Mijn Week in Beeld: In hogere sferen

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van Play Watch Read zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere dinsdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Max.

Hoog boven de aarde

Nadat ik mijn vrouw en dochtertje Gaia meer dan een maand heb moeten missen, werd het tijd voor mij om ook te gaan vliegen. Ons dochtertje zou namelijk worden gedoopt in het land waar mijn echtgenote vandaan komt: Peru. Dat is natuurlijk een behoorlijk lange vlucht (zo’n 12.5 uur) en aangezien ik nooit kan slapen in een vliegtuig, had ik al geruime tijd voor ik zou gaan vliegen gekeken wat de inflight entertainment dit keer zou inhouden. Een geek zoals ik stippelt zijn reis namelijk niet per se uit met de douane app, maar kijkt welke films er allemaal passen in die vlucht.

Op die grote hoogte is het natuurlijk dan wel fijn als je ook films kunt kijken die je in hogere sferen brengen. Mijn lijstje was dan ook al snel samengesteld. Als eerste in de lijst stond de Oscar kandidaat Vice. Een satirische film over het leven van voormalig Amerikaans vicepresident Dick Cheney met een prachtige rol van een haast onherkenbare Christian Bale. Ik moest echt wel even goed kijken voor ik hem in deze rol herkende. Absoluut terecht dat deze film genomineerd was voor een Oscar voor beste film.

Door naar de volgende film op het programma, want twaalf en een half uur vliegen is behoorlijk lang. Ocean’s 8 leek me wel een lekker tussendoortje. Niet al te ingewikkeld of pretentieus, gewoon lekker vermaak. Daar werd ik niet in teleurgesteld al vond ik het wel even wennen om een Ocean’s-film te zien waar alleen maar vrouwen in zaten. Niet dat ik het erg vind hoor, maar het kostte even wat tijd.

Toen was het tijd voor Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Als groot liefhebber van de Harry Potter-films was ik al heel blij toen er weer een nieuwe reeks kwam in dit universum. De eerste film vond ik prachtig, al mistte ik wel een beetje het Harry Potter-gevoel. De tweede gaat helaas toch iets achteruit ten opzichte van de eerste film en ik ben benieuwd of ze dat bij een eventueel derde deel weer weten recht te trekken.

Daarna was het door naar Creed II en dat was wederom een heel ander slag film. De eerste Creed had ik enorm van genoten. Boven verwachting zelfs, dus dan hoop je natuurlijk dat het tweede deel ditzelfde gevoel bij je kan bereiken. Daarin stelt de film niet teleur. Sylvester Stalone laat Rocky Balboa weer herleven, maar laat de spotlight over aan Michael B. Jordan die het fantastisch doet. Meer van dit soort films graag.

Als laatste stond Bad Times at the El Royale op het programma en helaas moet ik bekennen dat ik die niet helemaal af heb weten te krijgen. Ik had dan ook wel een lijstje met behoorlijk lange films geselecteerd en de hele tijd zitten is toch ook voor mijn lichaam iets te veel gevraagd. Wat ik gezien heb smaakt in ieder geval naar meer en ik weet zeker dat ik de film in ieder geval op de terugweg zal afkijken. Mijn vlucht was in ieder geval lekker vlot voorbij.

Geschreven door:
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

reageer

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.