Netflix Filmavond: Vakantie met onhandzaam voertuig-komedies

Er staan meer dan tweeduizend films op de Nederlandse Netflix, maar door de beperkte suggestielijst lijkt het altijd alsof er slechts een handjevol films beschikbaar is. Daarnaast varieert het aanbod van ontroerend goed tot om te janken zo slecht. Spreekt een titel je aan, dan ga je toch twijfelen of het je tijd wel waard is. Om het kaf van het koren te scheiden kijken wij films op Netflix (met een open blik), stellen we filmavonden voor je samen en vertellen we je welke films je beter kan overslaan. Op de overzichtspagina vind je alle door ons beoordeelde titels.

Wortel van ellende: huurvoertuigen

Op zoek naar iets te lachen? Dan zit je deze week goed met onze Netflix Filmavond. Qua humor komen Vacation (2015) en We’re the Millers (2013) erg dicht bij elkaar in de buurt. Het is vrij simpele humor, maar dat maakt deze films nou juist zo geschikt voor een gezellig avondje lachen op de bank.

Vacation (2015)

Regisseur: John Francis Daley, Jonathan Goldstein | Acteurs: Christina Applegate, Ed Helms | Genre(s): avontuur, komedie | Duur: 99 minuten

Rusty Griswold wil zijn familie dichter bij elkaar brengen door samen een roadtrip te maken naar Walley World, een pretpark waar hij hele goede herinneringen aan heeft. Hij wil graag zijn jeugdvakantie herbeleven, al hebben zijn vrouw en twee kinderen daar weinig oren naar. Met een gehuurde elektrische auto vol moderne snufjes en een ontwerp waarbij het niet duidelijk is wat de voor- of achterkant is, gaan ze op pad. Helaas loopt de reis niet zo soepel als gepland.

De humor in Vacation is redelijk voorspelbaar en schaart zich prima onder de categorie poep-en-plasgrappen, maar toch is het een hele grappige film, mits je dat soort humor kunt waarderen. Christina Applegate en Ed Helms hebben een leuke chemie en brengen de grappen gewoon erg goed. Ook de jonge kinderen kunnen er wat van. Het zijn allemaal leuke personages. De auto speelt een grote rol en is vaak een bron van hilariteit. Beetje flauw is de film dus wel, maar de humor is zeker constant en duidelijk aanwezig tot en met het einde.

We’re the Millers (2013)

Regisseur: Rawson Marshall Thurber | Acteurs: Jason Sudeikis, Jennifer Aniston, Emma Roberts | Genre(s): komedie, misdaad | Duur: 110 minuten

David Clark is een lokale, redelijk onschuldige drugsdealer van middelbare leeftijd die onverwachts genoodzaakt is om een grote klus te doen: het smokkelen van verdovende middelen naar de Verenigde Staten vanuit Mexico. Hij zoekt een manier om zo onverdacht mogelijk te zijn en komt met het plan om een gezin te vormen met zijn buren. Een gelukkig gezinnetje dat op vakantie is met een camper is zeker niet verdacht. De relaties onderling en problemen onderweg zorgen voor een gevaarlijke roadtrip vol tegenslagen.

De humor in deze film is vergelijkbaar met die van Vacation, al voelt deze film net iets volwassener aan. Onderweg komen ze een andere familie tegen die op vakantie is met de camper, waar ze maar niet meer vanaf lijken te komen. Er ontstaan heerlijk ongemakkelijke situaties waar het samengestelde gezin maar moeilijk uit kan ontsnappen omdat ze hun act wel vol moeten houden. Er valt veel te lachen in deze film, ook al is de humor soms wat flauw, maar aan de talentvolle, humorvolle cast zal het in ieder geval niet liggen.

Michael Wenting
Written by
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.