Naar deze films moet jij in de meivakantie met je vrienden of nieuwe liefde

Misschien ben je net vrij of heb je er al een week opzitten: de meivakantie. Ook de bioscopen hebben weer een uitgebreid programma met leuke films om te bezoeken. Welke passen bij jouw gezelschap? Je leest het hieronder.

De leukste films voor…

Een grappige date met een toekomstige vriend(in)

Mafia Mamma

Ze komt erachter dat ze schijnbaar een maffiabaas kan zijn wanneer haar opa in Italië overlijdt en zij het imperium moet overnemen. Waar de Amerikaanse vrouw gespeeld door Toni Collette eerst denkt dat het niets voor haar is, blijkt zij de uitgelezen kandidaat voor de baas van het familiebedrijf. Met een grote dosis humor.

Bekijk hieronder de trailer:

Air

Hij kon niet alleen fantastisch basketballen, later zette Michael Jordan ook een schoenenimperium op in samenwerking met Nike. Hoe dat hem verliep? Je ziet het in Air. Met Air Jordan werd sport vermengd in de hedendaagse cultuur ineens heel erg zichtbaar. Naast het merk vertelt de film het verhaal van een van de grootste basketbaltalenten aller tijden.

Bekijk hieronder de trailer:

Even een griezelavondje met de stoersten van je vriendengroep

Evil Dead Rise

Bij menig horrorfans is deze filmreeks wel bekend. Ook deze keer wordt een familie flink opgeschud. Twee zussen hebben elkaar een heel lange tijd niet gezien. Wanneer ze zich weer met elkaar herenigen worden zij achternagezeten door demonen. En moeten ze vechten voor hun leven. Ditmaal midden in de stad, waar eerdere delen zich in het bos afspeelden.

Bekijk hieronder de trailer:

The Pope’s Excorcist

Oscarwinnaar Russell Crowe leent zich tegenwoordig ook voor horrorfilms. In deze speelt hij een paus die een bezeten jongen probeert te verlossen van het kwaad. Het verhaal is geïnspireerd op echte documenten van een pater die hoofd exorcisme van het Vaticaan is en vertelt over een complot dat het land liever geheim wilde houden..

Bekijk hieronder de trailer:

Met je beste vriendin even lekker wegzwijmelen

Zomer in Frankrijk

Mannenharten zegt je vast wel iets. De makers komen nu met Zomer in Frankrijk. In deze romantische komedie gaan twee gezinnen gezamenlijk op vakantie naar Frankrijk. Maar waar er jarenlang een vriendschap was, slaan de vonken over tussen de vader van het ene en moeder van het andere gezin. Hoe los je dat op? Nou, je man koppelen aan de vrouw van het andere gezin. Met onder meer Jan Kooijman.

Bekijk hieronder de trailer:

Antoon – Engel

‘Je had me bij hallo’. Maar ook de filmmakers waren ondersteboven van de bruine ogen van dit nieuwe Nederlandse zangtalent dat al tweemaal in een uitverkochte Ziggo Dome stond. Zijn jij en je vriendinnen fan? Dan moet je zijn documentaire in de bioscoop bekijken. Want hoe verlopen de eerste stappen in de muziekcarrière van Valentijn?

Bekijk hieronder de trailer:

Je hyperactieve neefjes die in zijn voor iets uitbundigs

De Super Mario Bros. Movie

Niet alleen op de Nintendo Switch of vroeger de Nintendo DS zijn Mario, Luigi, Prinses Peach en alle karakters bekend. Ze zijn nu ook naar het witte doek getrokken. Wereldwijd kwamen er nog nooit zo veel mensen naar het openingsweekend van een gameverfilming. Wanneer loodgieters én broers Mario en Luigi een ondergrondse waterleiding in New York willen repareren komen ze via een mysterieuze buis in de wereld terecht bekend van de videogames.

Bekijk hieronder de trailer:

Guardians of the galaxy vol. 3

Heb je wat oudere neefjes? Vanaf 12 jaar? Neem ze dan mee naar het derde deel van deze bekende Marvelreeks. Opnieuw moet het universum verdedigd worden én zijn de Guardians zoals we die kennen in gevaar. Aan Peter Quill de taak om te zorgen dat dit niet gebeurt. En dat terwijl hij Gamora is verloren.. Een hoop actie én avontuur is wat jullie kunnen verwachten.

Bekijk hieronder de trailer:

Je moeder of oma die een bijzondere ervaring wil

Tár

Wat macht allemaal niet met een mens kan doen.. Je ziet het in deze nieuwe dramatische film waarin Cate Blanchett een dirigent is die een groot Duits orkest leidt. Je ziet de hoogtijdagen van haar carrière. Naast de voorbereiding voor een grote symfonie heeft ze ook een boek geschreven. Wat vergt de huidige samenleving allemaal van een succesvol persoon?

Bekijk hieronder de trailer:

Till

Dat discriminatie én racisme actuele thema’s zijn, zien we nog iedere dag. Till vertelt het waargebeurde verhaal over de 14-jarige Emmett Till die in 1955 wordt gelyncht in Mississippi terwijl hij zijn familie bezoekt en de hieruit voortkomende strijd van zijn moeder Mamie Till Mobley. Het zet de hele wereld in beweging. Een kwetsbaar én strijdbaar portret.

Bekijk hieronder de trailer:

Snelle auto’s, ontploffingen én nog veel meer actie

Black Lotus

Hij is niet alleen kickbokser, maar tegenwoordig is Rico Verhoeven ook acteur. Hij krijgt gelijk een hoofdrol in Black Lotus, waarin hij een officier van de special forces die gebukt gaat onder schuldgevoel nadat zijn beste vriend omkwam tijdens een missie. Terug in Nederland moet hij de ontvoerde dochter van zijn overleden vriend zien terug te vinden. Met hierbij een heleboel stunts in de vorm van explosies en crashende auto’s.

Bekijk hieronder de trailer:

John Wick 4

Keanu Reeves strijdt ook in het gelijknamige vierde deel van deze actiereeks tegen The High Table. Maar ook ontstaan nieuwe vijanden in de vorm van wat vroeger nog zijn vrienden waren. Het eindigt in een strijd over de hele wereld. Bill Skarsgard (onder meer IT) is zijn belangrijkste concurrent.

Bekijk hieronder de trailer:

Written by
Denise is sinds haar vroegere werk in een cinema meerdere keren per maand in de bioscoop te vinden. Daarnaast leest ze aardig wat boeken, waar ze vervolgens graag haar mening over geeft. Tegenwoordig probeert ze ook steeds meer games uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.