Netflix Filmavond: Problemen in een tropisch resort-romkoms

Er staan meer dan tweeduizend films op de Nederlandse Netflix, maar door de beperkte suggestielijst lijkt het altijd alsof er slechts een handjevol films beschikbaar is. Daarnaast varieert het aanbod van ontroerend goed tot om te janken zo slecht. Spreekt een titel je aan, dan ga je toch twijfelen of het je tijd wel waard is. Om het kaf van het koren te scheiden kijken wij films op Netflix (met een open blik), stellen we filmavonden voor je samen en vertellen we je welke films je beter kan overslaan. Op de overzichtspagina vind je alle door ons beoordeelde titels.

Cocktails zijn niet opgewassen tegen alle problemen

Wie droomt er nou niet van een heerlijke vakantie naar een luxe resort in een tropisch land? Lekker zonnen bij het zwembad, cocktail in de hand en dagenlang je op je wenken laten bedienen. Toch zien we in de films van vandaag dat ook dat niet alleen maar rozengeur en maneschijn is. Probeer je hoofd koel te houden met dit hete weer en geniet van twee tropische komedies, met bij voorkeur een kokosnoot in je hand en je voeten in een voetenbadje.

The Wrong Missy (2020)

Regisseur: Tyler Spindel | Acteurs: David Spade, Lauren Lapkus, Nick Swardson | Genre(s): komedie, romantiek | Duur: 90 minuten

Tim heeft een nachtmerrie van een blind date met ene Missy. Zij kletst hem de oren van zijn kop, lijkt wel een psychopaat en ziet hem behoorlijk zitten, terwijl hij niet weet hoe hij zo snel mogelijk weg kan komen. Als hij later de vrouw van zijn dromen ontmoet, die ook Missy heet, besluit hij haar mee te vragen als zijn plus-een naar zijn werkvakantie op Hawaï. Als hij ontdekt dat hij al die tijd contact heeft gehad met de verkeerde Missy is het al te laat. Er zit niets anders op dan de schade zoveel mogelijk te beperken, maar dat valt nog niet mee met de schaamteloze, opdringerige, drukke Missy aan zijn zij.

The Wrong Missy is een eenvoudige, luchtige komedie die lekker kijkt en waarbij de romantiek niet de overhand neemt. Wel moet je tegen het overweldigende personage kunnen die Lauren Lapkus speelt, want anders wordt het een lange, frustrerende zit. Gelukkig kun je dat binnen tien minuten al bepalen. Het is geen hoogvlieger, maar meer dan prima te verteren tijdens een ontspannen televisieavondje. De film is tot en met het einde grappig en heeft een prima cast.

Desperados (2020)

Regisseur: LP | Acteurs: Nasim Pedrad, Anna Camp, Lamorne Morris | Genre(s): komedie, romantiek | Duur: 105 minuten

Een vrouw ontmoet de man van haar dromen, net op het moment dat ze de hoop een beetje heeft opgegeven een leuke vriend te vinden. Ze is helemaal in de wolken van die man, maar opeens laat hij niks meer van zich horen en neemt ze wraak door een hele lange, boze mail te sturen waarin ze haar hart uitstort. Net nadat de mail verzonden is, belt hij haar om te vertellen dat hij in een coma heeft gelegen na een ongeluk. Samen met twee vriendinnen komt ze tot het gestoorde plan om naar Mexico af te reizen – waar hij verblijft voor zaken – om de mail te onderscheppen voordat de man wordt ontslagen uit het ziekenhuis.

Wederom een komedie met een niet al te origineel of briljant plot, maar wel een die lekker wegkijkt en met vlagen verrassend grappig is. Het einde is voorspelbaar, maar dat doet er niet echt toe. Het draait een beetje om romantiek, maar niet overheersend. De film voldoet aan de verwachtingen die onder andere worden geschept door de trailer. Verwacht geen absolute topper, maar gewoon een lichtgewicht komedie met een leuke cast en mooie zonnige locaties.

Geschreven door
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

1 reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.