Mijn week in beeld: Hamstereeeeen!

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van Play Watch Read zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere dinsdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Roel.

Do the hamsterdance!

De hamsterdance was jaren geleden één van de meest irritante filmpjes/geluidsfragmenten die je kon vinden op het internet. Volgende maand komt er een game uit met hamsters in de hoofdrol, en het is aan Play Watch Read om daar een mooie review over te schrijven. We zijn dan nog wel ruim een maand te vroeg met het vermelden van deze titel, maar hij komt er aan voor mobiele platformen, de PC en Nintendo Switch. Jij speelt als een naamloze hamster die zijn opa moet gaan bevrijden. Dat gebeurt in tientallen levels die zich allemaal in Nederland afspelen. Zin in een game die de Nederlandse bodem op een humoristische manier laat zien? Dan is Hamsterdam (zoals de game heet) echt iets voor jou. Maar de Switch is überhaupt in trek deze week. Ook games zoals Sonic Mania en Super Smash Bros Ultimate passeren de revue. Het lijkt wel alsof de aanwas van toffe games dit jaar maar niet ophoudt, en dan zitten we pas vlak over de helft en moet het naseizoen nog komen! Ik kan niet wachten op wat het najaar te bieden heeft, en dat zal dan ook blijken.

Happy?!

Ook Netflix steekt deze week weer een keer de kop op. Met veel nieuwe series en films sinds mijn laatste bezoek heb ik flink wat te bekijken. Te beginnen met het tweede seizoen van Happy!. Happy draait om een aan lager wal geraakte rechercheur die opgezadeld wordt met het beschermengeltje van zijn dochter, die zich laat zien in de vorm van een blauw eenhoorntje. Zo simpel als het klinkt zit de serie vol lompe en ziekelijke gebeurtenissen en nutteloos geweld. Voor de mensen die mij een beetje kennen is Happy echt een serie voor mij. Maar ook de rest van Netflix is natuurlijk goed gevuld. Ook het laatste seizoen van Penny Dreadful was ik nog niet klaar mee, en ook daar wordt druk verder gekeken op de momenten dat dat kan. Voor de betere films moet je echter toch echt naar de bioscoop, want daar draait de reboot van één van mijn favoriete horrorfilms, namelijk Child’s Play. De reboot heeft wederom Chucky in de hoofdrol (deze keer vertolkt door niemand minder dan Mark Hamill) en draait natuurlijk om de relatie tussen de moordlustige pop en een kind genaamd Andy.

Waarom daar stoppen?

Er is een heleboel tijd weggetikt op de spelcomputers afgelopen week en dat is prettig. Op de Xbox One mocht ik verder met Cuphead en Forza Horizon 3, op de PlayStation 4 Pro mocht ik beginnen met Anthem, Fallout 76, FIFA 19, Bubsy: Paws on Fire en dan moet eerst Kingdom Hearts 3 uitgespeeld worden. Zoals je waarschijnlijk begrijpt is het kiezen of delen, dus zullen sommige games op de wat langere baan geschoven worden. Toch zit nu de meeste tijd in Fallout 76 en Kingdom Hearts 3. Ook aan hardware geen gebrek want inmiddels mag ik mezelf de trotse eigenaar noemen van een (retro) gaming PC en een OUYA. En hoewel daarvan alle ondersteuning is gestopt zijn er nog wel manieren om die aan de praat te krijgen.

Play Watch Read,.. Listen?

En dan is er onder de streep nog een nieuwe hobby die zich de kop op steekt en concentratievermogen, muziekkennis en vingervlugheid vereist. Namelijk het mixen van muziek. Welnu, ik zal mezelf nooit ergens DJ noemen in welke vorm dan ook maar langzaamaan begin ik te snappen hoe muziek op een wat dieper niveau werkt en wat de mogelijkheden voor DJ’s zijn om het hele verhaal aan elkaar te mixen. De hoofdgenres waar mijn mixes mee gemaakt worden zijn House/Club, Hardstyle, Hardcore, Frenchcore en Uptempo. Helaas heeft Play Watch Read nog geen muziek afdeling maar wat niet is kan nog komen. Tot die tijd ben ik te volgen op soundcloud.

Tot zover mijn week in beeld. De komende weken staan in het teken van iedere week een nieuwe harder styles set, het uitspelen van de boven genoemde games en uiteraard jullie voorzien van nieuwe reviews en relevante artikelen omtrent onze geliefde landschappen. Binnenkort meer over mijn avonturen in gamingland! Volgende week mogen jullie genieten van een nieuwe Mijn week in beeld, en wel van ons grote opperhoofd Sylvano!

Written by
Als klein kind meekijken terwijl papa achter de computer zit, zo is bij Roel zijn liefde voor digitale media begonnen. Nu zijn we 33 jaar verder en is deze enthousiaste redacteur van alle markten thuis. Een rasechte PlayStation gamer, maar wel eentje met een diepgewortelde liefde voor gaming in het algemeen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.