uit naar deze film dus dit weekend ging ik er even goed voor zitten. Ik had er denk ik iets meer van verwacht, maar teleurstellend was deze ook niet. De beelden zijn prachtig, het acteerwerk solide en de sfeer van de originele tekenfilm is prachtig behouden gebleven met af en toe wat bekende tonen op de achtergrond. Wat ik vooral een beetje miste was wat diepgang bij de personages en dan vooral bij de slechterik. Al met al heb ik er uiteindelijk echter prima van kunnen genieten.

Zootropolis

Onlangs kwam er op de chatgroep van mijn werk bovenstaand stukje uit Zootropolis voorbij, waarbij ik gelijk weer in een deuk lag en me voornam deze film snel weer eens te kijken. Zondag was het zover. Ik voelde me niet helemaal fit en dus plofte ik met een dekentje op de bank en zette ik Zootropolis op. Deze heerlijke film is uitermate geschikt voor een luie zondagochtend/-middag. Voor iedereen met Disney+, dit is dus mijn gratis tip voor komende zondag. 😁 Alvast veel kijkplezier.

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.