Netflix Filmavond: Films die jouw tijd niet waard zijn #1

Er staan meer dan tweeduizend films op de Nederlandse Netflix, maar door de beperkte suggestielijst lijkt het altijd alsof er slechts een handjevol films beschikbaar is. Daarnaast varieert het aanbod van ontroerend goed tot om te janken zo slecht. Spreekt een titel je aan, dan ga je toch twijfelen of het je tijd wel waard is. Om het kaf van het koren te scheiden kijken wij films op Netflix (met een open blik), stellen we filmavonden voor je samen en vertellen we je welke films je beter kan overslaan. Op de overzichtspagina vind je alle door ons beoordeelde titels.

Wees wijs, kies iets anders

Al een aantal weken lang schotelen we je filmavondjes voor met óf films die je gezien moet hebben, óf films die je prima een kans kunt geven, maar vandaag is het tijd om je enkele films met klem af te raden. Toch op zoek naar een leuke film? Check ons overzicht voor tips of kies zelf een willekeurige film, maar de volgende titels kun je overslaan. Natuurlijk vertellen je wel waarom.

Wounds (2019)

Regisseur: Babak Anvari | Acteurs: Armie Hammer, Zazie Beetz, Karl Glusman | Genre: Drama, Horror, Mysterie | Speelduur: 95 minuten

Nadat een van de vaste gasten in de kroeg ruzie maakt met een van de andere gasten, raken ze in gevecht. De vaste gast raakt serieus verwond, maar wil niet naar het ziekenhuis. Nadat de barman hen eruit, en de tafel weer rechtop heeft gezet, vindt hij een telefoon. Hij steekt die in zijn zak en neemt die per ongeluk mee naar huis, waar er verontrustende berichten binnenkomen. Vanaf dat moment gebeuren er vreemde, mysterieuze dingen in zijn leven.

De film lijkt in het begin veelbelovend, maar schijn bedriegt. Al snel blijkt de film een onsamenhangend zooitje dat nergens heen gaat. Er lijkt een soort kwaad rond te waden dat op de een of andere manier iets te maken heeft met de gevonden telefoon, maar de hoe, wat of waarom wordt nooit duidelijk. De film geeft hoogstens twee vage hints over wat het kwaad is, maar dat is echt zwaar onvoldoende. Al met al is het een slaapverwekkende saaie film, zonder verhaal, dat ook nog eens abrupt eindigt zonder dat er iets is uitgelegd of dat er iets spraakmakends is gebeurd.

Kidnapping Stella (2019)

Regisseur: Thomas Sieben | Acteurs: Max von der Groeben, Jella Haase, Clemens Schick | Genre: Misdaad, Thriller | Duur: 89 minuten

Twee gemaskerde mannen prepareren een verlaten appartement en een bestelbusje voor een ontvoering, waarna ze op klaarlichte dag hun beoogde slachtoffer ontvoeren. Stella, een jong vrouw met een zeer rijke vader, hoeft maar een ding te doen: meewerken. Ze is dat echter niet van plan en doet alles wat – met handen en voeten vastgebonden op een bed – binnen haar macht ligt om te ontsnappen. Helaas heeft dat gevolgen voor zowel haar veiligheid, als dat van haar gijzelnemers.

Op zich is Kidnapping Stella een prima film. De cast doet het goed en de sfeer en setting raken de goede snaar. Echter is na een minuut of tien de ontvoering al achter de rug en al snel begint de film te vervelen. Daarbij bezorgt deze film je (zeer goed mogelijk) een enorm déjà vu-gevoel. Het is namelijk een remake van The Disappearance of Alice Creed (2009), die ook al een Nederlandse remake kreeg: Bloedlink (2014). Net als die film is deze film bijna een exacte kopie van het origineel, alleen dan nog wat kuiser en minder heftig. Kidnapping Stella is een voorbeeld van creatieve armoede en derde vertelling van een al niet heel goed verhaal in de eerste plaats.

Michael Wenting
Written by
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.