De Movies Top 20 van 2015

Het jaar 2015 zit er alweer bijna op en dus is het tijd voor een terugblik. Er verschenen dit jaar weer enorm veel films in de bioscoop, maar wat waren nou eigenlijk de beste? We vroegen jullie om mee te bepalen wat de leukste films van dit jaar waren. Er is massaal gestemd en het resultaat daarvan is een mooie top 20.

Natuurlijk heeft nog lang niet iedereen alle films gezien die dit jaar verschenen en de keuze was dan ook niet altijd even makkelijk. Ook zal de lijst er nu anders uitzien dan wanneer we bijvoorbeeld pas over een maand waren begonnen met stemmen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een film als Star Wars: The Force Awakens. Deze is pas net verschenen in de bioscoop en daardoor hebben veel mensen nog niet de kans gehad om deze te bekijken. Toch werd er door iedereen die de film al wel heeft gezien gestemd op Star Wars: The Force Awakens als favoriet en daardoor wist deze een mooie derde plek te behalen.

Op nummer twee in de lijst staat Mad Max: Fury Road. Waarschijnlijk de meest over-the-top Mad Max-film ooit die bewijst dat een reboot helemaal niet altijd slecht hoeft te zijn. We gaven de film in onze recensie al een 9,5 en jullie als lezers zijn het er duidelijk mee eens dat dit één van de beste films van dit jaar was. Maar nog niet de allerbeste volgens jullie, want dat is Inside Out. De grappige, ontroerende en herkenbare film waarin emoties je meenemen op avontuur. Geschikt voor zowel jong als oud werd deze animatiefilm massaal de top 20 ingestemd en belande het op de eerste plek.

moviesTop20_winnaar_cover

De volledige top 20 vind je hieronder.

20. Crimson Peak
19. It Follows
18. Bridge of Spies
17. Sicario
16. Ex Machina
15. Amy
14. Michiel de Ruyter
13. Birdman
12. Kingsman: The Secret Service
11. Spectre

10. Ant-Man
9. The Hunger Games: Mockingjay – part 2
8. Furious 7
7. The Martian
6. Minions
5. Jurassic World
4. The Imitation Game
3. Star Wars: The Force Awakens
2. Mad Max: Fury Road
1. Inside Out

We willen iedereen ontzettend bedanken voor het stemmen. Er zijn enorm veel stemmen binnengekomen en er is in totaal op wel 90 verschillende films gestemd. Onder iedereen die gestemd heeft zijn er ondertussen een aantal winnaars gekozen die een mooi prijzenpakket zullen ontvangen in het nieuwe jaar. Heb jij via e-mail gestemd? Controleer dan gauw je mailbox om te kijken of jij gewonnen hebt. Heb je via Facebook gestemd? Controleer dan je privéberichten (vergeet niet in je ‘overige’ inbox te kijken!) om te zien of jij een pakket toegestuurd krijgt.

Voor nu wensen we jullie een GELUKKIG NIEUWJAAR !!

Written by
Welkom op Play Watch Read!

2 Comments

  1. Ha kijk! Zelfs mijn top 3 staat erin!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.