Netflix Filmavond: Lucratieve kidnappers-komedies

Er staan meer dan tweeduizend films op de Nederlandse Netflix, maar door de beperkte suggestielijst lijkt het altijd alsof er slechts een handjevol films beschikbaar is. Daarnaast varieert het aanbod van ontroerend goed tot om te janken zo slecht. Spreekt een titel je aan, dan ga je toch twijfelen of het je tijd wel waard is. Om het kaf van het koren te scheiden kijken wij films op Netflix (met een open blik), stellen we filmavonden voor je samen en vertellen we je welke films je beter kan overslaan. Op de overzichtspagina vind je alle door ons beoordeelde titels.

Blijf zitten waar je zit!

Blijven zitten waar je zit is sowieso wel een goed idee als je lekker op de bank hangt om films te kijken, maar in het geval van de gijzelaars in de films van vanavond is het noodzaak. Al is een zak chips en een biertje wel een stuk aantrekkelijker dan een glaasje water en een droog sneetje brood. Plof lekker neer en geniet van Take Me en Game Over, Man!

Take Me (2017)

Regisseur: Pat Healy | Acteurs: Pat Healy, Taylor Schilling, Alycia Delmore | Genre(s): komedie, misdaad | Duur: 83 minuten

Ray heeft een bijzondere manier om aan zijn geld te komen: hij ontvoert mensen voor geld. Nee, niet voor losgeld, maar tegen betaling. De gijzelaars huren hem in voor een hoogwaardige gesimuleerde ontvoering. Normaal duurt dat maximaal 24 uur, maar als een mysterieuze vrouw voor flinke som geld een weekend wil verdwijnen, neemt hij het risico. Zijn werk blijkt dit keer echter niet zo eenvoudig als anders.

Take Me is een originele film met leuke humor die makkelijk wegkijkt. Het concept is beter dan de uiteindelijk uitwerking, maar doet zeker een hoop goed. Het leuke is dat de hoofdpersoon gaandeweg twijfelt of het nog wel een simulatie is, iets wat je je als kijker ook af begint te vragen. Toch mist de film wel een onverwachte plotwending, wat het geheel uiteindelijk voorspelbaar maakt. Al met al is het heus niet de beste film ooit gemaakt, maar zeker een leuke film die het waard is om een kans te geven.

Game Over, Man! (2018)

Regisseur: Kyle Newacheck | Acteurs: Adam Devine, Anders Holm, Blake Anderson | Genre(s): actie, komedie | Duur: 101 minuten

Drie jeugdvrienden dromen ervan om gameontwikkelaars te worden. Tot dat waarheid is geworden werken ze als schoonmakers in een hotel in Los Angeles. Als een miljardair incheckt komen ze met het plan om hem te vragen hun videogame te financieren. Net wanneer dat lijkt te lukken, wordt de rijkaard gegijzeld door terroristen. Aan de drie vrienden de taak om hem te redden, zodat ze hun droom kunnen waarmaken.

Deze film is een heerlijke, luchtige actiekomedie met veel goede grappen en een aantal vermakelijke actiescènes. Het verhaal is weinig origineel en stelt daarnaast ook nog eens niet veel voor, maar dat mag de pret eigenlijk niet drukken. Sterker nog, het maakt de film eigenlijk des te geschikter voor een ongedwongen avondje lachen op de bank. De humor is een mix van referenties, parodie, slapstick en veel flauwe grappen. Het moet je liggen, maar daar ben je binnen enkele minuten wel achter. Kortom, zeker een film om eens een kans te geven.

Written by
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.