Netflix Filmavond: Films die jouw tijd niet waard zijn #2

Er staan meer dan tweeduizend films op de Nederlandse Netflix, maar door de beperkte suggestielijst lijkt het altijd alsof er slechts een handjevol films beschikbaar is. Daarnaast varieert het aanbod van ontroerend goed tot om te janken zo slecht. Spreekt een titel je aan, dan ga je toch twijfelen of het je tijd wel waard is. Om het kaf van het koren te scheiden kijken wij films op Netflix (met een open blik), stellen we filmavonden voor je samen en vertellen we je welke films je beter kan overslaan. Op de overzichtspagina vind je alle door ons beoordeelde titels.

Wees wijs, kies iets anders

Al een aantal weken lang schotelen we je filmavondjes voor met óf films die je gezien moet hebben, óf films die je prima een kans kunt geven, maar vandaag is het tijd om je enkele films met klem af te raden. Toch op zoek naar een leuke film? Check ons overzicht voor tips of kies zelf een willekeurige film, maar de volgende titels kun je beter overslaan. Natuurlijk vertellen je wel waarom.

The Invention of Lying (2009)

Regisseur: Ricky Gervais, Matthew Robinson | Acteurs:  Ricky Gervais, Jennifer Garner, Jonah Hill | Genre(s): komedie, fantasie, romantiek | Duur: 100 minuten

In een wereld waarin nog nooit iemand heeft gelogen, ontdekt Mark een manier om wel te liegen. Hij is scriptschrijver, maar raakt zijn baan kwijt omdat zijn films niet in de smaak vallen omdat ze zo saai zijn. Als hij eenmaal het liegen heeft uitgevonden kan hij pas de fantasie de vrije loop laten. Hij gebruikt dit middel om hogerop te komen en zet het in om de vrouw van zijn dromen te veroveren.

Deze film is misschien niet de slechtste die je ooit tegen zult komen, maar toch verdient het een plekje op de lijst met afraders. Het is concept is leuk en de film begint hoopvol, maar blijkt al snel de plank volledig mis te slaan. Niet kunnen liegen wordt geïnterpreteerd als alle (schaamtevolle) gedachten uitspreken – zonder dat daar aanleiding voor is. Daarnaast krijgt de hoofdpersoon de status van god omdat hij liegt over hoe het leven na de dood eruit ziet. Kortom, uiteindelijk gaat de fantasiewereld erg richting de echte wereld. Daarnaast overheerst de romantische verhaallijn en is deze film niet gewoon de gewaagde, grappige film die het had kunnen zijn.

Sextuplets (2019)

Regisseur: Michael Tiddes | Acteurs: Marlon Wayans, Bresha Webb, Michael Ian Black | Genre(s): komedie | Duur: 97 minuten

Alan en zijn vrouw zijn in verwachting van hun eerste kindje en voor hem is dat het moment om onderzoek te doen naar zijn biologische moeder. Als hij eenmaal een adres heeft gevonden, gaat hij langs en ontmoet daar Russell: een broer waarvan hij het bestaan niet wist. Daar blijft het niet bij, want Alan ontdekt dat hij (samen met Russell) onderdeel uitmaakt van een zesling. Dat is het begin van een zoektocht naar de andere vier broers en zussen.

Marlon Wayans is een bekende naam, maar nou niet per se een die geassocieerd wordt met goede films. Sextuplets brengt daar ook zeker geen verandering in, want het is een slechte film. Allereerst is het niet grappig, maar daarnaast is ook het verhaal slecht uitgewerkt en zijn de grappen een herhaling van zetten. Leuk en aardig dat Marlon Wayans zeven rollen op zich neemt, maar op één na zijn het allemaal typetjes. Het zijn overdreven karikaturen die je nooit in de echte wereld tegen zal komen. Alles bij elkaar is deze film een verspilling van je tijd.

Michael Wenting
Written by
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.