Netflix Filmavond: Vals beschuldigd van moord-komedies

Er staan meer dan tweeduizend films op de Nederlandse Netflix, maar door de beperkte suggestielijst lijkt het altijd alsof er slechts een handjevol films beschikbaar is. Daarnaast varieert het aanbod van ontroerend goed tot om te janken zo slecht. Spreekt een titel je aan, dan ga je toch twijfelen of het je tijd wel waard is. Om het kaf van het koren te scheiden kijken wij films op Netflix (met een open blik), stellen we filmavonden voor je samen en vertellen we je welke films je beter kan overslaan. Op de overzichtspagina vind je alle door ons beoordeelde titels.

Moordmysteries

Deze week staan er twee moordmysteries op het menu, maar wel twee die je niet al te serieus moet nemen – net als de zombies van vorige week. Twee simpele komedies waarvan je heerlijk met je voetjes omhoog en halve aandachtsspanne van kan genieten. Met wat lekker snacks en drankjes erbij, natuurlijk.

Murder Mystery (2019)

Regisseur: Kyle Newacheck | Acteurs: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Luke Evans | Genre(s): actie, komedie, misdaad | Duur: 97 minuten

Om hun huwelijk een goede impuls te geven, gaan Nick en Audrey Spitz op vakantie naar Europa – iets wat Nick zijn vrouw beloofde als huwelijksreis, maar na vele jaren nog steeds niet waar had gemaakt. Hun reisplan verandert echter als Audrey tijdens de lange, slapeloze vlucht de rijke Charles Cavendish ontmoet. Hij nodigt de New Yorkers uit om naar een feestje op de jacht van zijn oom Malcolm Quince te komen. Echter wordt Quince na een schokkende mededeling vermoord en worden Nick en Audrey als hoofdverdachten gezien.

Deze film is niet heel bijzonder, maar kijkt wel lekker weg. Met twee ervaren rotten in de hoofdrol verwacht je misschien wat meer, maar Jennifer Aniston een Adam Sandler lijken vooral erg relaxt hun rol te spelen, waardoor het lijkt alsof ze zelf op vakantie zijn. Mede te danken aan de bijrollen is de film met vlagen toch erg grappig en heeft het zelfs een leuke plottwist in petto. Dit laatste geeft een leuke draai aan een bekende whodunnit cliché. De film vinkt keurig alle punten van de checklist af en dat maakt de film voorspelbaar, maar wel geschikt voor een ontspannen filmavondje.

The Lovebirds (2020)

Regisseur: Michael Showalter | Acteurs: Issa Rae, Kumail Nanjiani, Paul Sparks | Genre(s): actie, komedie, misdaad | Duur: 86 minuten

Het kibbelende stel Leilani en Jibran zijn op weg naar een etentje van vrienden als het besef komt dat het beter is om een punt achter hun relatie te zetten. Voordat dit idee goed en wel is ingedaald, raken ze betrokken bij een aanrijding, waardoor ze ook betrokken raken bij een bizar moordmysterie. In paniek vluchten ze en moeten ze hun naam zuiveren door de zaak op te lossen voordat de politie ze kan vinden. Ze raken steeds dieper in de problemen en ze moeten hier samen proberen uit te komen.

The Lovebirds volgt Murder Mystery prima op. Ook deze film is niets bijzonders en vrij voorspelbaar, maar is wel met vlagen grappig en is makkelijk weg te kijken. De twee hoofdrolspelers zijn zeker komische talenten, maar komen misschien niet helemaal tot hun recht in deze film. Kumail Nanjiani en Issa Rae hebben een goede chemie en de bijrollen zijn prima. De humor komt niet alleen van goed getimede oneliners, maar ook van slapstick en de subtielere satire. Kortom, voor iedereen zit er wel wat te lachen in en al met al is het een prima, luchtige film.

Geschreven door
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.