Mijn week in beeld: komedie met een vleugje actie

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van Play Watch Read zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere dinsdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Merel.

Zombieland

De laatste tijd is het druk, druk en druk in mijn leven. Weinig tijd voor nieuwe films, series, boeken of games. Gelukkig lukt het vaak nog wel om op dinsdagavond naar de bioscoop te gaan. Al jaren gaan redacteur Michael en ik op dinsdag naar de sneak preview in de Pathé. De afgelopen paar keer waren dit best prima komedies. Zo zagen we onder andere Zombieland: Double Tap. Een film die misschien nog wel komischer was dan zijn voorganger en dus absoluut een aanrader. Extra leuk aan dit bioscoopbezoek was dat ik een poster van de film won door de filmquiz voorafgaand aan de film te winnen.

Can You Keep A Secret?

Ook was onlangs de film Can You Keep A Secret? in de sneak preview. Als leesfanaat heb ik het boek (Sophie Kinsella: Hou je mond!) natuurlijk gelezen. Een absoluut hilarisch boek en ik vroeg me dan ook af hoe ze de komische schrijfstijl van Sophie Kinsella zouden verfilmen. Wonder boven wonder kwam de humor ook op het grote doek best goed over, ondanks het niet erg goeie acteerwerk. Er valt eigenlijk weinig goeds te zeggen over de film, maar stiekem was deze toch best vermakelijk.

Friends

Omdat ik de laatste tijd maar weinig tijd heb om uitgebreid te gaan zitten voor een goeie film, of echt lekker met een boek op de bank te duiken, heb ik mijn toevlucht genomen tot de luchtige komedieseries. In eerste instantie was daar Friends. Natuurlijk had ik de nodige Friends-afleveringen wel al ooit eens gezien, maar een poosje terug ben ik keurig bij seizoen 1, aflevering 1 begonnen. Ondertussen ben ik al op het eind van seizoen 7 dus er begint schot in te komen. Een ideale serie voor een snelle aflevering tussen de bezigheden door of terwijl je snel je avondeten naar binnen aan het werken bent.

Brooklyn Nine-Nine

Ik had er al vaak mensen over gehoord, maar ik dacht altijd dat het gewoon weer de volgende politieserie was. De zoveelste CSI, Chicago PD, Hawaii Five-0, etc. Totdat ik een reclamefilmpje zag voor het nieuwe seizoen en helemaal in een deuk lag. De afgelopen week heeft Friends het dan ook even af moeten leggen tegen deze nieuwe komedie. Elke aflevering duurt maar 20 minuten en ik vind ze hilarisch. Hoewel er af en toe wat komisch politiewerk voorbijkomt, zijn er ook hele afleveringen waar geen misdaad aan te pas komt, behalve dan de slechte grappen.

Één minuut voor middernacht

De (recensie) boeken stapelen zich ondertussen op naast mijn bed. Het enige boek dat ik daadwerkelijk uitgelezen heb de laatste tijd is echter Één minuut voor middernacht. Een actie-thriller van schrijver David Baldacci. Tussen alle romans die ik de laatste tijd toegestuurd krijg voor recensies door, was dit een welkome afwisseling. Gewoon goed geschreven luchtige actie.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.