Ode aan de geurkaas

Het einde van het jaar nadert, het is koud en de kerstfilms vliegen je al om de oren. En wat maakt de wintersfeer nou helemaal compleet? Precies, een geurkaars. Bij veel dingen kun je zeggen “leuk om te geven en leuk om te krijgen”, maar laat dat leuk maar weg in het geval van de geurkaars. Het is een uitkomst, maar niet leuk. Ook niet stom, gewoon neutraal. Vandaag een kleine ode aan de geurkaars en het hergeven ervan.

Hergeven

Het doorgeven van een cadeautje dat je hebt gekregen is misschien niet een heel goed idee, want voor je het weet komt het cadeau weer terecht bij de gever of, nog erger, bij jou. In Seinfeld zien we dat scenario ontvouwen.

 

Uitzondering op de regel is natuurlijk de geurkaas, die kan onbeperkt worden hergeven, zolang je de belangrijke waarschuwing in acht neemt: geef de kaars en alléén de kaars. Combineer je de kaars met een ander prul dat je nog hebt liggen, dan stel het helemaal niets meer voor.

 

Advertentie

Wil jij ook een geurkaars in de hergeefroulatie brengen? Ben je opzoek naar haardvuurgeur zonder haardvuur? Is jouw kerstdiner niet compleet zonder een kaneelkus? Koop dan nu een heerlijk geurende geurkaars uit de Serenity by Jan-collectie!

 

Melancholie

Zonder muziek geen vlam – of zoiets, dus heerlijke muziek om bij weg te dromen terwijl je van het vlammetje van de geurkaars geniet mag natuurlijk niet ontbreken. De CD van Hunter wordt helaas niet meegeleverd met de kaarsen van Jan, maar zij zwijmelt niet voor niets weg bij dit nummer.

Of je nou een kaars hebt aangestoken of niet, een tranentrekker over 5000 kaarsen in de wind mag natuurlijk ontbreken in dit artikel. De prachtige videoclip laat goed zien wat voor een icoon Li’l Sebastian was. Deze pony – of was het een mini-paard? – maakte een hele hoop los bij de mensen.

 

Advertentie

De ‘Rot op uit mijn huis’-collectie is dé uitkomst voor mensen die last hebben van plakbezoek dat de ‘tijd om te vertrekken’-hints niet oppikt. Of voor diegene die gek genoeg wel genieten van de lucht van warme broccoli in een hersluitbaarzakje – doe!

 

Geschreven door
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.