Mijn week in beeld: Vreemd

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren Play Watch Read zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere woensdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Merel.

Mijn week in beeld begon met de film in de sneakpreview van Pathé. Het was deze week de film Escape Room. Ik dacht eigenlijk dat dit een horrorfilm was en ik ben zeker geen horrorliefhebber dus ik ging met een beetje tegenzin naar de bioscoop. Daarnaast heb ik ook een stukje van de vorige film gezien die uitkwam met de naam Escape Room en die was nog slechter dan slecht. Deze film viel echter ontzettend mee en was een stuk leuker dan ik had verwacht. Het was geen horror maar eerder een thriller die soms zeker spannend was. Natuurlijk zaten er wat slechtere stukjes in, maar al met al was deze prima te doen.

Oké, erg vreemd was Escape Room zeker niet en de titel van mijn artikel is daar dan ook niet echt van toepassing. Wel is deze van toepassing op de Netflix-serie The Umbrella Company. Ik heb door tijdgebrek nog niet het hele seizoen kunnen bekijken, maar een aantal afleveringen heb ik er wel al van gezien. De serie gaat over zeven kinderen die op dezelfde dag geboren worden (op onverklaarbare wijze uit niet zwangere moeders) en die geadopteerd worden door een excentrieke rijke man.

Elk van de geadopteerde kinderen heeft een bijzondere gave en het klinkt dan ook een beetje als de zoveelste superheldenserie, maar toch is deze weer net wat anders. Zoals genoemd vind ik de serie wat vreemd, maar niet op de verkeerde manier. Ik vind de serie juist leuk-vreemd. De excentrieke personen en de rare dingen die er gebeuren zijn interessant en vermakelijk. Ik kan dan ook niet wachten tot ik weer tijd heb om verder te kijken.

Het volgende item deze week wat ik nogal vreemd vind is het spel Kingdom Hearts 3. Ik kocht dit spel vooral omdat het vol zit met Disneyfiguren en ik dol ben op Disney. Ik had er dan ook ontzetten veel zin in om te spelen, maar helaas viel het mij nogal tegen. Voordat je überhaupt kan beginnen met spelen moet je eerst zo’n duizend filmpjes kijken waar je al uren mee zoet bent (voor mijn gevoel). Als je dan eindelijk kan beginnen met spelen, heb je eigenlijk geen idee van het verhaal. Het verhaal is zo ingewikkeld dat het met geen mogelijkheid te snappen is.

Dan duurt het dus zo lang voor je kan beginnen met spelen en dan weet je nog niet waar het verhaal over gaat. Dat vind ik vreemd. Sowieso vind ik het een vrij vreemd spel want zo ingewikkeld als het verhaal is, zo kinderlijk zijn de stemmetjes en de gebeurtenissen. Alsof je een aflevering van Dora aan het kijken bent. Vreemd. Toch maken alle Disneyfiguren dan weer veel goed en zorgt dit er toch voor dat ik het spel verder blijf spelen, hoe vreemd het ook is.

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.