Mijn week in beeld: genieten van streamingdiensten

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van Play Watch Read zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere dinsdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Merel, die genoot van de verschillende streamingdiensten.

Coronatijden

Het zijn bijzondere tijden zo tijdens de Coronacrisis en hoewel veel bedrijven ten onder lijken te gaan in deze crisis, draaien de streamingsplatformen overuren. Voor mijzelf geldt dat het werk gewoon doorgaat, al is mijn werkplek verhuist van een kantoor naar de woonkamer. Het is dus niet zo dat ik hele dagen niets meer te doen heb, maar mijn avonden zijn wel een stuk leger geworden. De sportavonden en de bioscoopavonden zijn logischerwijs weggevallen. Nou zou ik natuurlijk allerhande klusjes kunnen gaan doen waar ik nu éindelijk eens tijd voor heb, maar heel eerlijk was ik wel een beetje toe aan rust. En dus heb ik, net als het grootste gedeelte van Nederland, me overgegeven aan al het leuks dat er te zien valt via platformen als Netflix, Disney+ en Pathé Thuis.

Disney+

Oké, ik heb een abonnement op Disney+. Ik ben een groot Disneyfan en dus kon ik natuurlijk niet anders. Toch heb ik de afgelopen week nog helemaal niets gekeken bij deze streamingdienst. Alle leuke films die ik graag wilde zien had ik al gekeken en ik vind Frozen 2 nog een beetje een film voor het geval dat er echt niets anders meer te kijken is. In tegenstelling tot het grootste gedeelte van de wereld vond ik de eerste Frozen film namelijk niet echt heel bijzonder en dus trekt het tweede deel, dat nu nieuw op Disney+ te zien is, mij ook nog niet zo. Hoewel ik afgelopen week dus meerdere keren de Disney+-app geopend heb om te kijken tussen het aanbod, heb ik het verder allemaal links laten liggen. Er is ook nog zoveel leuks bij andere diensten.

Netflix

Waar ik al een poosje naar uitkeek was The Letter for the King, een nieuwe Netflix-serie gebaseerd op het boek De brief voor de koning van de Nederlandse schrijfster Tonke Dragt. Een boek dat ik als kind gelezen heb en wat ik super spannend vond. Ik heb ondertussen de eerste twee afleveringen gezien en ondanks dat de serie meer op jongere kijkers gericht is (het was dan ook een kinderboek), vind ik hem toch erg leuk en ga ik snel weer verder kijken. Verder heb ik afgelopen weekend John Wick 3 gekeken. Veel actie, veel gevechten, niet heel erg goed, wel vermakelijk. En dat was het eigenlijk wel voor Netflix. Ook niet heel veel dus, maar dat kwam ook doordat ik vooral veel gekeken heb naar Pathé Thuis.

Pathé Thuis

Ik heb al jaren een abonnement bij de Pathé-bioscoop, maar de bioscopen zijn momenteel allemaal dicht. Pathé kwam echter direct met een mooi aanbod waarbij je kon kiezen om je abonnementsgeld terug te krijgen of een cadeaubon te krijgen van een bedrag dat hoger was dan het abonnementsgeld. Deze cadeaubon kan je in de toekomst gebruiken bij de bioscoop zelf, maar je kan deze ook gebruiken om films te kijken op Pathé Thuis. En bijzonder genoeg heeft Pathé het voor elkaar gekregen om een aantal films die net in de bioscoop kwamen of er pas net uit zijn op hun streamingdienst aan te bieden. Ik koos dus voor de cadeaubon en heb lekker films zitten kijken.

Te beginnen met twee al wat oudere films die ik gemist had in de bioscoop; Jurassic World: Fallen Kingdom en BlacKkKlansman. Die eerste was precies wat ik er van verwachte. Niet echt goed te noemen dus, maar wel vermakelijk. De tweede had ik eigenlijk na alle verhalen iets grappiger verwacht, maar vond ik vooral erg heftig (wel ook erg goed). De derde film die ik keek was Le Mans ’66. Deze vond ik niet heel bijzonder, maar op zich wel goed en vermakelijk genoeg. Als ik de film een cijfer zou moeten geven werd het een 7 denk ik. Tot slot keek ik afgelopen weekend de film Knives Out. Een beetje apart, erg vermakelijk, leuke cast en vooral ook vol leuke verwijzingen naar andere detectiveseries, -films en -boeken.

En tot zover mijn Corona-update. Wat kijk jij zoal in deze bijzondere periode?

Merel Staal
Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.