Netflix Filmavond: Onderweg met pech-mysteries

Er staan meer dan tweeduizend films op de Nederlandse Netflix, maar door de beperkte suggestielijst lijkt het altijd alsof er slechts een handjevol films beschikbaar is. Daarnaast varieert het aanbod van ontroerend goed tot om te janken zo slecht. Spreekt een titel je aan, dan ga je toch twijfelen of het je tijd wel waard is. Om het kaf van het koren te scheiden kijken wij films op Netflix (met een open blik), stellen we filmavonden voor je samen en vertellen we je welke films je beter kunt overslaan. Op de overzichtspagina vind je alle door ons beoordeelde titels.

Problemen die de ANWB niet kan oplossen

Een klapband en een plaspauze zorgen er in deze filmavond voor dat de hoofdpersonen in grote moeilijkheden belanden. Wie gek is op zoet kan natuurlijk lekker autodropjes eten tijdens deze film, om in het thema te blijven, maar waarschijnlijk doen een zak chips en een biertje betere zaken bij films als Rattlesnake (2019) en Fractured (2019). Deze twee films zijn geen absolute hoogvliegers, maar verdienen wel een kans. Zeker als de films niet je onverdeelde aandacht krijgen.

Rattlesnake (2019)

Regisseur: Zak Hilditch | Acteurs: Carmen Ejogo, Theo Rossi, Emma Greenwell | Genre(s): drama, horror, mysterie | Duur: 85 minuten

Alleenstaande moeder Katrina Ridgeway maakt samen haar dochtertje een lange autoreis. Midden in niemandsland krijgt ze een klapband. Terwijl ze de band probeert te wisselen, verkent haar dochtertje de omgeving. Ze wordt gebeten door een ratelslang en de paniek slaat toe. Ze ziet ineens een kamper, snelt er op af en roept om hulp. Een mysterieuze vrouw geneest haar dochter. Als ze de volgende ochtend in het ziekenhuis zijn, komt er een man de rekening vereffenen. Katrina moet de vrouw terugbetalen door voor zonsondergang iemand te vermoorden.

Tot op zekere hoogte is de film zeker vermakelijk, maar uiteindelijk is het een teleurstellend geheel. Actrice Carmen Ejogo (Selma, Fantastic Beasts-films) doet haar best, maar haar personage komt niet echt tot leven. De moeite die zij heeft met het vermoorden van een onschuldig slachtoffer is wel realistisch en best sterk uitgewerkt. Verder is de setting sfeervol met een aantal erg mooie shots van Texas. Helaas is het uiteindelijk een vrij saaie film met heel veel potentie die niet wordt gebruikt. Het einde is ongeloofwaardig en geforceerd. Zeker geen onkijkbare film, maar meer dan een krappe voldoende verdient het niet.

Fractured (2019)

Regisseur: Brad Anderson | Acteurs: Sam Worthington, Lily Rabe, Lucy Capri | Genre(s): mysterie, thriller | Duur: 99 minuten

Ray en Joanne zijn samen met hun dochtertje Peri onderweg naar familie voor Thanksgiving. Als ze bij een tankstation een plaspauze houden, valt het meisje in een bouwput. Met spoed brengen ze haar naar het ziekenhuis. Eenmaal daar moeten er foto’s worden gemaakt en wacht Ray in de wachtkamer tot zijn vrouw en dochter terugkomen. Het duurt wel erg lang en niemand kan hem vertellen waar zijn vrouw en dochter gebleven zijn: ze zijn vermist.

Het is een prima thriller die wat ongemakkelijk begint met het ontevreden stel in de hoofdrol dat een beetje zit te ruziën. De personages lijken erg vervelend, maar eenmaal in het ziekenhuis blijkt dat wel mee te vallen. Aanvankelijk lijkt het al van begin af aan duidelijk hoe de vork in de steel zit, maar toch weten de filmmakers je in ieder geval één keer flink op het verkeerde been te zetten. Het einde vind je of heel goed, of heel slecht, maar voor beide kanten valt wat te zeggen. Het is misschien geen absolute topper, maar een ruime voldoende zou deze film zeker verdienen.

Written by
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.