Netflix Filmavond: Zombie-apocalypse horrorkomedies

Er staan meer dan tweeduizend films op de Nederlandse Netflix, maar door de beperkte suggestielijst lijkt het altijd alsof er slechts een handjevol films beschikbaar is. Daarnaast varieert het aanbod van ontroerend goed tot om te janken zo slecht. Spreekt een titel je aan, dan ga je toch twijfelen of het je tijd wel waard is. Om het kaf van het koren te scheiden kijken wij films op Netflix (met een open blik), stellen we filmavonden voor je samen en vertellen we je welke films je beter kan overslaan. Op de overzichtspagina vind je alle door ons beoordeelde titels.

Middelpunt van spot

Hoewel zombies best eng kunnen zijn, worden ze vaak ingezet om te bespotten. Toppers als Shaun of the Dead en A Scouts Guide to the Zombie Apocalypse staan helaas niet op Netflix, maar de twee films van vandaag zijn ook bijzonder vermakelijk: twee luchtige komedies die zichzelf niet te serieus nemen.

Anna and the Apocalypse (2017)

Regisseur: John McPhail | Acteurs: Ella Hunt, Malcolm Cumming, Sarah Swire | Genre(s): komedie, horror, musical | Duur: 93 minuten

Het slaperige stadje Little Haven wordt rond de kerst getroffen door een zombieplaag. Anna en haar schoolvrienden denken veilig te zullen zijn op de middelbare school aan de andere kant van het stadje, maar om daar te komen moeten ze heel veel gevaar trotseren. De zombies zijn niet bijster slim, maar dat maakt ze niet minder dodelijk. Al vechtend, zingend en dansend slaan de jongeren zich een weg door de hordes zombies.

Wie er niet op bedacht is dat deze film een komische zombie-kerst-horrormusical is kan verrast worden door het hoge High School Musical-gehalte in het begin van de film, maar zodra de zombies ten tonele verschijnen begint de echte hilariteit. Nou kun je je afvragen waarom je nu een kerstfilm zou moeten kijken, maar deze film is zo’n lekkere mismatch van genres dat het prima te kijken is in de nazomer/voorherfst. Lang verhaal kort: ben je in voor een ietwat flauwe komedie waarin meermaals wordt gezongen, dan is Anna and the Apocalypse zeker het kijken waard.

Zombieland: Double Tap (2019)

Regisseur: Ruben Fleischer | Acteurs: Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone | Genre(s): actie, avontuur, komedie, horror | Duur: 99 minuten

Columbus, Tallahassee, Wichita en Little Rock overleven al jaren in een wereld waarin de zombies de overhand hebben genomen. Ze hebben van het verlaten Witte Huis hun onderkomen gemaakt, maar de persoonlijke spanningen nemen toe en de zusjes Wichita en Little Rock kiezen ervoor er tussenuit te knijpen. Columbus en Tallahassee willen echter het kwartet in stand houden, dus reizen zij de dames achterna richting Graceland. Tijdens hun tocht ontdekken ze dat de zombies die ze vroeger de baas waren zijn geëvolueerd tot een sterkere variant. 

Deze film is een heerlijk vervolg op de eveneens erg grappige film Zombieland. Hoewel dit een deel twee is, is het prima te kijken zonder het eerste deel gezien te hebben. De humor is soms droog, soms slapstick en soms hysterisch. De vier hoofdpersonen uit de eerste film keren terug, maar daarnaast zijn er ook een hoop bijrollen die voor veel humor zorgen. Het verhaal is soms wat geforceerd: sommige keuzes zijn onlogisch maar worden alleen maar gemaakt om de film gaande te houden. Toch deert dat laatste niet zo erg en is Zombieland: Double Tap meer dan geschikt voor een avondje lachen.

Geschreven door
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

1 reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.