Mijn Week in Beeld: Maatschappelijke betrokkenheid

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van Play Watch Read zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere dinsdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Siska.

The Handmaid’s Tale

De afgelopen week heb ik flink wat gekeken, geluisterd en gelezen. Momenteel ben ik bezig met twee verschillende series. Allereerst kijk ik The Handmaid’s Tale. Deze serie gaat over een dystopische toekomst waarin Amerika wordt geleid door een mannelijke, christelijke elite. Er zijn nog weinig vruchtbare vrouwen en de vruchtbare vrouwen die er zijn worden toegewezen aan een mannelijke bevelhebber en een onderdanige echtgenote. De voornaamste taak van deze vruchtbare vrouwen, oftewel Handmaids, is het baren van kinderen voor het stel aan wie ze zijn toegewezen. De baby wordt na de geboorte meteen afgestaan aan de bevelhebber en de echtgenote. Het is als kijker zeer interessant om te zien hoe de samenleving in Gilead in elkaar zit en hoe mensen met elkaar omgaan. Het is een realistische serie die laat zien hoe gevaarlijk het kan zijn als een groep met slechte intenties gebruik maakt van de data die wordt verzameld. Door deze serie zie je hoe snel mensen zich kunnen aanpassen aan een nieuwe situatie en The Handmaid’s Tale geeft zeker stof tot nadenken en is iedere maandag vanaf 21:00 te zien op FOX. Op maandag werk ik tot 21:00, dus dan kan ik de serie helaas niet “live” kijken, maar ik kijk de twee uitgezonden afleveringen meestal terug op dinsdag: mijn vrije dag.

Het avontuur binnen drugskartels

Daarnaast ben ik een tijdje geleden begonnen met de serie Queen of the South. In deze serie volg je Teresa Mendoza, een sterke vrouw die een lange weg aflegt om hogerop te komen in de drugswereld. Het speelt zich voornamelijk af in Mexico en in de Verenigde Staten. Teresa is in het wereldje terecht gekomen, doordat ze verliefd is geworden op een drugsdealer. Na een tijd met hem samen te zijn geweest gebeurt er iets, waardoor de jacht op Teresa wordt geopend. Ze weet teveel en vormt een gevaar voor het kartel. Hierdoor besluit ze te vluchten, maar de kartels hebben overal ogen. Teresa wordt gevangengenomen en moet voor een kartel werken als bezorger. Op een gegeven moment besluit ze niet langer te vluchten en gaat ze het gevecht aan. Ze besluit te strijden om aan de macht te komen in de wereld van drugs. Queen of the South is een ontzettend spannende serie die je een inkijkje geeft in de onderwereld. Loyaliteit speelt een grote rol en dat is ook te zien aan de manier waarop het er binnen de kartels aan toe gaat. Ik ben momenteel net klaar met seizoen 2, dus ik ben erg benieuwd hoe het verhaal verder gaat.

Stereotypes en mysteries

Ook ben ik begonnen met het luisteren naar Man man man, de podcast. Dit is een podcast van Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren, waarin ze uitzoeken hoe mannelijk ze eigenlijk zijn. Je zou denken dat het een “stoere mannen”-podcast is, maar niets is minder waar. Bas, Chris en Domien behandelen verschillende onderwerpen zoals geld, vriendschap, daten en ziek zijn op een luchtige en gezellige manier en doorbreken daarmee het stereotype van een man. Het is erg leuk en interessant om te horen hoe deze mannen over bepaalde onderwerpen denken en hoe verschillend zij ermee omgaan. Ze zijn in de zomer van 2018 begonnen met deze podcast en ik ben net begonnen met luisteren, dus ik heb nog heel wat in te halen!

Dan is het al bijna 5 september en dat betekent dat het jubileumseizoen van Wie is de mol? bijna van start gaat. Er gaan al heel wat geruchten rond en ook het molboekje is al uit. Ik vind het leuk om af en toe via YouTube een aantal video’s te kijken van andere molloten die al druk aan het speculeren zijn. Zo kijk ik de video’s van Gido Verheijen en van Felix. Ik heb er in ieder geval zin in en ik hoop dat dit jubileumseizoen nog spectaculairder wordt dan voorgaande seizoenen!

Lekker lezen

Tevens heb ik de afgelopen week het boek Hallo witte mensen van Anousha Nzume gelezen. In dit boek legt Anousha uit hoe je als wit persoon je privilege kunt erkennen en hoe je door dit te begrijpen racisme in de samenleving kunt aanvechten. Anousha legt op een heel toegankelijke manier uit over begrippen als wit privilege, witte fragiliteit en witte onschuld. Ze maakt op een duidelijke manier inzichtelijk wat mensen van kleur dagelijks meemaken vanwege hun huidskleur, terwijl witte mensen zich daar nauwelijks van bewust zijn. Dit boek is naar mijn idee erg belangrijk om gelezen te hebben, omdat het ontzettend actueel is en omdat er nog te weinig witte mensen zijn die zich bewust zijn van welk effect bepaalde opmerkingen hebben.

Tot slot ben ik begonnen in het boek Wat jij niet ziet van M.J. Arlidge. Dit boek heb ik gekregen tijdens de spannende boeken weken. Met dit weer (30+ graden) vind ik het heerlijk om zo nu en dan een thriller te lezen. Ik heb nog nooit eerder een boek van M.J. Arlidge gelezen, maar ik heb er al wel veel goeds over gehoord. Het lijkt me dus wel wat en ik ben benieuwd naar deze thriller.

Geschreven door
Siska Schorn is een 22-jarige Social Worker met een grote liefde voor planten en boeken. Af en toe kijkt ze wel een film of serie, maar ze is toch echt meer een boekenwurm. Daarnaast hangt haar muur vol met artistieke postcards en prints, van illustraties tot fotografie en van surrealisme en expressionisme tot abstracte kunst. Haar veelzijdigheid en creativiteit zorgen daarmee voor een brede interesse.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.