Netflix Filmavond: Undercover in de jaren 60 en 70-misdaadkomedies

Er staan meer dan tweeduizend films op de Nederlandse Netflix, maar door de beperkte suggestielijst lijkt het altijd alsof er slechts een handjevol films beschikbaar is. Daarnaast varieert het aanbod van ontroerend goed tot om te janken zo slecht. Spreekt een titel je aan, dan ga je toch twijfelen of het je tijd wel waard is. Om het kaf van het koren te scheiden kijken wij films op Netflix (met een open blik), stellen we filmavonden voor je samen en vertellen we je welke films je beter kan overslaan. Op de overzichtspagina vind je alle door ons beoordeelde titels.

Waan je in een andere tijd

Om even te ontsnappen aan de belabberde start van de jaren 20 waar we momenteel in zitten, keren we vandaag terug naar de jaren 60 en 70 voor twee zeer geslaagde misdaadkomedies waarin undercoveragenten de wereld in het diepste geheim voor van alles behoeden. Plof lekker neer op de bank en geniet van The Man from U.N.C.L.E. en The Nice Guys.

The Man from U.N.C.L.E. (2015)

Regisseur: Guy Ritchie | Acteurs: Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander | Genre(s): actie, avontuur, komedie | Duur: 116 minuten

CIA-agent Napoleon Solo en KGB-agent Illya Kuryakin nemen deel aan een gezamenlijke missie tegen een mysterieuze criminele organisatie die werkt aan het opbouwen van kernwapens. De dochter van een verdwenen Duitse wetenschapper is hun enige aanknopingspunt en zij is de sleutel tot het infiltreren van de criminele organisatie. Het wordt een ware race tegen de klok om een wereldwijde catastrofe te voorkomen.

Deze film is vermakelijk met een prima plot en goede cast, maar die bovenal een visueel spektakel is. Er lijkt dan ook wel meer gekeken te zijn naar de vorm dan de inhoud, maar dat mag de pret niet drukken. De jaren 60 komen tot leven en de film is dan ook tot in de details uitgewerkt. Geen overdreven hilarische film, maar zeker een heerlijke misdaadkomedie die makkelijk wegkijkt. Ideaal dus voor een ontspannen filmavondje!

The Nice Guys (2016)

Regisseur: Shane Black | Acteurs:  Russell Crowe, Ryan Gosling, Angourie Rice | Genre(s): actie, misdaad, komedie | Duur: 116 minuten

Holland March is een eigenzinnige, vertroebelde privédetective die over het algemeen wordt ingehuurd door verwarde oude dametjes. Zo ook deze keer als een dame beweert dat haar dode nichtje, de beroemde pornoactrice Misty, helemaal niet dood is. March gaat op onderzoek uit. Hij doet dit samen met zijn slimme dochtertje Holly en krachtpatser Jackson Healy. Samen probeert dit ongewone drietal de moord op te lossen, maar naarmate ze dichter bij de waarheid komen, merken ze dat er een grote samenzwering gaande is.

The Nice Guys is een vrolijke jaren 70 misdaadfilm die de lachers op zijn hand heeft. Het is heel erg mooi vormgegeven en je waant je compleet in een andere tijd. Dat zowel Ryan Gosling als Russel Crowe prima in staat zijn om een komische rol te spelen hebben ze bij deze wel bewezen. Dit duo zorgt samen voor talloze komische dialogen en een film die nergens verveelt. Hou de zakdoekjes maar bij de hand want het zou maar zo eens kunnen dat de tranen van het lachen over je wangen heen lopen.

Michael Wenting
Geschreven door
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.