Mijn Week in Beeld: Sterachtige humor

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van Play Watch Read zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere dinsdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Eveline.

Een Saga komt tot een eind

Ik keek deze week rijkhalzend uit naar het laatste deel van de Star Wars saga: Episode XI – The Rise of Skywalker. Toen deze film in december 2019 uitkwam, heb ik door verschillende redenen de film niet in de bioscoop kunnen zien. Gelukkig stond deze 5 mei 2020 dan eindelijk op Disney+. Sindsdien heb ik de film twee keer gezien en nog steeds ben ik niet helemaal teleurgesteld. Verhaaltechnisch is het niet een dusdanig goed uitgewerkt eind. Je mist de connectie met de hoofdrolspelers – behalve met Kylo Ren / Ben Solo – en het verloop ligt te veel voor de hand. Alleen Kylo Ren maakt een mooie karakterontwikkeling door, wat het einde des te tragischer maakt.

Maar als een Star Wars fan vond ik meteen tijd om alle films in chronologische volgorde uit te kast te pakken. Ofwel te kijken via de streamingsdienst Disney+. Episode I: The Phantom Menace, had ik redelijk goed in mijn geheugen liggen. De andere twee uit deze trilogie tamelijk minder. Toen ik Episode III: Revenge of the Sith zag, had ik bijna het gevoel alsof ik hem voor het eerst keek. En ik was verrast hoe goed ik het vond. Zoveel fans waren teleurgesteld in deze prequel trilogie, maar het eind is zeker wel sterk. Hayden Christensen als de gevallen Jedi Anakin komt zeer gekweld over. Eigenlijk was het een heel zielige en onbegrepen jongen die gemanipuleerd werd en daardoor gruwelijke dingen deed. Tot zover de marathon, nog zes/acht films te gaan!

Nieuwe humor

Nadat ik The Big Bang Theory had afgerond, moest ik dit gat natuurlijk opvullen. Eerst werd mij de politieserie Brooklyn 99 aangeraden, maar daar kwam ik niet helemaal in. Grappig is het op momenten zeer zeker maar de karakters trekken mij niet, waardoor ik hier ook niet al te lang naar kan kijken. Een serie die misschien iets dichter bij The Big Bang Theory in de buurt ligt is How I met Your Mother. Ik had wel eens een losse aflevering gezien, dus ik vond het wel tijd om de serie een kans te geven. Zeker nadat broerlief doodleuk zei de serie al twee keer gezien te hebben! Leuk detail, ook deze karakters zijn fan van Star Wars! Op dit moment nog niet veel scènes gezien waarin het wordt benoemd, maar dat zal wel komen zodra ik verder de serie in kom.

Oude Humor

Zo nu en dan is het leuk om een oudere reeks uit de kast te pakken. Na alle acht de Harry Potter-films gezien te hebben, gingen we verder met Pirates of The Carribean. Geluid lekker over de speakers en genieten maar! De vierde film in de reeks  – On Stranger Tides – hebben we overgeslagen. Deze vervolgt wel het verhaal van Captain Jack Sparrow, maar het verhaal rondom Will Turner is klaar. Totdat Disney zes jaar later bedacht toch nog even de Pirates-franchise nieuw leven in te blazen. Met jongere acteurs en een glimp van de oudere. Een mooie film met wederom spectaculaire muziek, maar het zal het qua verhaal nooit halen bij de allereerste film.

Welke serie of filmreeks zou jij tijdens een marathon opzetten?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.