Netflix Filmavond: Halloweenspecial

Er staan meer dan tweeduizend films op de Nederlandse Netflix, maar door de beperkte suggestielijst lijkt het altijd alsof er slechts een handjevol films beschikbaar is. Daarnaast varieert het aanbod van ontroerend goed tot om te janken zo slecht. Spreekt een titel je aan, dan ga je toch twijfelen of het je tijd wel waard is. Om het kaf van het koren te scheiden kijken wij films op Netflix (met een open blik), stellen we filmavonden voor je samen en vertellen we je welke films je beter kan overslaan. Op de overzichtspagina vind je alle door ons beoordeelde titels.

Griezelig weekend

Zo’n grote happening is Halloween niet in Nederland, maar toch is het altijd wel een mooi moment om weer eens een avondje te griezelen voor de televisie. Met slechts 140 horrorfilms is het aanbod schaars, zeker als je bedenkt daar veel slechte films tussen zitten. Daarom proberen we je deze week door je horrornacht heen te loodsen met een advies over een zestal films. Ook kun je natuurlijk onze overzichtspagina raadplegen waar al een aantal horrorfilms in zijn opgenomen. Zet de popcorn klaar, controleer of alle deuren op slot zijn en leg de telefoon van de haak… daar gaan we!

Seed of Chucky (2004)

Regisseur: Don Mancini | Acteurs: Jennifer Tilly, Brad Dourif, John Waters | Genre(s): komedie, fantasie, horror | Duur: 87 minuten

Glen is de goedaardige zoon van de moordlustige Chucky en gestoorde bruid Tiffany. Chucky kan het niet geloven dat zijn zoon niet te porren is voor een moordpartij. Hoewel deze film in sommige opzichten best vermakelijk is, gaat het wel heel erg de komedie kant op en is het in niets meer de film waarmee de franchise ooit begon. Het vierde deel (Bride of Chucky) voer al een andere koers, maar bleef iets meer binnen de perken. Als je een bloederige komedie verwacht kan deze film leuk zijn, maar het ontbreekt aan elke vorm van spanning. Helaas is dit het slechtste deel dat de serie heeft voortgebracht.

Curse of Chucky (2013)

Regisseur: Don Mancini | Acteurs: Chantal Quesnelle, Fiona Dourif, Jordan Gavaris | Genre(s): horror, thriller | Duur: 97 minuten

Terwijl Nica nog rouwt om de gruwelijke zelfmoord van haar moeder, arriveert haar zus Barb om de zaken van hun moeder te regelen. Barbs jonge dochter troost zich met een roodharige, grijnzende, sprekende pop: Chucky, die op mysterieuze wijze met de post is verschenen. Als er dan doden beginnen te vallen, lijkt de pop een belangrijke rol te spelen. Hoewel dit deel zes in de Child’s Play-reeks is, is het prima los te kijken. Deze film keert terug naar zijn roots en is weer op het niveau van de eerste drie films. De cast doet het prima, het lukt de makers zowaar om spanning op te bouwen en er zit een vertrouwd vleugje humor in. Een prima slasher die precies doet wat je ervan verwacht.

Child’s Play (2019)

Regisseur: Lars Klevberg | Acteurs: Tim Matheson, Ben Andrusco-Daon, Zahra Anderson | Genre(s): horror, sciencefiction | Duur: 90 minuten

Andy Barclay krijgt van zijn moeder een Buddi, genaamd Chucky, van zijn moeder. Deze geavanceerde, zelflerende pop lijkt heel leuk, totdat hij leert geweld en moorden te plegen. Deze film is een reboot van de gelijknamige franchise die begon in 1988, terwijl die nog steeds loopt met Cult of Chucky (2017) als zevende deel. Hoe dan ook voelt deze film zelfs met 90 minuten lang aan, hoewel het hier en daar best zijn goede momenten heeft. Het bovennatuurlijk aspect is vervangen door technisch mankement en Chucky’s nieuwe uiterlijk is een onnodige verandering die hem niet ten goede komt. Al met al is de film prima kijkbaar en is er duidelijk aandacht aan besteed, maar het mist net dat beetje welkome spanning.

#Saraitda / #Alive (2020)

Regisseur: Il Cho | Acteurs: Ah-In Yoo, Shin-Hye Park, Bae-soo Jeon | Genre(s): actie, drama, horror | Duur: 98 minuten

Tijdens de chaos van een mysterieuze virusuitbraak proberen twee overlevenden die elkaars pad kruisen samen te overleven. Die omschrijving klinkt bijna werkelijkheid, behalve dat het coronavirus mensen niet in zombies verandert, in tegenstelling tot deze fictieve virus in deze Zuid-Koreaanse zombiefilm. Het grote pluspunt aan deze film is dat de dreiging van de zombies duidelijk aanwezig is: ze zijn snel, alert en slim. De sfeer is goed, maar helaas maken te veel saaie momenten dat de film uiteindelijk langdradig voelt. Wat een ijzersterk einde had kunnen worden, wordt een cliché.

Knock Knock (2015)

Regisseur: Eli Roth | Acteurs: Keanu Reeves, Lorenza Izzo, Ana de Armas | Genre(s): drama, thriller, horror | Duur: 99 minuten

Evans leven verandert in een nachtmerrie als hij twee onschuldig ogende vrouwen binnen laat om te wachten op een taxi. Het is ontzettend jammer, maar deze film valt vreselijk tegen. Wat een grote kanshebber is voor een goede horrorfilm in het martel-subgenre, blijkt een langdradige, saaie film met slechts enkele laffe martelingen door de twee martelaressen die het slachtoffer heeft binnen gelaten. Ook lijken de twee vrouwen daar prima toe in staat, tot iets indrukwekkends komt het niet. Het duurt heel lang voordat er überhaupt schot in de zaak komt en vervolgens kost het de makers duidelijk moeite om het verhaal gaande te houden. Knock Knock is nergens spannend en bovenal een grote telleurstelling.

Hell Fest (2018)

Regisseur: Gregory Plotkin | Acteurs: Cynthea Mercado, Stephen Conroy, Amy Forsyth | Genre(s): horror, thriller | Duur: 89 minuten

Een groep jongeren maakt zich op voor een heerlijk avondje griezelen. Ze gaan naar Hell Fest, een Halloween-pretpark met veel spookhuizen, helse doolhoven en heel veel acteurs. Helaas is dat ook een prima kans voor een seriemoordenaar om ongemoeid de ene naar de andere bezoeker van het leven te beroven. Niemand die doorheeft dat het niet bij de show hoort…Deze film is een prima tussendoortje, maar niks bijzonders. Het is wel behoorlijk frustrerend dat de identiteit van de seriemoordenaar niet onthuld wordt, waardoor het toch een oninteressant figuur blijft. Ook is het ongeloofwaardig dat niemand de moorden door heeft.

Michael Wenting
Geschreven door
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.